Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Zpátky na Zemi jsem si myslel, že je Červený trpaslík nadobro mrtvý. Desátá řada je však stejně špičková jako původní díly a se zábavností na tom není ani o kousek hůř. V každém dílu jsem se nasmál víc než za celé Back to Earth dohromady a moc rád jsem si vzpomněl na ty skvěle strávené desítky hodin s touhle čtveřicí šašků. 100% ()

Mikita 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřila jsem, že se můžu ještě tetelit blahem a těšit se na NOVÉ díly Červeného trpaslíka. Po 3 dílech už jsem nadšená. Jde o to, zvyknout si na absenci dabingu a na oplácanost hlavních představitelů a jste skoro zpátky v čase, kdy byl Trpaslík vtipným dílkem, které jste sledovali stále dokola. 10tá série nabízí skvělé hlášky i vypointování každého dílu. Už jsem dlouho nezažila pocit, že jsem měla chuť, pustit si znovu díl seriálu okamžitě po zhlédnutí. A voilá. Ten dětinský pocit je zpět. Srážím hvězdičku jen za to, že Rimmer zbytečně krotí mimiku svých nozder. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, ne že bych se nezasmál. Ba naopak, smál jsem se docela dost. Přesto mi u toho bylo nějak smutno. Už to prostě nejsou ti mladí kluci, co se poflakují po vesmíru. Trpaslík pořád nikam neletí, Rimmer je zase hologram a nejvíc to připomíná první dvě série. Nevím co, ale něco tomu chybí a nostalgie to úplně nenahradí. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden slabší díl, dva průměrnější a tři opravdové skvosty. Hned první díl ukazuje, že se skutečně jedná o nefalšovaný návrat k počátkům. Styl humoru je jako dřív a nemá chybu. No a poslední díl? Zvrat větší snad než kopání smrťáka do gulí a totální změna u jedné z hlavních postav. S českým dabingem to bude snad ještě větší pecka. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kluci jsou zpátky a to skoro s plnou parádou. Skoro, protože už zestárli, jejich vztah se podobá partnerskému soužití postarších manželů, kteří už nemají potřebu vybojovávat si pozici, ohromovat nebo napravovat toho druhého - jsou prostě spolu. Celkové vyznění je smutnější, protože Listerova bezcílnost vypadá ve středním věku už uboze. Aspoň, že Rimmer dostal snad už definitivně úlevnou šanci vyrovnat se se svou rodinou. A pořád je to hodně vtipné! /21. 7. 13./ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Rimmer (Chris Barrie) zmiňuje, že jeho matka byla členkou Jidášovy církve, a proto dostal jméno Arnold Jidáš Rimmer. V dřívějším díle Poslední den ale Rimmer popisuje, že oba jeho rodiče byli Vířiví adventisté sedmého dne, a to kvůli tiskové chybě ve výtisku Bible, který měli doma. (GordonCZ)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Reklama

Reklama