Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

viperblade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál hodnocen po zhlédnutí všech (šesti) dílů. Už druhý návrat jedné velké legendy a pro mě nejoblíbenějšího seriálu všech dob, se vydařil na jedničku s hvězdou. Red Dwarf X nezůstává původním sériím nic dlužen, právě naopak, fóry jsou na hodně vysoké úrovni a skvěle vypointované (testová otázka s losem :-)) Všech šest dílů mě opravdu pobavilo a tak nezbývá než doufat, že se Dave (televizní stanice, která toto vyprodukovala, mimochodem, hádejte, po kom má své jméno :-)) pustí ještě (minimálně) do jedné. Pokud by kvalita neklesala a povedlo se do dalších sérií přivést i Hollyho, proč ne? 100 %. Mozek máš menší než je sekce se salátama ve skotském supermarketu! ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit celkově novou sérii Trpaslíka je přetěžký úkol. Jednak jsme kluky z Trpaslíka dlouho neviděli, na druhou stranu jsme byli i zvyklí na černohumornou britskou satiru, kterou nás seriál bavil dlouhou řádku let. A to mluvím o nás zarputilých fanoušcích, kteří často a s oblibou citujeme naše oblíbené hrdiny. Trpaslík je jednoduše legenda a má velmi slušnou základnu českých fanoušků. Zpátky na Zemi mě docela zklamalo, neb se dosti vytratil trpaslíkovský humor. U X. série se díky Jesusu Christu navrací zpět a je to návrat jak se sluší a patří. První dva díly jsou klasiky, třetímu, čtvrtému a pátému člověk musí příjít na chuť. Poslední díl je krásná tečka na závěr příjemného comebacku. Objektivně hodnocením 1. díl, 2 díl * * * * * 3. díl, 4. díl * * *, 5. díl, 6. díl * * * *. Rozhodně to chce ještě vidět s dabingem! ()

Reklama

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne... Po dlhých rokoch sú opäť všetci späť. Zišli sa aby ešte raz dostali diváka do kolien, čo sa im v minulosti dosť často darilo. Opäť prvotriedny britský humor, ktorý nepozná hranice. Dokonca si na samotného Ježiša posvietili...Som rád, že sa im ešte na staré kolená podarilo oživiť dávnu atmosféru z červeného trpaslíka. Ďakujem chlapci...90% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovské očekávání a vlastně obrovské překvapení, že je to naplnilo. Naprosto přirozené pokračování osudů téhle legendární party, tlemil jsem se jako mrtvej kůň bez mozku celou stopáž. Nejdokonalejší seriálový návrat historie a můžu jen tiše doufat, že si všechny díly udrží 100% kvalitu prvního dílu Trojan. Sice potrvá několik let, než hlášky z kultovní jako z předešlých sérií, ale X série dává zapomenout na divný Návrat na Zemi a snad mi konečně dá to , na co jsem přes deset let čekal a to důstojné zakončení pro mě nejlepšího seriálu všech dob. Nostalgicky i smíchem brečim! 27.10.2012 : Tak mám za sebou 4 díly X série a jsem mírně zklamaný, zatímco první díl byl naprosto úžasný, osatní jsou vesměs nevtipné a koncepčně nefunkční.Předchozí komentář se dá vlastně použít jen k prvnímu dílu, prozatím.Počkám do konce, jestli mě poslední 2 díly ještě neobměkčí, ale jsem si spíš jistý, že hodnocení určitě snížím. Hodnocení dílů: 1. ***** 2.**** 3.** 4.*** ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třikrát sláva. Těšila jsem se, ale i bála zároveň. V podvědomí jsem ale věděla, že tentokrát to bude trefa do černého a že se Naylor ukáže zase v plné kráse, přesně tak jak to s Grantem uměl před třinácti lety. Desátá řada nabízí opět starý dobrý britský, trpasličí humor a s radostí tak pohřbívá devátou nanicovatou a odfláknutou sérii hluboko pod zem. Herci nás pohostili v celé sestavě a dopřáli nám tak krásné déjà vu. Samozřejmě už chybí identické zpracování a lacině provedené prostory, které skalním fanouškům zajisté chybí. To ale nezkazilo dojem z velmi dobře odvedené práce a krásného návratu na televizní obrazovky. Vůbec se nebudu bránit dalším řadám a pevně doufám, že jich ještě pár vznikne. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Když Lister (Craig Charles) přesouvá automat na kávu, tak strojek jede po kolečkách. Nicméně poté, co ho Lister převrátí na zem, tak kolečka nemá. (J.Cobra)
  • Lister (Craig Charles) si utahuje z Rimmera (Chris Barrie), že v okamžiku své smrti volal maminku. V dřívější epizodě Já na druhou se však Lister dozví, že Rimmerova poslední slova byla: "Polévka Gazpacho." (teemaker)
  • Lister (Craig Charles) poté, co vstoupí do konverzace s palubním počítačem Pree, v záběru na Pree z kabiny mizí a znovu se objevuje. (GordonCZ)

Reklama

Reklama