Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Devět překladatelů se nechá zavřít do luxusně vybaveného bunkru, aby zde pracovali na cizojazyčných verzích přísně tajného rukopisu. Skvělá zakázka se ale brzy stává noční můrou. Na internet unikne prvních deset stránek očekávaného bestselleru a neznámý vyděrač vyhrožuje zveřejněním dalších kapitol. V bunkru roste napětí a čím dál zoufalejší vydavatel je ochoten udělat cokoliv, aby zrádce odhalil. Skvěle obsazený thriller plný zvratů evokuje záhady Agathy Christie v moderním kabátu. (Aerofilms)

(více)

Recenze (53)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se měl vyučovat na školách, jak ze zajímavého námětu udělat otřesný film. Rádoby šokující zvraty se vrší, až celý příběh nedává vůbec žádný smysl. Kdyby autor raději budoval vztahy mezi překladateli v bunkru, mohl z toho být slušný thriller. Takto brakový příběh by u nás přeložil leda student pro "slavnou" Omegu za 110 kč/NS a brzy poté by kniha skončila v Levných knihách za 29 kč. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dobre rozohraný thriller. Režisér R. Roinsard používa jednotlivé kúsky puzzle celkom dobre – postupne odkrýva, prípadne objasňuje príbeh. Jeho práca s jednotlivými postavami však už má svoje nedostatky. Máme tu viac postáv, zavretých do „bunkeru“, aby preložili jednu knihu. Dané prostredie, pestrosť jednotlivých postáv a trochu väčšia odvaha variovať ponúknuté možnosti by dokázali dostať film na vyššiu úroveň. Možno problém je aj v tom, že ani jedna z tých postáv nie je dostatočne dominantnou. Pre mňa najväčším dych berúci vyvrcholením je priznanie (jednej) prekladateľky, že prečo nemá rada svoju rodinu. Jej výklad mi ešte zostane nejaký čas v hlave. Paradoxne, samotný záver nemá až také silné a emocionálne vyvrcholenie, čo by sme očakávali. Uzavretie celého príbehu by mohol mať viac fantázii. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a vlastně i docela originální zápletka, která se přehnanou snahou tvůrců o atraktivitu mění ve směsici kotrmelců a zamotaných klubíček, což není úplně ku prospěchu věci. Asi bych zůstal u postupného budování napětí, víc komorně, víc si hrát s neznámem, protože samotný nápad se mi líbil. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se na film zlákat recenzí v Cinemě. Zpočátku jsem měl skutečně pocit, že dostávám, co jsem dostal slíbeno, pak se film ubere úplně do jiných vod. Po hodině si s námi začne pohrávat tím, že ohýbá různě realitu, ale víceméně celé rozuzlení mi přišlo celkem chabé. Ano, film si s námi různě pohrává, ale zároveň s tím různě mění žánry a nedaří se mu udržet ani jeden. Škoda. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Nuž prekladatelia mali byť nudnou konverzačnou zlátaninou šitou francúzskym strihom. A ono si svojou skladbou, že film začína stredokoncom a končí začiatkom, zručne počína tak, že aj Danny Ocean by mal zbystriť pozornosť a do Dannyho štrnástky prihodiť toho... No nedá sa viac, lebo akokoľvek čokoľvek napísať či prezradiť sa nedá. Počas filmu sa nám to môže stať, že budeme z tých strihov mierne časovo indisponovaný, avšak premisa zapadne. Čo už menej je vedšajšie scény streľby či šnúry zo stropu, ktoré sa javia ako šokujúce obete dobrého plánu. To, že halvnou postavou sú prekladatelia a sú zavretí v bunkri je svieže, ak poznáte niečo z literatúry je to ešte lepšie. Niežeby každá premisa bola hodná veľdiela, ale napríklad monológ „Bracha“ (toho druhého) je o knihách. Prekladatelia mali tendenciu zazívať diváka, avšak po poskromnom začiatku to rozbalí vcelku slušne a neotrávene. Príjemný večer s literatúrou. Ale nie s Dedalusom. (videné 16.02.2021, BDrip) ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Slibně se rozvíjející začátek, poněkud vlečoucí se prostředek a dobře vypointovaný závěr. Někde nudné, někde překombinované. Chvíle, kdy jsem byla k obrazovce připoutaná vs. chvíle, kdy jsem si mohla jít udělat čtyři kafe za sebou. Od thrilleru jsem čekala víc. Nebýt tam těch sekvencí s metrem, mohl by příběh dobře posloužit pro divadelní hru - od thrilleru to posunout do komorní detektivky odehrávající se v hlídaném bunkru. ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Sebestředný nakladatel se chystá vydat poslení díl knižní trilogie která je čtenářským bestsellerem . Pro co největší zisk se rozhodne pro netradiční pojetí.Pozve několik překladatelů do přísně střeženého bunkru aby pracovali souběžně na překladu jediného textu který má v kufříku.Každý den mají přeložit 20 stránek.Bezpečnostní opatření mají zabránit úniku dříve než kniha vyjde najednou po celém světě. Za nějaký čas se však ukáže ,že tajemství není v bezpečí.Nakladateli chodí maily s žádosti o výpalné ,pokud nezaplatí bude kniha volně dostupná na netu.Kdo je ten co požaduje peníze? Jak se dostal k informacím a jak posílá zprávy když všichni museli odevzdat mobily? Co vlastně vyděrač žádá...? Snímek má slibný rozjezd i slušný nápad ovšem záhy sklouzne k intelektuální žvanírně, citatacím různých autorů a osobním dilematům a nočním můrám překladatelů.Napětí je kolísavé a dějové zvraty spíše kosmetické se skřípající logikou proveditelnosti jednotlivých událostí.Závěrečné rozuzlení je pak silně překombinované.Pro znalce literatury to může být zajímavý počinek jak sestavit literární thriller .Na jedno shlédnutí to není zcela marné, ovšem žádný hit to není. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Překombinovaný, zdlouhavý a nudný film o pomstě. Loutkové divadlo tam taky hraje skupina překladatelů. (20%) ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to působí, že to bude takové o ničem či nudné, ale pak to nabere obrátky. Takovýhle mindfuck jsem od filmu vůbec nečekal. Je to promyšlené a vymakané až na půdu, takže za mě jednoznačné palec nahoru. Scéna s autem vs metrem byla trochu moc to jo, ale jinak jsem na nějaké nesrovnalosti nenarazil. Hodnocení: 85/100. ()

