Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (145)

verbal 

všechny recenze uživatele

Je naprosto děsivé a zarážející, že po něčem takovém Du Zmrd ještě existuje. Prokázaným několika tisícům lidí, kteří kvůli jeho zcela vědomé a záměrné travičské enviromentální politice pošly nebo ještě pojdou pomalou a trýznivou smrtí, jakož i živořícím deformovaným teflonovým potrátkům, stačilo zacpat hubu pouhými 670 melouny (při ročním obratu 25 miliard musí kluci ve vedení Du Sit smích). Moc a šusťáky zjevně lehce vykoupí i prokázanou masovou vraždu a mrzačení, aniž by za to kdokoliv z těch progresivních, eticky nezávadných nenažerů musel doživotně dělal negrům pytložvejka v supermaxu. Možná je to také tím, že se kauza udála ještě před asociálními sítěmi a překorektnělým světem. Dneska by byl největší travič světa - Du Pont - do půl roku v Du Pě, protože by jej hysterické biomatky, Gréta Dummkopfová, elfští sluníčkáři a BLM (určitě zkapal i nějaký ten mouřenín) okamžitě umlátili pánvemi od Tefalu. Inu, dozajista záhy uvidíme, co zmůžou lidová virtuální média, až po těch 40 tunách ryb začnou chcípat i Valaši a Endyho Dezu už z toho nedostanou ani dezinformační články na iSUPovi a z ruky žeroucí ministři vnitra a spravedlnosti. Třeba pak za 10 let i u nás někdo splácá nějakou tu Temnou Bečvu a již popraveného Endyho bude za dodatečný trest hrát Magnusek. Každopádně solidní a až děsivý právní napínač, nápadně připomínající Grishamova Obchodníka s deštěm, akorát s hrůzně reálným základem a velmi špatným koncem. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dark Waters těží primárně ze tří věcí. Obtloustlého, huhňavého a parádně hrajícího Marka Ruffala, jehož advokát zprvu sice moc nevypadá, ale čím déle se hra rozehrává, tím neústupnější nakonec je. Vynikající, až černobylsky ponuré atmosféry a pochopitelně faktu, že se to celé odehrává v dlouhém časovém spektru a je to based on true story. Úctyhodná procedurálka, které by občas možná prospělo trochu ostřejší tempo, ale obsah sdělení hovoří naprosto za vše. ()

Reklama

Michnak 

všechny recenze uživatele

Bezpečnost a zdraví, úcta k lidem, etické chování na nejvyšší úrovni a ochrana planety. Nevím co za marketingového génia vyzvracelo právě tyto slova v rámci utváření hodnot firmy DuPont, ale po shlédnutí Dark Waters se nezbývá než pousmát. Děj je děsivý, zarážející a bohužel s ne úplně pozitivním koncem. Žaludek mám sevřený ještě teď. Nedivil bych se, kdyby se v rámci každodenních demonstrací před Koněm vymezil jednoho dne prostor pro hromadný 8 kilometrový pochod před Pražskou pobočku tohoto postrachu krav s cílem vykonat první českou teflonestraci. Nezbývá nic jiného než v náporu toho všeho znechucení vyhodit všechny teflonové pánve a přejít na alternativní variantu, jelikož nějak neholduju riziku, že bude tajnou ingrediencí mého jídla TCOA kyselina. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Emocionálně mě film zasáhl, ne snad nějakými převratnými hereckými výkony nebo dramatickými scénami, ale tím zjištěním, které si film nese celou dobu od začátku do konce. Farmář bez diplomu má nakonec tu elementární pravdu, s kterou se na pokraji zhroucení právník Robert Billota týrá 15let, aby se ji dozvěděl znovu od nadnárodního korporátu. Systém je zmanipulovatelný, uhnout musíte vy, protože když jste dostatečně velcí jako tato firma, nikdy už nesmíte couvnout nebo přiznat barvu,(v případě Dupontu do platí doslova) jen stěžovat soudní řízení, co to jde. Sám se k výrobku z jejich továrny i jiným podobným dostávám v zaměstnání a člověk si ochotně nechá zaplatit a dýchá ty chemikálie dál..sem celkem vyděšenej 80% Popis látky, o kterou se tu jedná: Per- a polyfluoroalkylované látky (PFAS) jsou velkou skupinou tisíců syntetických chemických látek, které jsou široce používány v celé společnosti a nacházejí se v životním prostředí. Všechny obsahují vazby mezi uhlíkem a fluorem, které jsou jednou z nejsilnějších chemických vazeb v organické chemii. To znamená, že při použití i v životním prostředí odolávají rozkladu. (bio formy života ho nejsou schopny vylučovat) Většina látek PFAS se také snadno přenáší v životním prostředí na dlouhé vzdálenosti od zdroje svého uvolnění.  U látek PFAS bylo často pozorováno, že kontaminují podzemní vody, povrchové vody a půdu. Vyčištění znečištěných míst je technicky náročné a nákladné. Pokud bude jejich uvolňování pokračovat, budou se nadále hromadit v životním prostředí, pitné vodě a potravinách...echa.europa.eu ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Potlesk. Skutočne filmu skladám poklonu. "Dark Waters" funguje skutočne vynikajúco. Myslím si, že točiť takéto filmy je dôležité. Ja som o tejto kauze toho veľa nevedel a je dôležité, aby sa to ľudia dozvedeli. Je dobré, že sa dnes dajú zohnať panvice, ktoré sú PFOA free. A je dôležité, že sa našiel človek, ktorý obetoval celý svoj život k tomu, aby bojoval s veternými mlynmi ale dosiahol reálne výsledky. A to je podľa mňa veľmi dôležité. V tomto smere Roba skutočne obdivujem. Pretože urobil skutočne asi absolútne maximum čo mohol a robí to dokonca (ako film hovorí na konci) doteraz. A potom si niečo povedzme o hereckom výkone Marka Ruffala. Veril som mu to všetkými desiatimi a myslím si, že ide o jednu z jeho najlepších rol za posledné roky. Po psychickej stránke to muselo byť extrémne vyčerpávajúce, ale dal do toho maximum. Anne Hathaway hrá jeho manželku a napriek tomu, že je to rola, ktorá neponúka veľa, tak všetky jej interakcie sú absolútne fantastické. Ich spoločné momentky sú skvelé. Okrem toho dokonca vie byť film aj strašidelný s maličkými momentkami. Ako úsmev dievčaťa na bicykli. Ako keď sa Sandra napije vody a povie svojim dcéram, aby sa išli umyť. A sú veľmi efektívne. A je hrozné žiť s pocitom, že v sebe máme asi všetci PFOA a možno nám to raz spôsobí rôzne choroby. Možno aj preto je posledné roky taký nárast rakoviny. Všetko to asi spolu súvisí. Pykáme za ľudskú nenásytnosť a chamtivosť. Kamera vynikajúca, réžia absolútne excelentná. Všetky scénky majú svoj význam a celý film pôsobí maximálne skutočne a autenticky. Možno by som trošku vytkol, že občas to plynie trošku pomalšie, no nemôžem povedať, že by som sa pri sledovaní vyslovene nudil. Je potrebné tento film vidieť a môžem iba povedať, čeknite si ho ak ste to ešte neurobili. Hodnotenie: A ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Skutečného soudního právníka Roba Bilotta a jeho manželku Sarah lze krátce zahlédnout v čase 32:30 na výroční večeři Ohio Chemical Alliance hned poté, co Mark Ruffalo (jako Rob Bilott) a Anne Hathaway (Sarah Bilott) vstoupí do přeplněné místnosti. (Michnak)
  • Natáčalo sa v americkom štáte Ohio, predovšetkým v meste Cincinnati na juhozápade tohto amerického štátu. (MikaelSVK)
  • Pracovný názov filmu "Dry Run" odkazuje na rovnomennú skládku, na ktorej DuPont vyvážal všetok svoj chemický obsah. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama