Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství

(seriál)
  • Česko Formule 1: Touha po vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pohled na jednu sezónu nelítostných závodů Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Recenze (127)

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásně zpracovaný seriál a docela širší pohled do středu startovního pole, na který běžně není tolik času. O týmech ve druhé polovině tabulek se jednoduše hovoří málo a tady dostali víc prostoru, což je skvělé a osvěžující. Pro ty kdo nezná F1 to asi nebude úplně dávat smysl, mnohé souvislosti budou chybět, ale pro nás fanoušky, kteří už desítky let tuto královnu motorsportu sledují (i když v posledních letech s častým skřípáním zubů), je to parádní podívaná do zákulisí F1! První série byla asi nejlepší, ale druhá a třetí nijak zvlášť nezaostávají a z mého pohledu byl nejsilnější díl S03E09! I když jsem už věděl jak to dopadlo, z toho fakt mrazilo!! 90% ()

mazzarek 

všechny recenze uživatele

Netflixu bych doporučil koupit nové nůžky, protože tak chaoticky nesmyslně sestříhaný dokument jsem ještě neviděl. ()

Maxwell28 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je F1 poslední roky nudnej sport, jsem šíleně překvapenej, jak dobrej dokument z toho jde udělat. Záběry z tratě jsou fakt skvělý! ()

chesterko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určené hlavne pre milovníkov formuly 1. Nie, že by sa na to nedalo dívať očami nezaujatého a nešportovo ladeného diváka ale je to hlavne o zákulisí celej tej mašinérie a trochu to zmení pohľad na tých chalanov v kokpite tej zvery f1. Nesporne to je skvost. Netflix má naozaj silný tím. ()

ondrazig 

všechny recenze uživatele

Formule prostě žeru, tenhle seriál se musí líbit i lidem kteří tento sport nesledují. Všechny 3 série jsou prostě top a na díl S3E9 bych šel klidně do kina. 6* ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Formule nesleduji již nějaký ten pátek, trochu mi vadilo to přesedlávání na čím dál více ekologičtější motory ve formulích a ztrácelo to tak svojí atmosféru, kdy se chodilo na formule kvůli tomu správnému kraválu, který byl i velmi slyšitelný v televizi. Ale tento dokument mě dostal svým podáním a ukázáním té zadní stránky, jak to vlastně vypadá v týmech formule 1. První série čistě brána ze stájí outsiderů, kde se bere i jako dobré místo sedmé místo kvůli tomu, že jsou za ně nějaké body, i když velmi málo. Druhá série hezky představila i známé stáje jako Mercedes a Ferrari, velmi dobré oživení celého dokumentu. Třetí série už trochu ztrácí lesk, jelikož se to začne trochu opakovat a skorem to nepřináší nic novějšího, ale drží si to velmi vysokou úroveň. Hlavně devátý díl, který se točí kolem velké nehody Romaina Grojeana, který vyváznul z plamenů jako nějaký Ježíš Kristus, za to má můj velký obdiv, škoda, že po tomhle skončil jako hlavní závodník formule. Za mě jasných 5*. ()

brozik 

všechny recenze uživatele

Formule sem sledoval taky uz dost davno a tohoto sem se bal, ze jako dokument... No 3 serie za tyden. Nedalo se prestat. Netflix umi tocit pekne. ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Síce sa tu "skalní" fanúšikovia rozplývajú nad "autentickosťou" dokumentu, ale zjavne to tak ani zďaleka nie je. vid. https://dennikn.sk/minuta/2583759/ ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Drive to Survive je skôr šou program pre nováčikov ako dokument pre dlhoročných fanúšikov, ale je to dobrá šou. Občas sa ale nevyhne trochu zbytočným predramatizáciám (asi som práve vymyslel nové slovo), no má čo (niekedy) dať aj skúsenému fanúšikovi, tu a tam vyskočí zaujímavý detail zo zákulisia veľkých zvierat tohto športu. Prvá séria ma až tak nezaujala (asi za to môže aj celkovo dosť priemerná sezóna 2018), ale od druhej série sa každou časťou zážitok zlepšuje. Ale mám aj pripomienky a nebude ich málo, celková forma dokumentu je taká "americká" - opakovanie akčných záberov, flashbacky do minulých sezón (napríklad aj vracanie sa v druhej sérii  do tej prvej - opakujú sa celé scény, podľa mňa zbytočne), časť príspevkov od rozprávačov som automaticky preskakoval - napríklad, že na predsezónnom testovaní sa prvýkrát autá predstavia na trati, alebo v kvalifikácii sa určí poradie do pretekov - no shit Sherlock (a to sa pravidelne opakuje v každej sérii, keby to spomenuli raz na začiatku, OK pochopím, dostanú sa do obrazu aj ľudia sledujúci motoršport prvýkrát, ale neustále to opakujú ako keby sme mali rozsah pozornosti ako škrečky). Taktiež sa mi nepáči, že poväčšine sa dej jednotlivých častí točí iba okolo tých dobre "predajných tvári", okolo amerického tímu Haas (čo je pochopiteľné z marketingových dôvodov) a z jazdcov sú to hlavne Ricciardo, Sainz či Leclerc (tí vždy zhovorčiví, vtipní miláčikovia publika, ktorí ťahajú šou) - aj keď štáb navštívi postupne všetky garáže, zďaleka nie každý má rovnaký podiel minutáže - i keď je pravda, že toto sa dialo hlavne v prvých dvoch sériách, v tretej sa to mierne vyrovnalo, ale iba mierne). Prekvapivo ma neťahala ani sezóna 2020, neviem či za to môže pandémia a menší počet pretekov, respektíve obmedzenia výrobného štábu v jednotlivých krajinách, ale ako keby tvorcom chýbal natočený materiál, neustále sa vracali stále k rovnakým pretekom, len sa rozoberú z perspektívy rôznych tímov, prišlo mi to pomerne repetetívne (len do Monzy sa pozrieme asi v troch častiach). Pozrel som si tri sezóny, ale na tú štvrtú sa nijak významne neteším, i keď reálny život namiešal extrémne zaujímavý ročník, nebudem sa veľmi zaujímať o to, ako ho spracuje Netflix. ()

