Reklama

Reklama

Příběh židovských skautů, kteří společně s členy francouzského odboje zachránili během druhé světové války životy deseti tisíc sirotků. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (43)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy z okupované Francie! Ale nesmí to být kokotiny, ve kterých lezou malinké děti po stromech čímž unikají zlotřilým nacistům, chodí ve sněhu lesem ale stopy po nich žádné nejsou, a nakonec si opečou buřty sto metrů před cílem jen proto, aby je mohli náckové pokropit... Jesse je někdy sympatický, někdy na, tady to spíš chtělo veselou Vicu trochu víc rozparádit. K tomu otřesný SPI dabing. Účast českých herců je nasnadě, když se dost natáčelo v Praze, kupodivu tu ale nehraje Roden ani Vašut. Ed Harris je prostě německé odstřelovací eso, nemůže hrát Spojence! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jesse Eisenberg se coby židovský skaut angažuje v záchraně židovských dětí ve jménu francouzského hnutí odporu Résistance. a jeho pinožení v těle významného mima Marcela Marceau ocení zejména příznivci Tří chrobáků a jiných taškařic beze slov. Kam se na něj hrabe Fialka s Čejkou. Coby mim zde má sice jen minimální prostor, ovšem dokázalo mně to (málem) zkazit celý film. Ten je nebývale krotký (film je mládeži přístupný) a dost často nepříjemně střídá televizní polohy s filmovými. Úvodní půlhodina probíhá v syžetu průměrné tv inscenace. Eisenberg a spol. se na zámku starají o opuštěné židovské děti. Následně vypukne válka, z rádia se line tragická zpráva o napadení Polska, nechybí i kratičký autentický proslov Hitlera v duchu antisemitismu. Potud je film celkem nezáživný, ale už se pozvolna konečně začne cosi dít. Důležité je to slůvko "pozvolna", takže dynamikou zrovna film nehýří, což tak nějak symbolizuje celý jeho průběh, pár napínavých sekvencí se ale určitě najde, ovšem libuje si v šerosvitu a nočních sekvencích, takže asi jen 30% záběrů je inscenováno ve dne. A nemálo scén je podivně nedotažených, zaúřadoval patrně necitelný střih, který určitým zajímavě a originálně koncipovaným scénám ubíral na patřičné působivosti. Casting se povedl, naprostá většina herců svému řemeslu ostudu nedělá, je k vidění i česko-slovenské herecké zastoupení (namátkou Martha Issová a Vica Kerekes), a i dobová výprava patří k tomu co se dá pochválit. Film měl na povel režisér Jonathan Jakubowicz, jemuž takto ambiciozně pojatý film moc režijně nesedl. Převládání "televizního" pojetí z tohoto v podstatě neotřelého tématu z 2. světové války neučinilo diváky vyhledávaný film ve své kategorii válečných dramat. 6/10 ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nie som žiaden necita, no ako celok ma to moc neoslovilo. Žiadna dramatizácia, atmosféra ani zaujímavý príbeh. Žiadne scény, pri ktorých by sa mi otváral nožík vo vrecku, ani nič tak smutné, aby mi scvrklo srdce. A hlavný záporák sem typovo nesedel. Možno to je aj tým, že v súčasnosti sa podobných filmov točí ako na bežiacom páse. A tu je navyše evidentne horšia réžia. Slabší priemer. 55/100 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý snímek  je v první třetině dost nudný. Po zapojení Marcela do odboje je pak akčnější a chvílemi dokonce výborný._____ 2)  Životopisný příběh Marcela "Marceaua" Mangela si vybírá jednu etapu Marceauova života. Ani jeho činnost za války nezobrazuje celou, ale zaměřuje se na záchranu židovských dětí. Díky tomu je film vcelku kompaktní a didaktický._____ 3)  Marceau se postupně stal jedním z největších světových mimů. Je serai mime ou rien - Budu mimem anebo ničím._____ 4)  37letý Jesse Eisenberg navzdory svému věku zahrál dospívajícího Mangela s překvapivou přesvědčivostí a suverenitou a to nejen díky svému mladistvému nevinnému vzhledu, ale také skvěle zvládnutým pantomimickým číslům. Rovněž 39letý Matthias Schweighöfer (esesák Klaus Barbie) je stále vysoce přitažlivý. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

No tak je to trochu teda nuda a kým nenatočia niečo podobné ako Schindlerov zoznam, tak si asi vystačím s dokumentami, pretože také nemastné neslané príbehy z druhej svetovej vojny, o to ja nestojím. A hlavne je to už otrepané, proste zase za vojny zahynul len jeden národ, o ničom inom už točiť nebudeme ()

Galerie (66)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Praze na pražském Senovážném náměstí, dále se točilo v hotelu Grand Bohemia či v prostorách bývalé Živnobanky a v uličkách na Novém Městě. Dále na železniční stanici v Liberci a ve filmovém studiu Bavaria v Mnichově (Německo). V Německu se pak točilo ještě ve městech Kronach a Norimberk. (BMW12)

Reklama

Reklama