Ivec 

všechny recenze uživatele

To francúzske pojatie sa nedá za nič skryť. Zo začiatku divinový guláš, a nakoniec krásna, jemná polievočka. Precítená, a obvzlášť prepracovaná maškrta. Postavy, hudba... A ten dojem. Dobrý biják. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý (ten mě k filmu přilákal), i zápletka se všemi těmi zvraty se mi líbila...Ovšem je to podáno hrozně nezáživně a nudně. Neboli: myšlenka dobrá, provedení špatné - u francouzských filmů celkem častý jev. ()

Brock 

všechny recenze uživatele

Uplne vidim bunkry plny polosilenych prekladatelu Harryho Pottra… sileny, ale co, nedele, nebylo na co se divat… ()

Loretta 

všechny recenze uživatele

Propracovaný thriller, plný domyšlených zvratů a silných charakterů, ve svižném tempu... Tak to přesně Překladatelé nejsou. Tempo svižné ke konci sice je, ale pouze na úkor zmateného střihu a důrazu na "aha" momenty, kterých je pro jistotu hned několik, ale jejich vyznění (a kolikrát i motivace) jsou velmi laciné a chabé. Herecký výkon Olgy Kurylenko je založen na vytřeštěných očích a výrazu ztraceného kotěte. Jsem rád, že tvůrci alespoň přiznali fascinaci Orient Expresem, ale co z toho, když napětí střídá smích nad některými absurdními scénami jako například "překladatelský guláš s pistolí" nebo "kulka v knížce". ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Wau, když už si myslíte, že v celku nudný film s trochou intrik a spoustou poezie nedokáže nic zachránit k tomu, aby se z toho stal kvalitní film, tak přijde rozuzlení a závěr. Z obyčejného filmu se rázem stává film, který srší triky a dokonalým plánem o 106 a vlastně i člověku, který ho chtěl po 2/3 vypnout se vryjí do kůže nepopsatelně skvělé pocity a endorfíny. Přesně takhle má kvalitní film vypadat, nebo minimálně kvalitní závěr, film připomínající podfukáře, až na to, že v tomhle filmu to nikdo nečekal. 75% ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Tento neotřelý příběh má nejméně 4 dějové vrcholy, které by samy o sobě stačily na grandiózní finále. Uhodnout fakt už ten poslední z 50ti zvratů není vlastně to nejtěžší. Zajímavé to začíná být ve chvíli, kdy vám pár slepých uliček zboří motiv jako domeček z karet - a vy, i když TUŠÍTE, musíte hledat důvod. A to mě baví. P.S. Samozřejmě za moje vysoké hodnocení může tak trochu fakt, že se v literárně - překladatelském prostředí pohybuju. Takže konečně Dannyho parťáci říznutí Vraždou v Orient Expressu z mého rybníčku. ()

Reklama

Reklama