Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ryan Reynolds hraje bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A tak se rozhodne stát se hrdinou, který přepíše vlastní příběh. V prostředí, kde neexistují žádná omezení a kde je vše dovoleno musí zachránit svět dřív, než bude zničen. (Falcon)

Videa (9)

Trailer 8

Recenze (683)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V těžkých životních situacích člověk jako já hledá útěchu v největší vášni kterou má a to je film, v tomhle  případě s druhou největší vášní a to jsou hry. Jak mě absolutně minul Spielbergův Ready Player One (občas tu povrchní režii velkého Stevena fakt nedávám) tak mi monumentálně sednul Free Guy. Každou minutu v každém filmovém políčku se něco děje a já se snažil držet neustále oči na všech stranách a rozích, aby mi něco neuteklo. Reynolds je prostě bůh kterého miluju už od Hele kámo kdo tu vaří a opět nezklamal a jede si svojí topku, Všude tři prdele odkazů, výtečná akce, naprosto boží postavičky, dokonalý soundtrack a hlášky ze kterých sem neskutečně uchcával. Naprosto fenomenální jsou vedlejší role, Tatum si roli neskutečně užívá ale hlavním tahounem je záporák Waititi, ten chlap je prostě démon.  Jak mi neskutečně sednul Wirkolův norský Pulp Fiction, tak mi konečně sedla do hodně mizerný aktuální nálady tahle ujetá pocta. Oslava filmu, her a všeho co mám rád. Neskutečná mrda.90%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nečekaný hit a dost možná nejlepší komedie tohoto roku! Již jsem pár pokusů o uvědomnělé umělé inteligence viděl, ale žádné nedopadlo takhle dobře.  Shawn Levy se velice obratně vypořádal se všemi detaily a připravil parádní jízdu pro poměrně široký vzorek obecenstva. Příběh se odehrává ve dvou rovinách a ty se nápaditě prolínají. Herní reference jsou trefné a každý hráč ihned rekapituluje, co vlastně dělal celé ty dny při hraní například slavného GTA. Podívat se na svět z úhlu pohledu NPCéčka je moc dobrý nápad, ale Ryan Reynolds odvedl obrovský kus práce k celkové dokonalosti, neboť své postavě doslova vdechl život. Dílo bylo mimořádně vtipné, herecky na výši, po akční stránce téměř dokonalé a k tomu všemu ještě s několika trefnými narážkami na jiné populární filmy i hry. Jediné čeho jsem se obával, bylo jak tohle celé režie ukončí, ale naštěstí bylo finále zvládnuto stejně dobře jako celý film a dokonce může zapůsobit až srdceryvně. Já jsem tímto velmi spokojen. 92% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je spíše pro mladší generace a to zejména pro pařany on-linovek a různých počítačových her s otevřenými světy. Přiznejme si upřímně, určitě se nenajde nikdo kdo třeba v Mafiích nebo v GTáčkách nechtěně na chodníku nepřejel několik lidiček. A ještě upřímněji, určitě se najde spousta těch, co do nich najížděli nebo stříleli chtěně. V jedné misi jsem potřeboval ambulanci a tak nebylo nic snazšího než se trochu se projet po chodníku a za chvilku mi přijela jak na zavolanou :-). Zápletka filmu je docela originální, Reynolds působil jednak sympaticky a i správně synteticky, prostě ideálně. Zato jeho druhá polovička se mi nelíbila a ni za mák. Kdo celkem bavil jako prdlej šéf vykořisťovatel byl Waititi. Od poloviny to trochu začalo ztrácet logiku a člověk spíš jen koukal co bude. Když to shrnu, tenhle film je vlastně takovou názornou ukázkou na konci roku 2021 kam až technologicky došly digitální efekty a jak mocně jsou dnes s kinematografií provázány. Možná dokonce až moc. Někdy je méně více. Na jednu stranu nám jedničky a nuly pokud jejich tvůrci tu znalost mají dokážou ukázat dávno zaniklé světy, historickou techniku i vzdálenou budoucnost, vesmír atd... A to v těch nejmenších detailech v reálnosti až člověk žasne. Na stranu druhou mnohdy dělají jen lesklý obal často prostoduchému scénáři bez nichž by byl nejeden film nekoukatelný. To ale umožňuje točit obrovské množství balastu což pro diváka není ideální, protože ten musí o to pečlivěji vybírat s jakým filmem stráví svůj čas. Dávám za 3 updaty. * * * ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

--- Je stále viac evidentné, že sa civilizácia nachádza na prahu enormných zmien. Zdá sa, že sa pólka civilizácie vydáva tradiciálnou cestou, než kým ta druhá prekráča do módu virtualizácie. Obydve, tieto svojim spôsobom extrémne strany majú vzľadom k hlbokým globálnym hodnotovým a envirovmentálnym krízam svoje výhody, ale aj nedostatky. Časť spoločnosti, ktorá sa uberá do tradičného smeru skrze navracania sa k prírode, off-grid životného štýlu a samostatnosti, týmto spôsobom dúfa v prežitie aj v prípade kolapsu dnešného ultra-kapitalizmu a bio-rovnováhy. Virtualizujúca sa časť spoločnosti sa naopak vzďaluje míľovými krokmy nielen od prírody samotnej, ale od reálne, fyzicky hmatateľného priestoru, a vsádza svoje prežitie a spôsob života na technologický progres v hospodárstve i vo vede. Vnímam v týchto dvoch smeroch, ako v mnohých globálnych tématách, zbytočnú radikalizáciu jedným či druhým smerom, a vidím jediné skutočné východisko v zlatnej strednej ceste - prepojenia tradicionálnych postupov s vymoženosťami virtualizovanej vedy v dnešnej, ešte pre-apokaliptickej dobe. --- Free Guy je príjemným prekvapením, ktoré využíva virtuálny priestor a jeho zovšeobecnenú kultúru. Vytvára skrz neho morálne otázky vlastného sveta, a tiež hľadania skutočných hodnôt v priestore chladnom, ako psí čumák, a navoňanom, jak umelina z reklamného generátoru. V prvej štvrtine som si hovoril, že je to len ďalší naumelkovaný, bezduchý digitálny sajrajt, ale Shawn Levy ukázal, že aj s virtuálnou tematikou sa dá ísť aspoň o kúsok hlbšie a nápaditejšie. Ps: Zrazu mám chuť hrať GTA :D ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Člověk by se divil, kdyby neznal Šípkovou Růženku, co dokáže jeden polibek! Ze začátku taková pestrá taškařice zjevně inspirovaná filmem Tron, v níž rozverně skotačí chlápek, co si pomalu začíná uvědomovat sám sebe. A když se zdálo, že se už nic převratného dít nebude, dojde ke zlomu. Chlápek musí zachránit svůj svět a je pro to ochoten udělat cokoliv. Posledních 25 minut je zábavná a napínavá jízda, kdy se nestačí divit i Captain America! No a jasně, troška hudebního retra, laserové meče, Hulkova paže a Travolta to není. Vizuálně perfektní! Tedy já miluji digibordel, tudíž jsem si to vše vychutnával, ale realističtěji založení diváci už asi tak nadšení nebudou. Srdceryvný závěr zde byl na místě, proto vše OK. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (32)

  • Millie (Jodie Comer) má na svém notebooku nálepku N7, které odkazuje na videoherní sérii „Mass Effect“. (HellFire)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

15.08.2021

Nový snímek Free Guy z produkce 20th Century Studios spadající pod Disney slaví úspěch. V kinech se mu daří nad očekávání slušně a poměrně tak třeba poráží konkurenční Sebevražedný oddíl od studia… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Reklama

Reklama