Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Volně plynoucí parodie s několika vtipnými scénkami. Nic třeskutého, jako je třeba Bláznivá střela, nelze očekávat, byť podobnost s ní je místy více než náhodná. Parodie si tak vypůjčuje z jiných parodií. Chvílemi nuda, pokud se však příběh rozjede na vozíku ala Indiana Jones, pak se i čas hrne kvapem vpřed. Dějově natolik roztříštěné, že když si odskočíte mimo pauzu na reklamu, či občas mrknete na sousední kanály, o nic zásadního nepřijdete. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená parodie na veškeré Mayovky a westerny (Tenkrát na západě, ...). Moc nerozumím, co Vám komu na tomto přišlo trapné, ale Váš problém, ne můj. Komedie se maximálně vyhýbá, jak je teď moderní, fekálnímu a sexistickému humoru, což u mě zvedá o 2*. V porovnání většiny "vtipů" ze Scary movie či Disaster movie a podobných trapáren jde o skvost a film o dvě až tři třídy výše. Doporučuji, opravdu. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tohle se prostě Němcům docela povedlo. I když občas film klesne pod laťku inteligentního humoru, je to parodie, takže promíjím. Pár vtípků bylo opravdu povedených a film ctí nejen svůj originál, ale tu a tam si vkusně vypůjčí třeba i Leoneho. Na takového "Limonádového Joeho" nemá ani omylem, ale marně vzpomínám, kolik lepších westernových parodií (a v poslední době parodií vůbec) jsem viděl. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Němcům ty parodie nějak poněmecku zkysly. Opět jsem se přesvědčil, že i když je znát patrný odstup od americké produkce, tak o to víc je tahle parodie od základů naivní. Vinnetou a Old Shatterhand nejsou příliš vhodnou látkou pro parodii a o to víc je zarážející, že se do ní pustili právě němečtí filmaři. Vylezl z toho pěkný binec. Protagonisté se tváří většinu času vtipně, ale jsou doslova antivtipní. Potíž je možná i v tom, jak na našince působí jejich herecká neznámost a zdejší "nehvězdnost", tudíž trvá nějakou dobu, než ty fórky od nich přijmete. Michael Herbig, který vytvořil jednu z hlavních rolí, si také film vzal pod patronát i z režijního hlediska a tam je překvapivě docela schopný. S vtipnějším scénářem by svoji parodii dotlačil do lepšího výsledku. Vizuálně film působí také velmi dobře. Režie a vizuál, to jsou dva hlavní faktory, které chválím, ale ostatní nenadchlo. Hledat v téhle naivní a nanicovaté parodii zatoulanou vtipnost, dá ještě větší práci, než vyhledat ztracenou Manituovu botu. Asi nasedla na koně a odcválala na skutečný Divoký západ. Doufám jen, že ji ostří pistolníci, co neradi žertují, hned neodpraví. 40% ()

Kejdlo 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem na to tip a řekněme, že jsem za něj hodně rád. U téhle Německé parodie jsem se fakt pobavil. K tomu vhodná westernová hudba, přesní herci. Byl jsem po zhlédnutí spokojený. Samozřejmě, trapné okamžiky tu jsou (Šošoni spíše podprůměr) ty mi ale spolehlivě nahradily geniální momenty s Michaelem Herbigem. Ultra padouch Santa Maria za to taky stojí. Dabing si taky zaslouží pochvalu a tak z toho nakonec máme pěkných 8/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Celá scéna v jeskyni u konce je dabována, původní zvuk byl znehodnocen zvuky z ulice. (KucC)
  • V době premiéry filmu na TV Pro7 padl divácký rekord ve sledovanosti. Film sledovalo 12,2 milionu diváků, což bylo 32 % sledujících. (dinamit_1)
  • Koně nemohou zvracet, protože jim pro to chybí v jícnu svaly. "Ich hab 'schon Pferde Kotzen Sehn", v překladu "viděl jsem koně zvracet", je německé přísloví pro něco velmi nepravděpodobného. (dinamit_1)

Reklama

Reklama