Reklama

Reklama

Brahms: Chlapec 2

  • USA Brahms: The Boy II (více)
Trailer 3

VOD (1)

Poté co se rodina přestěhuje do Heelshire Mansion, spřátelí se jejich syn s panenkou Brahmsem. Tato hračka vypadá jako živá. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (107)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V porovnání s jedničkou se jedná v souvislosti s tímto pokračováním o hodně strmý kvalitativní sešup směrem dolů, a to naprosto ve všech ohledech, nicméně tím nejzásadnějším problémem je opuštění sídla, ve kterém se odehrával prakticky celý první díl, díky čemuž tam fungovalo jak napětí, tak především velice působivá atmosféra, což zde ovšem nahrazené prostředí nedokázalo ani zdaleka vyvolat, čímž zde tak obě tyto velmi důležité ingredience chybí a tvůrci to nedokázali ničím jiným nahradit, takže veškerá záživnost a působivost tohoto pokračování je v těchto ohledech prakticky nulová. Dále zde došlo k neadekvátní změně v obsazení, kdy sympatickou a sexy Lauren Cohan nahradila mdlá a vydranděná Katie Holmes, a nikdo jiný zde nedokázal nahradit, aby alespoň on na sebe strhl nějakou výraznější pozornost. Zápletka je pak celkově dost tuctová, nezajímavá a nezáživná, a to včetně závěrečné pointy, která nestojí vůbec za nic, jelikož nepřinesla ani napětí, ani překvapení, ani nějakou gradaci, prostě nic. A opomenout samozřejmě nemohu ani zprznění ústřední postavy Brahmse, který v prvním díle působil vážně tajemně a zajímavě, jenže zde ho tvůrci prakticky jen otravně změnili v Chuckyho nepovedený klon, čímž ztratil veškeré kouzlo a působivost. Mnou očekávaných odpovědí na několik otázek, vyvolaných v jedničce, jsem se zde jinak také nedočkal, tak možná se dočkám až v trojce, ke které si nechali díky poslední scéně tvůrci otevřená dvířka, jenže zatímco po prvním díle jsem se na dvojku těšil, tak nyní po dvojce se k případnému pokračování budu muset už vyloženě jen donutit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

William Brent Bell nakrútil nedávno nie veľmi presvedčivo celkom solídny scenár prequelu Siroty. Pred dvoma rokmi nakrútil remeselne veľmi solídne nie príliš presvedčivý scenár k sequelu Chlapca. Čo znie veľmi divne až paradoxne. Každopádne dvojka popiera zákony prvej časti a nejako sa snaží aj jej udalostiam dodať nadprirodzený charakter. Našťastie Bell dokáže vystrašiť, vybudovať atmosféru a potešila aj jedna dlhšia jednozáberovka. Katie Holmes dodáva snímke áčkovú príchuť, ale fakt, že sme tento námet videli v rôznych variáciách nedokáže oklamať nikto zo štábu. Možno by bolo najlepšie, ak by nešlo o prequel, ale samostatný film. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První The Boy je výjimkou v celé dosavadní filmografii Williama Brenta Bella, totiž jediným filmem, na který se dalo bez většího brblání koukat. Toho si byl vědom asi i samotný Bell, a tak se rozhodl na svůj jediný povedený film navázat a natočit pokračování, a to bohužel ve stylu svých předchozích filmů, tedy totálně lemplácky. V prvé řadě, způsob navázání je nesmysl, který do jisté míry zpětně škodí i prvnímu filmu, respektive tomu, co na něm bylo zajímavé. The Boy II je vlastně přesně to, co se čekalo od prvního The Boy - tedy v případě, kdyby tehdá před čtyřmi lety Bell příjemně nepřekvapil. Generické, nudné, líné, jasně nalajnované a bez překvapení. Nudim se, jen si na ten film vzpomenu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem kdysi viděl a nebyla špatná dvojka je na tom hůře. Z 87 minut se zde zhruba 50 absolutně nic nestane jen zde někdo/něco zabije psa ve zbývajících 20 se jedno děcko nabodne na dřevo (tomu říkám horor kde se na to hrabou všechny Sawy) a rozjede se to až 10 minut před koncem. V celém filmu je pouze jedna vražda, která beztak stojí za hovno navíc to popírá jedničku pokud se nepletu kde byl kluk schovaný v baráku, který vraždil tady to naopak ukazuje možnost, že tady ten kluk byl ovládaný panenkou a dělal vše na její popud. 40 procent pokud bude trojka někdy a tam by vraždila ta panenka ve stylu Dětské Hry jsem ochoten jí dat šanci pořád jsme se nedozvěděly kdo ji udělal proč a proč dělá to co dělá. Jinak lekačka zde není žádná zlatá Anabelle 3 proti tomuhle. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

The Boy II je poměrně typická průměrná duchařská záležitost, která upřímně ani nemusela vzniknout, jelikož děj prvního dílu (který byl z celé filmografie pana Bella rozhodně nejlepší a nejpovedenější) neposunula absolutně nikam dál, což je opravdová škoda. Postavy druhého dílu jsou taky nesimpatické (a hodně těžko se s nima soucití a to i přes to všechno, co se jim ve filmu děje). Lekačky moc nefungují a na rozdíl od prvního dílu je i atmosféra vcelku slabá. Každopádně pokud v budoucu vyjde třetí díl, dám mu šanci, protože tohle ještě naštěstí nebyl úplný odpad. 3/5 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 28. ledna do 7. března 2019 v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Victoria a Vancouver. (BMW12)
  • Film měl být původně vydán 26 .7 .2019, následně posunut až na 6. 12. 2019. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama