Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tess McGillová není příliš spokojená se svou současnou prací. Její nadřízený David Lutz jí dohodí možnost pracovat pro jistého Boba v oddělení arbitráží. Jak se ale ukáže, opilý Bob hledá spíš holku do postele než asistentku. Rozzlobená Tess rozešle všem o Lutzovi nelichotivý mail … a  musí si hledat novou práci. Nakonec sežene místo sekretářky oddělení, které právě dostalo novou šéfku, Katharine Parkerovou, stejně starou jako Tess. Katharine se chová velmi přátelsky, dá Tess několik dobře míněných rad a na oplátku vyslechne Tessin nápad na výhodnou obchodní transakci. Pak ale Tess oznámí, že příslušný klient nemá o transakci zájem. Brzy nato odjíždí Katharine na víkend na hory. Zlomí si tam ale nohu a zdá se, že si několik týdnů pobude na lůžku. Tess ji má zastupovat a postarat se též o její byt. A právě tam Tess v počítači najde, že se Katharine zcela bezostyšně chystá prodat její nápad klientovi. Hodlá transakci uskutečnit spolu s jistým Jackem Trainerem. Tess ani minutu neváhá: rozhodne se, že transakci uskuteční sama… (TV Prima)

(více)

Recenze (189)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford v době svý největší slávy (anebo těsně po ní), Sigourney Weaver rovněž a Melanie Griffith v její životní roli. Zbytek je casting. Film je z konce 80. let, což bezpečně poznáte podle značně excentrickýho líčení, ale zároveň poměrně sexy garderoby (alespoň pokud jde o negližé). Mno a jinak je to takovej ten stokrát viděnej příběh o Popelce, což není až tak podstatný. Podstatný je, že nejlepší scéna je hned v úvodu, když jí zkoksovanej Kevin Spacey pouští "omylem" v limuzíně porno :D :D ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale keď tento film dávajú v TV, tak vždy si nájdem čas, aby som to pozrel znovu a znovu. Možno za to môže jednoduchý a predsa len skvelý scenár, možno za tým sú skvelé herecké výkony, možno skvelé soundtracky. Neviem. Jedno je ale isté. To, čo z filmu spraví akoby výnimočné dielo, sú práve spomínané herecké výkony. Melanie Griffith podala jednu zo svojich najlepších výkonov a pre mňa vždy zostane predstaviteľkou ženy, ktorá keď je odhodlaná, kreatívna, usilovná a chytrá, tak môže dosiahnuť všetko (v našom prípade vysokú pozíciu vo firme). Nemenej skvelí sú nestarnúca Sigourney Weaver a vždy šarmantný Harrison Ford. Nominácie na Oscary sú zaslúžené a nemám proti tomu žiadne výhrady. Osobné hodnotenie: 85% (****) ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že hlavný dôvod môjho hodnotenia je Melanie Griffith. Toto je prakticky jediný film, ktorý som s ňou videl no veľmi sa mi páčila. Inak je to taká stredne kvalitná komédia, ktorá neurazí, ale ani neokúzli. Mne sa to celkom páčilo, ale mám pocit, že tam čosi chýbalo. Vyfúkané hára to určite neboli. :-) Prekvapilo ma ako neskoro sa objavil Ford. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Kolik takových filmů bylo natočeno a kolik jich zapadlo. Asi nikdo z nás neví, proč zrovna Podnikaváý dívka vyčnívá, ale je vidět, že se na tom shodneme, že je to dobře. Když tento snímek vidím, pokaždé se mě zmocní takováý euforie z těch 80. let v USA, nevím proč, takových filmů, které na mě takto dýchnou je skutečně jen pár a tenhle patří zrovna mezi ně. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Novodobé áčkové romantické komédie sú v kríze, takže sa čím ďalej tým viac oplatí prehrabávať archívy. A možno narazíte na túto pozabudnutú, no stále výbornú žánrovku. Vtipný scenár, režisérsky klasik za kamerou a mimoriadne silný casting pred ňou ponúka množstvo dobrej zábavy. Príbeh ambicióznej sekretárky, ktorá sa vydáva za svoju podlú šéfku bol nominovaný na šiestich Oscarov (okrem iného aj za film a réžiu). Premenená bola nakoniec tá za najlepšiu pieseň. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (24)

  • V původním scénáři byl asistentem Tess (Melanie Griffith) v nové práci muž. To bylo změněno na ženu (Amy Aquino), aby se ukázalo, jak se Tess chová k jiné ženě, když se její role obrátila. (kenny.h)
  • Při natáčení se Melanie Griffith pokusila svést Aleca Baldwina, ale ten ji přátelsky odmítl. „Zahojila“ se románkem s investičním bankéřem Liamem Daltonem, kterého najal Mike Nichols, aby Melanii učil o akvizicích a fúzích. (kenny.h)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama