Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Jako o úplný odpad se nejedná, výjimečně se i zasmějete a film má relativně slušný spád, takže kromě znechucení, alespoň nepociťujete nudu. Ale například fórky ohledně homosexuálního bratra Abahachiho jsou teda až moc....(úroveň 12ti letého dítěte? - a vy v něčem takovém hrajete či třeba režírujete???) Ačkoliv jsem o filmu nevěděl zhola nic, bylo mi jasné, že takhle přehnaně nevkusný a trapný humor nemůže snad ani pocházet z USA. Ano, další potvrzení mého nevalného názoru o německé kinematografii... ()

voleman 

všechny recenze uživatele

V mém dětství sem měl tenhle film hodně rád. Je to hodně slušná parodie na všechny ty filmy s Vinnetuem a naostatni filmy s westernovou tématikou. Na to že jde o Německou parodii, tak jsou tam dobré hlášky a hlavně pár opravdu vydařených scén. Výborné postavy v čele s hlavním padouchem jsou oprvdu vtipné, a rozumná stopáž filmu způsobí to, že se dobře po celou dobu dobře bavíte a nenudíte. Pro mně je tohle prostě jedna z nejlepších parodii, ikdyž dnes už by u mně asi neobstála tak dobře, jako před 10 lety. 75% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, tak když se celkově podíváme na německou kinematografii: trapné romantické filmy, trapné kriminálky, trapné filmy pro teenagery. Avšak naštěstí jsou tu i Mayovky, "Good bye Lenin" a tato zdařilá parodie. Byly tu samozřejmě i některé trošku trapnější momenty, ale po většinu filmu jsem se musel smát, anebo alespoň pousmívat. Není to parodie jen na Vinnetoua, ale i na ostatní westerny. Je tu spousta svérázných postaviček, ale nezapomenu na zločince Santa Mariu. Hodnotím 4* a těm, kteří již úplně zanevřeli na německou kinematografii, nemůžu jinak než doporučit. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Náčelník Apačů Abahachi si chce splnit svůj dávný sen, a pořídit si pravou indiánskou putyku. K tomu si půjčí zlato od kmene Šononů, ale je obelstěn padouchem Santa Mariou, a dokonce je zabit syn náčelníka Šošonů. Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger jsou ale čestní muži, takže chtějí Šošonům jejich peníze najít, a pomstít se hlavnímu padouchovi. K tomu potřebují ale najít bájný poklad... Postupem času se k ním připojí snůčka různých individuí (homosexuální bratr Abahachiho, řek, který chce být indiánem, barová tanečnice) a bitva o poklad může začít... Německé westerny byly vždy oblíbené, a vzhledem k tomu, že dneska se všude točí parodie tak proč nenatočit parodii i na tyto westerny ? Oproti různým holkám, klukům to indiáni sice chtěj taky, ale kvalitativně se celý film pohybuje v jiných úrovních. Neříkám, že zde nejsou trapné fóry, ale oproti výše zmíněným je jich mnohem méně, a ty opravdu zábavné převládají ... Skvělé... ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Samotný nápad natočiť paródiu na nezabudnuteľné Vinnetuovky, filmy môjho detstva, je veľkou príležitosťou na vtipnú a dobre pozerateľnú komédiu s veľkým K, no na mieste je otázka: Podarilo sa nemeckým tvorcom naplno využiť sľubný potenciál ? Podľa mňa určite nie. Problém je v tom, že MANITUOVA TOPÁNKA neponúka ani jednu vyslovene nezabudnuteľne vtipnú scénu a to je vzhľadom na to, koľko kultových scén ponúkajú Vinnetuovky veľká škoda. Na niekoľko zábavných scén samozrejme cestou naprieč prériami narazíme a zase na česť filmu musím povedať, že som sa počas tohto dobrodružstva aj celkom bavil, no nebolo to ani tak na príbehu a jednotlivých scénach, ako na vynikajúcom MICHAELOVI BULLY HERBIGOVI, ktorý je ako Abahachi a Winnetouch tým najvtipnejším na celom filme a i s odstupom času my pomyslenie na nich dokáže navodiť na tvári úsmev. Len keby bol každý aspekt filmu takto zábavný... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Kůň "Jacqueline" je ve skutečnosti hřebec. (dinamit_1)
  • V době premiéry filmu na TV Pro7 padl divácký rekord ve sledovanosti. Film sledovalo 12,2 milionu diváků, což bylo 32 % sledujících. (dinamit_1)
  • Režisér Michael Herbig financoval film ze svého. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama