Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Bohatým předměstím Stockholmu otřese tragédie, která se odehrála ve škole. Z vraždy je obžalována zdánlivě vyrovnaná studentka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

mm13 

všechny recenze uživatele

Verím villon17. Hlbší ponor do postáv a väčšia nejednoznačnosť tu chýbali aj bez toho, aby som vôbec tušil, že je to podľa predlohy. Ale ako seriál na vrchole vlny seriálového "boomu" to dopadlo dobre. Hlavne tá rodičovská tragédia, aj keď na ňu nebol kladený žiaden extra dôraz, zasiahla naplno... (SPOILER P.S.: Komu príde rozhodnutie súdu až príliš mierne, ten asi nesledoval sudkyňu práve najpozornejšie. Ja som si tu babu všímal od prvej chvíle, bola ako postava perfektná a tak som bol prekvapený minimálne. Taký detail, ktorý poteší.) ()

korok 

všechny recenze uživatele

Minisérie si celou dobu udržovala napětí jak to dopadne a pro mě překvapivě. Ale ze severních zemí jsme zvyklí na mírnější rozsudky a pohodlná vězení, viz masový vrah Breivik nebo luxusní věznice Bastoy. Hlavní hrdinka mi ale pila krev, chovala se jako totální kráva. Jak už tu psali někteří uživatelé přede mnou - láska je slepá ale že by až tak moc? ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavá série a nebýt toho okatého nadržování "chudákům" migrantům, dal bych za 5! Nejvíce mě pobavila hláška Labbyho matky, že většina imigrantů, kteří dorazí do Švédska patří ke vzdělanějším. Tak proto z předloňských 160 000 jich ve Švédsku našlo práci neuvěřitelných 585 lidí, vykonávajíc většinou pomocné práce. Ale dost žertování, zpět k dílu. Maja se zamiluje do rozmazleného, bohatého fracka a i přes některá varování jej odmítá opustit. Ani Sebastian to však nemá v životě lehké a tak se po násilném konfliktu s otcem rozhodne pro zoufalý a tragický čin, kterého se aktivně zúčastní i Maja. Je vinna? Musím přiznat, že rozsudek mě šokoval! ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nějaké ty pubescentní výlevy a nulový progres nás zavedl do bodu, kdy člověk hledí na takové nic, které nám chce ukázat kriminální drama v pohledu mladších generací. Trochu podobný případ jsem měl u Unbelievable, ale tam to dopadlo dobře. Zde se to nedá po druhém dílu vydržet. Adept na nejhorší seriál roku bychom alespoň měli. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na konci příběhu mi přišlo, že nešlo ani tak o silnou příběhovou linku, než o něco trochu jiného. A to i o něco, co se nám snažili vnutit tvůrci. A to, že případ je na první pohled jasný tak, jak ho vykreslují média. Což určitě není. Hlavní podle mě bylo ukázat, jak na základě ne všech informací dokážou rozhodnout média o výsledku již předem a následná mediální masáž to pak podporuje do té míry, že tomu všichni věří. To je ta hlavní zpráva i pro nás. Než něčemu začneme věřit, je dobré si nejdřív uspořádat fakta. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první švédský seriál v produkci Netflixu. (KGBelik)
  • V čase 20:50 si můžeme všimnout, že matka Maji (Hanna Ardéhn) má u soudu spletený culík do drdolu, nicméně když je za chvilku přestávka soudu a matka odchází – v čase 19:41 – tak si můžeme všimnout, že má sice culík, ale ne spletený do drdolu, ale rozpuštěný. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama