Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život v malom švédskom mestečku plynie pokojne. Neoddeliteľnou súčasťou idylickej atmosféry sú aj miestni ochrancovia spravodlivosti Jacob a Torkel, ktorí sa vedia hravo vysporiadať s väčšinou drobných problémov, ku ktorým v mestečku dochádza. Teraz však prichádza skutočný zločin. Pre nízku kriminalitu hodlá vedenie polície miestnu policajnú stanicu zrušiť. Jacob a Torkel neváhajú ani sekundu. Ak niet zločinu, treba ho priviesť. V hre sú ich pracovné miesta... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

arkie 

všechny recenze uživatele

Ked sa clovek nastavi na to, ze to bude podobna poloamaterska blbost ako Jalla Jalla, tak sa celkom bavi. Par hviezdnych forov striedaju pomerne dost nudne pasaze, ale vo vysledku sa na to oplati pozret. Citit z toho uprimnu radost hercov aj rezisera, ktora prebija nesikovnu reziu a nie celkom profesionalne herecke vykony. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nezávadná komedie ze severu, která je především vtipná. Chvílemi paroduje, jindy si dovolí úlet podle pravidel švédské vesnice...Opravdu pohodová podívaná, která není světoborná,a le kdo to od příjemné komedie také čeká, že? Poslední dobou přicházím na chuť švédským filmům, jen tak dál hoši ze severu... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od Faresa som po Jalla Jalla čakal trochu viac. Policajti sú fajn komédia, pri ktorej sa nebudete nikdy válať od smiechu, ale iba sa zopár krát pousmejete. Celé to pôsobí viac menej televízne. Skôr som mal pocit, že pozerám nejakú nemeckú televíznu komédiu. Ale stále neporovnateľne lepšie, ako naše pseudo bláznivé komédie typu Byl jednou jeden polda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám příliš chudou fantazii na to, abych si dokázal vysnít lepší zaměstnání, než je místo policisty na poklidném švédském venkově. Určitě bych dokázal ukázkově točit s obuškem, hrát poker s duchodkyněmi i polehávat v přírodě. Jen s tím odchytem dobytka bych měl jisté problémy. Přesto mne pokusy kvarteta švédských parodií na strážce zákona o záchranu svého zbytečného oddělení nebavily. Asi proto, že trapnost humoru překročila meze mého chápání. Sice jsem se několikrát pousmál, ale ani MUDr. Karel Nešpor by to patrně do žádné z kategorií smíchu nedokázal zařadit. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Mám z toho takové smíšene pocity, zpočátku to vypadalo na pohodovou komedii, ale druhá půlka už mi připadala slabší a hodně křečovitá. Škoda, že si scénarista nedal trochu práci a nevymyslel příběh, který by byl vtipný a zároveň zůstal trochu realistický. Takhle jsou to jen takové lepší 3*. Nicméně se mi to líbilo o něco víc než britský Hot Fuzz. ()

Galerie (12)

Související novinky

Další nálož severských filmů

Další nálož severských filmů

20.02.2010

Severský filmový klub zahájí letos v březnu další rok spolupráce s pražským kinem Atlas a brněnským kinem Art třídenní přehlídkou, během které bude uvedeno šest skandinávských snímků. 4. března nás… (více)

Reklama

Reklama