Reklama

Reklama

Brahms: Chlapec 2

  • USA Brahms: The Boy II (více)
Trailer 1

VOD (1)

Poté co se rodina přestěhuje do Heelshire Mansion, spřátelí se jejich syn s panenkou Brahmsem. Tato hračka vypadá jako živá. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (107)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V porovnání s jedničkou se jedná v souvislosti s tímto pokračováním o hodně strmý kvalitativní sešup směrem dolů, a to naprosto ve všech ohledech, nicméně tím nejzásadnějším problémem je opuštění sídla, ve kterém se odehrával prakticky celý první díl, díky čemuž tam fungovalo jak napětí, tak především velice působivá atmosféra, což zde ovšem nahrazené prostředí nedokázalo ani zdaleka vyvolat, čímž zde tak obě tyto velmi důležité ingredience chybí a tvůrci to nedokázali ničím jiným nahradit, takže veškerá záživnost a působivost tohoto pokračování je v těchto ohledech prakticky nulová. Dále zde došlo k neadekvátní změně v obsazení, kdy sympatickou a sexy Lauren Cohan nahradila mdlá a vydranděná Katie Holmes, a nikdo jiný zde nedokázal nahradit, aby alespoň on na sebe strhl nějakou výraznější pozornost. Zápletka je pak celkově dost tuctová, nezajímavá a nezáživná, a to včetně závěrečné pointy, která nestojí vůbec za nic, jelikož nepřinesla ani napětí, ani překvapení, ani nějakou gradaci, prostě nic. A opomenout samozřejmě nemohu ani zprznění ústřední postavy Brahmse, který v prvním díle působil vážně tajemně a zajímavě, jenže zde ho tvůrci prakticky jen otravně změnili v Chuckyho nepovedený klon, čímž ztratil veškeré kouzlo a působivost. Mnou očekávaných odpovědí na několik otázek, vyvolaných v jedničce, jsem se zde jinak také nedočkal, tak možná se dočkám až v trojce, ke které si nechali díky poslední scéně tvůrci otevřená dvířka, jenže zatímco po prvním díle jsem se na dvojku těšil, tak nyní po dvojce se k případnému pokračování budu muset už vyloženě jen donutit. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Navzdory místnímu hodnocení docela příjemné překvapení. Oproti prvnímu dílu se to dle hlavního konceptu trošičku liší ale pořád to je solidní podívaná. Není to sice kdovíjaká duchařina a nějaký ty lekačky si tady člověk neužije ale pár momentů je docela creepy. A pro mě bylo fajn po dlouhé době vidět Katie Holmes v akci. I když mě to nezaujalo tolik jako první díl, tak na jedno zkouknutí doma sami po tmě, proč ne. Letos už jsem viděl daleko horší horory. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Našel jsem ho vykuchaného v lese." V jedničce jsem chválil, že se autoři nevydali cestou duchařiny. Zde naopak se ukazuje, že za temnou loutkou stojí temná duše, která ovládá toho, kdo se jí otevře. Protože u současného duchařského podžánru hororu se většinou vůbec nebojím, tak jsem z toho příliš nadšený nebyl, ale rozhodnutí autorů chápu, jinak by totiž doslova kopírovali předchozí snímek. Film mi nakonec spadl do slušného průměru - solidní herecké výkony (Ch. Convery mi připomněl Damiena z The Omen), dobrá kamera, slušná hudba, pěkné lokace - staré domy, les a místy i napětí. Mrazivá atmosféra tu sice není, podivné tajemno ano. Lekačky si bylo možné odpustit, zejména oblíbené třískání do piana. Nabodnutí na kůl bylo fajnové. Trojky bych se ale už obával, zda nepůjde kvalitativně směrem ke dnu.... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na to, aby ten kluk tak dlouho trpěl posttraumatickým syndromem, mi už přišel docela velkej. Nebo to byl výjimečnej poseroutka. Každopádně byl ale obludně velkej na to, aby spal s medvědem plyšákem a vypěstoval si fixaci na panenku. A protože ta jeho panenka byl vlastně panák, byl to nejspíš nejenom poseroutka a mamánek a mentál, ale i buznička. Ještě že měl ovšem statečnou maminku, která udělá vše pro to, aby svého chlapce ochránila. Uff. "Horor / Mysteriózní / Thriller". To jako vážně?? V tom případě by "Horor / Mysteriózní / Thriller" mohla být třeba i Červená Karkulka nebo Smolíček Pacholíček. Zlatá jednička s hnusnou Maggie z Walking Dead. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu smysl tohohle filmu kterej víceméně popírá ten nejlepší zvrat z jedničky, nebo né že popírá ale v podstatě se z toho stala šablonovitá duchařina na kterou si jednička jen chytře hrála. O to víc mě zaráží že to oboje točil stejnej člověk. No každopádně až na hrůznou Katie Holmes a opět stupidní dítě kterýmu přijde normální kamarádit se s duchama to v rámci hororů s posedlejma hračkama úspěšně volizuje paty průměru a obzvlášt mě potěšilo že narozdíl od nudný Annabelle která celej film čumí jak idiot, tady za pomoci CGI toho hnusáka aspoň nenápadně zmorfovali. Na trojku by se měli vysrat neboť tohle prostě na kultovní hororovou postavu nemá. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Film měl být původně vydán 26 .7 .2019, následně posunut až na 6. 12. 2019. (TheEvilTwin)
  • Natáčelo se od 28. ledna do 7. března 2019 v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Victoria a Vancouver. (BMW12)

Reklama

Reklama