Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život v malom švédskom mestečku plynie pokojne. Neoddeliteľnou súčasťou idylickej atmosféry sú aj miestni ochrancovia spravodlivosti Jacob a Torkel, ktorí sa vedia hravo vysporiadať s väčšinou drobných problémov, ku ktorým v mestečku dochádza. Teraz však prichádza skutočný zločin. Pre nízku kriminalitu hodlá vedenie polície miestnu policajnú stanicu zrušiť. Jacob a Torkel neváhajú ani sekundu. Ak niet zločinu, treba ho priviesť. V hre sú ich pracovné miesta... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ona je to celkem dobrá komedie, se zajímavými a relativně dobře vymyšlenými postavami, bavil jsem se u ní dobře, jsou v ní příjemně absurdní situace, ale chybí jí pořádné tempo a její děj je poměrně slabý a bez nějakých zvratů. Tam, kde Hot Fuzz vrhá jeden skvělý nápad za druhým, Kopps se snaží zůstat u jednoho nápadu po celý film a je znát, že je to málo. Možná jako seriál by to bylo lepší. Rozhodně to ale není špatné a v rámci těchto "policejních komedií" bych to řadil do té lepší půlky. Lepší 3* ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Střídající se extrémy - extrémně nudné scény versus extrémně ulítlé scény (těch ulítlých je snad o trochu víc) - když k tomu připočtu atmosféru, v jaké jsme na to s kamarády koukali (sami v sále nějakého komunistického kina v Prachaticích - místo sedaček stoly a dřevěné židle), je to jasná čtyřka - a rozhodně se někdy mrknu znovu! ()

Reklama

ecis 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemna a hlavne ina europska komedia. Po Jalla, Jalla dalsi ulet Josefa Faresa. Pribeh policajtov, ktory prichadzaju o pracu kvoli nedostatku zlocinu v ich mestecku. Rozhodnu sa zakrocit a zacnu pachat zlocin sami. Skvele akcne-neakcne scenky blizke parodie, neotrele tvare = vtipne. Odporucam. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám příliš chudou fantazii na to, abych si dokázal vysnít lepší zaměstnání, než je místo policisty na poklidném švédském venkově. Určitě bych dokázal ukázkově točit s obuškem, hrát poker s duchodkyněmi i polehávat v přírodě. Jen s tím odchytem dobytka bych měl jisté problémy. Přesto mne pokusy kvarteta švédských parodií na strážce zákona o záchranu svého zbytečného oddělení nebavily. Asi proto, že trapnost humoru překročila meze mého chápání. Sice jsem se několikrát pousmál, ale ani MUDr. Karel Nešpor by to patrně do žádné z kategorií smíchu nedokázal zařadit. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako mix Policejní akademie a Krausova Městečka, nejspíš se jedná o vzorový produkt švédské kinematografie – něco na způsob lidové komedie. Místy váhám, zda se mám cítit trapně anebo smát. Děj se točí kolem čtveřice policajtů z městečka s tak malou kriminalitou, že je rozhodnuto o zrušení jejich stanice. Většina vtipů pramení ze snahy nepříliš bystrých „koppsů“ o „zlepšení statistik“, tj. o zvýšení místní zločinnosti. Když nemůžou zločinci, musí si máknout strážci zákona. Problém je v tom, že zatímco dva činí výtržnosti, další dva zůstávají čestní. Jeden z nich navíc řeší své milostné trable. Podobný film je snadné v nabídce pořadů přehlédnout, ale byla by to škoda. Originální nápad, švihnuté „matrixovské“ akční scény, to vše z čistě švédských ingrediencí – výsledkem je nevšední podívaná rozhodně nezapadající do jakýchkoliv amerických standardů. 70% ()

Galerie (12)

Související novinky

Další nálož severských filmů

Další nálož severských filmů

20.02.2010

Severský filmový klub zahájí letos v březnu další rok spolupráce s pražským kinem Atlas a brněnským kinem Art třídenní přehlídkou, během které bude uvedeno šest skandinávských snímků. 4. března nás… (více)

Reklama

Reklama