Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Michael "Bully" Herbig a jeho televizní estrády mě dobře baví vždy, když je náhodou vidím. Proto jsem se na Manituovu botu těšil jako malé dítě na ožití zastřeleného Vinnetoua. Má očekávání film sice nenaplnil, ale výborně jsem se bavil i tak. Přes mnoho dobrých a originálních gagů jsem měl pocit, že má tato parodie hluchá místa, a že se z daného námětu dalo vyždímat mnohem víc. Čtyři hvězdičky mohu dát s čistým svědomím zvláště pak, když si vzpomenu na jiné parodie, které mi přišly zoufale nezábavné, či ofenzivní. Nemyslím, že by toto byl ten případ. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na Germánský komedie jsem si nikdy moc nepotrpěl, ale tahle parodie (nejen na Mayovky) se fakt povedla. Ústřední dvojice dobře zparodovala pokrevní bratry a záporák Santa Maria je totální king až jsem mu přál aby vykydlil všechny hrdiny i svoji bandu a fouknul s pokladem. Jinak do půlky to je na plnej počet kadence vtipů vražedná a i když sem tam je nějakej uhozenej, tak ho vzápětí jinej ultimátní přebije. Jenom ke konci už to trochu ztrácí dech, ale délka je naštěstí velmi přijatelná takže tak. My mít velký zájem o váš drsný kůň!!! 80% ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Ulítlost první třídy se skutečně neskutečnými gagy, postavami a muzikálovými čísly. Infantilita "Manituovy boty" je sice do nebe volající, ale co naplat - smějete se a smějete a smějete. Někdy to sice trochu zaskřípe a závan trapnosti shodí tenhle film k celkovému průměru, přesto jsou Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger opravdu důstojnou inspirací pro slavné příběhy Karla Maye :)...Btw indiánský rap je cool. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení. O Němcích mám své mínění a vinnetouvky mě braly za srdce koncem sedmdesátek, od té doby je posuzuji spíše shovívavě. Tahle parodie se o ně otírá ovšem naprosto originálně a i když některé scénky či fórky se daly ve střižně vypustit, většina filmu je docela dobře vtipná a zábavná. Malý kousek od čtvrté hvězdy. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Uplně stejně debilní, jak je název, je taky ten film. Komedií bych to nenazval. Nazval, ale jenom kdybych byl debil. Už po 10 minutách mi bylo jasny, že to bude odpad jak vyšitej. Německá parodie, no co by se od toho taky dalo čekat. Němci znaj jenom války a anální hrátky. Tohle jak kdyby napsal nějakej puberťák. Nebo někdo, kdo si myslel, že to bude vtipny. Ale těžce nebylo, težce!!! Počet vtipných věcí je tam přesně: 0. Šel bych i do mínusu, ale to nejde... Je to smutny, když parodie je méně vtipná než, to, co má parodovat... Nechápu, že se to vůbec někomu může líbit. Možná těm, co mají rádi Kameňák... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Koně nemohou zvracet, protože jim pro to chybí v jícnu svaly. "Ich hab 'schon Pferde Kotzen Sehn", v překladu "viděl jsem koně zvracet", je německé přísloví pro něco velmi nepravděpodobného. (dinamit_1)
  • Když Abahachi (Michael Herbig) ukazuje Rangerovi (Christian Tramitz) fotografii svého otce, ukazuje Pierra Brice, který ztvárnil Vinnetoua ve stejnojmenné filmové sérii. Abahachi povídá Rangerovi, že jeho otec uměl velmi dobře mluvit francouzsky, ale nikdo neví, proč. Pierre Brice je Francouz. (dinamit_1)
  • Režisér Michael Herbig financoval film ze svého. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama