Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (145)

elanius 

všechny recenze uživatele

(77/2021) / Rola dokonale napísaná pre Marka Ruffala, podobne ako napríklad v Spotlight. Pre fanúšikov legal thrillerov povinná jazda. Film je extrémne pochmúrny atmosférou ale aj samotným príbehom a posolstvom. Téma je inak naozaj stále aktuálna a dosahuje globálne rozmery. IMHO rozhodne o dve triedy lepšie ako bláznivá Erin. (8/10) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem velké věci a v podstatě jsem je dostal. V součtu jde možná o schematicky nijak vybočující právnické drama, které ale velmi chytře komunikuje s divákem a vyvolává pocit totální frustrace nad pragmaticky chladným oddalováním a nemohoucnosti zákona s jasným případem a navzdory zřejmým důkazům pohnout. Především je zajímavé, že pozornost většinou nemá být vedena zpětně, nýbrž právě dopředu, směrem k vyloženě vytouženému vyústění, které je ale stejně neutěšené jako události předtím. Být scénář podpůrnější vůči tradičně skvělému Ruffalovi a méně nachylný k rodinným klišé o pracovním sebeobětování, šlo by o jedem z nejlepších filmů roku. 85% ()

Reklama

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Depresivněji vyznívající film roku 2019 těžko pohledat. Od barev, hudby, pomalejšího tempa, až po hořkou pravdivost informací v něm obsažených. Chcete-li se znechutit nad fungováním světa stejně jako v případě filmů The Big Short, Vice, Spotlight a podobných důležitých filmů (myšleno bez ironie), zavítali jste na správnou adresu. Jdu si dát panáka a k tomu díl něčeho hloupého pro zasmátí, abych znovu získal vůli k životu... 4* ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Je pro mě naprosto nepochopitelné, že tohle Du Zmrdy nepoložilo. Holt i na vědomé mrzačení světové populace včetně masové vraždy vykoupí pár zlatem (ani ničím jiným) nekrytých papírků. Co se týče filmu samotného, jedná se o mrazivou cestu k soudnímu procesu a variaci na boj s větrnými mlýny. Moc se tu ale nedaří nastolit dusnou domácí atmosféru, přestože děcka svých prvních 15 let života tátu skoro nepoznaly. Billot je borec a Ruffalo si umí vybírat... Udělá někdy někdo stejnou studii zaměřenou na C3? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bojovali už jiní, určitě budou i další, ale teď se pere jistý právník Robert Bilott za oběti chemického znečištění zdrojů pitné vody. Je sám, zavalený bednami dokumentů, čelí útlaku systému, pochybnostem kolegů, unavenou rodinou a hlavně útokům mocného zástupce chemického průmyslu, který udělá všechno pro to, aby se vše ututlalo, respektive na jakýkoliv dílčí úspěch zapáleného jedince nasadí tvrdý protiúder. Prostě jeden bojuje proti zlotřilé korporaci v sympatickém oldschoolovém balení, kterému vládne Mark Ruffalo. Tvůrci na to jdou s rozumem, neženou se za senzacemi, neexhibují, hledání pravdy je o přezkoumávání a neustálém dotazování, každopádně nějaké dvě tři vzrušivé scény navíc bych rozhodně uvítal. Bez nich se totiž na tenhle kus poměrně rychle zapomene. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v americkom štáte Ohio, predovšetkým v meste Cincinnati na juhozápade tohto amerického štátu. (MikaelSVK)
  • Skutečného soudního právníka Roba Bilotta a jeho manželku Sarah lze krátce zahlédnout v čase 32:30 na výroční večeři Ohio Chemical Alliance hned poté, co Mark Ruffalo (jako Rob Bilott) a Anne Hathaway (Sarah Bilott) vstoupí do přeplněné místnosti. (Michnak)
  • Ted Bilott, syn Roba Bilotta (Mark Ruffalo), pracoval na tomto filmu jako stážista v uměleckém oddělení. (Michnak)

Reklama

Reklama