Peta_Doupik 

všechny recenze uživatele

Za týden je první závod F1 sezóny 2019. Nesnáší vaše holka, když na tuhle blbost koukáte? Mám nový super trik! Donuťte i tu vaši zvládnout aspoň první díl (mají +/- 30 minut) tohoto seriálu o minulé sezóně a uvidíte, že se jí to bude líbit tak, že hned bude chtít vidět další díl. Závody i jejich zákulisí jsou obrovské drama, a taky tam jsou fešní kluci prohazující fórky, takže rozhodně si i holky najdou cestu k nedělním Grand Prix. Ta moje teď sama řekla: "Budeme se koukat na Formuli?" a posílala mi, jak se změnila soupiska na letošní rok. Díky Netflixi! ()

koza3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při letní přestávce jsem měl abstinenční příznaky a potřeboval jsem nutnou dávku benzínu do žil. Tenhle seriál jsem rozkoukal s ženou kdysi na jaře, ale táhlo se to jeden díl za měsíc. Tak jsem si to sjel celé sám během tří večerů a občas mi málem ukápla slza. Jde vidět, že je to zdramatizované, že ty pohledy Hornera při bouračce obou Red Bullů v Baku jsou sestříhané, že jsou vyšmiknuté zaváděcí kola, které trošku sníží to napětí, ale pokud to ignorujete, tak si užijete dramatickou jízdu. Pohled na osobnosti jezdců a jejich rozhodnutí v kariéře, jejich chyby a jak se s nimi vypořádali, nic z toho při sledování velkých cen neuvidíte. Je to proložené komentářemi ze Sky Sport, které když chvíli posloucháte, zjistíte, že čeští komentátoři jim nesahají ani po kotníky, škoda, že to není u nás dostupné. Těším se na druhou sérii a líbí se mi, kam Liberty Media směřuje. Snaží se zaujmout příběhem nikoliv strohými daty. Snaží se zaujmout mladší publikum, což je dobře, protože ti staří fanoušci (jako i já :-D) jsou už zapšklí a budou na všechno plivat, tam už to nemá cenu bojovat ;-) Díky za tenhle počin! ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Před sledováním dokumentu jsem sledoval ve Formuli 1 maximálně kdo vyhrál závod a kdo vede šampionát. Po prvním dílu se mi moje náklonost k nejrychlejším vozům světa začala měnit a po tom, co jsem dokoukal i druhou sérii, se nemohu dočkat až začnou reálné závody. Asi tak mě dokument oslovil a bavil. Nejvíce chválím jaké informace se dostaly až k divákovi a různé výpovědi pilotů a šéfů stáje. Formule 1 je skvělý dokument, který nemá žádnou konkurenci ve světě motorsportu. Dávám 90% - 5 hvězd. ()

rashaverak 

všechny recenze uživatele

Nalakaly mne komentare lidi, kteri psali ze je f1 nezajima ale toto je skvele drama i pro ty kterym je jezdeni do kolecka putna. Pravda je to vice zabavne nez opravdovy zavod, ale to je i rovinata etapa TDF. ()

Vito_LePour 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vidět královskou disciplínu motorsportu z té druhé strany. Je to i docela pěkně natočené, jen občas se zběsile skáče sezónou sem a tam a to podle mě není úplně dobře. Také, jak už tu psal někdo jiný, je to taková reality show, spousta věcí je tam dost na kameru. Nejvíc bych ocenil ty záběry, které jsou zcela autentické, a fakt, že nás skutečně pustili hodně do zákulisí. ()

Marcas 

všechny recenze uživatele

Formule jsem nikdy nesledoval. A Netflix není důvod, proč jsem začal. Důvod je poslední závod 2021 v Abu Dhabi. To byl závod, který udělal neskutečnou službu celé formuli 1. Myslím, že díky němu se na formule začalo dívat hodně nových lidí. Ačkoliv to byl závod kontroverzní, tak si myslím, že jako reklama zafungoval geniálně. Pak jsem narazil na Drive to Survive, no a ten mě k tomu přitáhl ještě víc. Fenomenální úspěch Netflixu, který znovu probudil zájem o tento sport. Ten vhled do zákulisí, jak to celé funguje je opravdu unikátní a jsem rád, že i jednotlivé stáje pochopili, že tohle je nový svěží vítr, který má potenciál nalákat velké množství nových fanoušků. A jak vidíme, tak se to asi povedlo. Zcela upřímně mě nenapadá nic, co bych mohl vytknout. Závody jsou suprově sestříhané, stejně tak rozhovory s jezdci. Dělané to je jak pro laika, tak pro zkušeného matadora. Někdo říká, že si Netflix ve vztazích vymýšlí, ale to nedokážu posoudit, protože jsem nový a ještě se v tom tolik nevyznám. Čistá desítka a stoprocentně doporučuji. ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama