Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Borat 

všechny recenze uživatele

BBC uměla, umí a skoro určitě bude umět šikovně, zábavně a profesionálně vytvářet dokumenty. Putování s dinosaury není vyjímkou. Krásně zobrazení dinosauři moderní animací a srozumitelný komentář to je to, co dělá "Putování s dinosaury" výborným dokumentem.|95%| ()

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument o pravěkých dinosaurech, velmi realisticky přibližuje vše o jejich životě a chování! Od mala jsem sbíral firgurky dinosaurů, takže k nim mám velký citový vztah...97 % :-) ()

Merv 

všechny recenze uživatele

U mňa najlepší dokumentárny seriál o dinosauroch. Vinikajúce grafické spracovanie (teda na rok 1999), perfektné zábery prírody a krajiny a úžasná hudba. ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu jak sem byla každej den kdy to dávali vylepená u televize tak mám chuť se na to mrknout znova. Nejlepší dokument o dinosaurech. ()

civrss 

všechny recenze uživatele

Něco úžasného :)) Na základní škole jsem se těšim jenom ty hodiny přírodopisu, při kterých jsme se dívali na Putování s dinosaury! ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Nejzdařilejší, minimálně po animační stránce dodnes nepřekonaný dokument o pravěku, který ve mně znovuprobudil lásku k dinosaurům. Nádherná zvířata, jednoduché, ale poutavé příběhy v původním dabingu podbarvené podmanivým hlasem Alfréda Strejčka a ve čtvrtém dílu největší klad- má životní láska v celé své nebezpečné žluto-černé kráse. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Paradoxně animace, u které tu 9 z 10 hodnotících slovně onanuje, mě lehce zklamala - někteří dinosauři vypadali jak z programu Malování ! Ale všechno naštěstí zachraňuje dobrá kostra scénáře a mnohdy humorná forma vyprávění.............moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Rozhodne jeden z mojich najobľúbenejších seriálov o dinosauroch. Páči sa mi kombinácia počítačovej animácie s maketami dinosaurov. Vyzerá to veľmi reálne a aj na dnešnú dobu je to pomerne prepracované. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

V duši každého kluka mají v určitém období své místo dinosauři a kdo tvrdí, že ne, tak lže. A jelikož normální muži nikdy nedospějí a jsou kluci pořád... Škoda, že to vzniklo až v roce 1999 a v době mého dětství nebylo přítomno. Báječný, zábavný a přitom nevtíravý naučný seriál. ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Vizuálně poutavý, dobře natočený a místy dokonce napínavý BBC dokument, který nemá sice informativní hodnotu tak vysokou, jako mnohem starší a můj oblíbený dokument Planeta dinosaurů, avšak je o to více přístupný běžnému divákovi a dětem. 1. Nová krev (****) - velmi zábavný začátek seriálu pojednávající o prvních dinosauřích úspěších v Triasu. Minipříběh o kynodontech je příjemným překvapením - tímto chválím BBC, že se nezaměřili jen na přerostlé ještěrky, ale znázornili nám také vznik savců. 2. Doba titánů (**) - celkově nezajímavý díl. Mladí diplodoci jsou sice fajn, ale jurské období se netočí jen okolo nich. Radost jsem měl jen z malých pterosaurů. 3. Kruté moře (***) - výborný začátek, krásné azurové moře, avšak informativnost kolísá. Liopleurodon rozhodně nevážil 150 tun, jak se nám seriál snaží vtlouct do hlavy (tolik proboha nevážili ani největší sauropodi). Naopak potěšila zmínka o ostrorepech; lov vajíček na pláži plné Rhanforynchů byla moc pěkná scéna. 4. Giganti oblohy (*****) - fantasticky stylizovaná epizoda s výbornou hudbou, leteckými záběry a nádhernými ptakoještěry. Lov Utharaptorů je napínavý a konec dojemný - co víc si přát? 5. Duchové polárního lesa (****) - nejzajímavější díl ze všech, protože o polárních dinosaurech jsme toho zatím neměli možnost mnoho slyšet. Potěšili mě obojživelníci a záběry na polární záři :-) 6. Konec dynastie (****) - celkově lehce depresivní díl z Montany. Mrtvá ožraná mláďata na sopečných polích a udušení dinosauři u bahenních jezírek. Meteory na obloze, sopečné erupce a mezi tím vším jedna rozvášněná tyranosauří samice. Ocenil jsem také zvuk, který dinosauři vydávali - byl originální a věrný, narozdíl od mnoha ostatních filmů o těchto ještěrech, kde se používá často nahraný řev dnešních kočkovitých šelem. 80% ()

Dr. Wolfenstein 

všechny recenze uživatele

Majestátní a v době svého vzniku jedinečný dokument. To čím vynikl nad ostatní dokumenty se stejnou tématikou, bylo, pokud se nepletu, že jsme poprvé měli možnost sledovat "skutečný" příropisný film doplněný komentářem, namísto pozozrování mluvích paleontologů, zkamenělých koster v muzeích a občasné, nepříš kvalitní, animované záběry. Se stejným úspěchem navázali Balada o Allosaurovi, Putování s pravěkými monstry, Putování s pravěkými zvířaty a Monstra pravěkých oceánů. ()

markul 

všechny recenze uživatele

U tohoto dokumentu jsem si krásně zavzpomínal, jak jsem byl jednu dobu zažraný do dinosaurů. Ještě teď bych uměl většinu poznat a zařadit do období. :) ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že pre dnešnú efektami nadupanú filmovú tvorbu už nič prevratné, avšak vo svojích rokoch sa jednalo o prelom v televízných dokumentoch. BBC ako vždy zabodovala a svojím originálnym prístupom k tradičnej téme strhla na seba zaslúženú pozornosť. Určite treba vidieť, a to rozhodne nie len kvôli strhujúcemu vizuálu, ale aj vďaka výživným a objektívnym vedeckým informáciám.... ()

Artmovie

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem tento seriál totálně žral. Když jsem dokoukal všechny díly, vždycky jsem si to po nějaké krátké době dal znovu. Měl jsem moc rád dinosaury a tato láska přetrvala i do dnes. Jestli na to ještě někdy narazím nebudu váhat a podívám se na všechny díly znovu. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Britské putování s dinosaury si vždy užívám. Některé věci člověk pozapomněl, některé ani nevěděl. Tohle mi prostě sedlo. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

1. New Blood, 2. Time of the Titans, 3. Cruel Sea, 4. Giant of the Skies, 5. Spirits of the Ice Forest, 6. Death of the Dynasty, 7. The Ballad of a Big Al (Balada o Alosaurovi), 8. The Giant Claw, 9. Land of Giants, 10. Sea Monsters, 11. Sea Monsters - Into the Jaws of Death, 12. Sea Monsters - To Hell... and Back?, 13. The Making of Walking with Dinosaurs, 14. Big Al Uncovered ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený dokument. Včetně jeho dalších pokračování (Putování s pravěkými lidmi, s pravěkými zvířaty, ...) Jako student historie jsem si to nemálo užíval. ()

Reklama

Reklama