Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (145)

Michnak 

všechny recenze uživatele

Bezpečnost a zdraví, úcta k lidem, etické chování na nejvyšší úrovni a ochrana planety. Nevím co za marketingového génia vyzvracelo právě tyto slova v rámci utváření hodnot firmy DuPont, ale po shlédnutí Dark Waters se nezbývá než pousmát. Děj je děsivý, zarážející a bohužel s ne úplně pozitivním koncem. Žaludek mám sevřený ještě teď. Nedivil bych se, kdyby se v rámci každodenních demonstrací před Koněm vymezil jednoho dne prostor pro hromadný 8 kilometrový pochod před Pražskou pobočku tohoto postrachu krav s cílem vykonat první českou teflonestraci. Nezbývá nic jiného než v náporu toho všeho znechucení vyhodit všechny teflonové pánve a přejít na alternativní variantu, jelikož nějak neholduju riziku, že bude tajnou ingrediencí mého jídla TCOA kyselina. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Emocionálně mě film zasáhl, ne snad nějakými převratnými hereckými výkony nebo dramatickými scénami, ale tím zjištěním, které si film nese celou dobu od začátku do konce. Farmář bez diplomu má nakonec tu elementární pravdu, s kterou se na pokraji zhroucení právník Robert Billota týrá 15let, aby se ji dozvěděl znovu od nadnárodního korporátu. Systém je zmanipulovatelný, uhnout musíte vy, protože když jste dostatečně velcí jako tato firma, nikdy už nesmíte couvnout nebo přiznat barvu,(v případě Dupontu do platí doslova) jen stěžovat soudní řízení, co to jde. Sám se k výrobku z jejich továrny i jiným podobným dostávám v zaměstnání a člověk si ochotně nechá zaplatit a dýchá ty chemikálie dál..sem celkem vyděšenej 80% Popis látky, o kterou se tu jedná: Per- a polyfluoroalkylované látky (PFAS) jsou velkou skupinou tisíců syntetických chemických látek, které jsou široce používány v celé společnosti a nacházejí se v životním prostředí. Všechny obsahují vazby mezi uhlíkem a fluorem, které jsou jednou z nejsilnějších chemických vazeb v organické chemii. To znamená, že při použití i v životním prostředí odolávají rozkladu. (bio formy života ho nejsou schopny vylučovat) Většina látek PFAS se také snadno přenáší v životním prostředí na dlouhé vzdálenosti od zdroje svého uvolnění.  U látek PFAS bylo často pozorováno, že kontaminují podzemní vody, povrchové vody a půdu. Vyčištění znečištěných míst je technicky náročné a nákladné. Pokud bude jejich uvolňování pokračovat, budou se nadále hromadit v životním prostředí, pitné vodě a potravinách...echa.europa.eu ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Reprízu asi nepotrebujem, ale na jedno pozretie je to silné (podľa skutočných udalostí). Niečo ako Erin Brockovich, akurát depresívnejšie, menej farebné (pochmúrne mestá, jesenné lesy) a s nie žoviálnou Juliou Roberts, ale s naopak mimoriadne utlmeným Markom Ruffalom. Všetci ostatní sú kvalitní, ale plnia len štatút povinného krovia, vrátane Anne Hathaway (o ktorej som prvú hodinu nevedel, že je to ona, ehm) a Tima Robbinsa (ktorý je ale v jednej scéne fantastický). Áno, je to dlhé a pomalé, ale toto proste nie sú Piráti z Karibiku (nič proti nim, sú súper), ale komorná dráma. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Ísť priamo do ofenzívy proti priemyselnému, „americkému” gigantovi - DuPont, sa kľudne môže javiť, ako boj Dávida s Goliášom, no i napriek tomuto veľkému handicapu, sa o to jeden renomovaný, environmentálny právnik Robert Bilott aj následne čoskoro pokúsi, keď na úvod sa to všetko začne miesiť prostredníctvom farmára Wilbura Tennanta, ktorému v hojnom počte umierajú kravy, bodaj by aj neumierali, keď pijú vodu zo znečisteného potoka plného chemikálií, aby sa to celé postupne zvrtlo na dlhočiznú kauzu s tučným odškodnením tisícov poškodených ľudí, čo bude v konečnom dôsledku trvať dlhšie, ako dekádu. Korporácia to (ne)rada zaplatí, pretože zopár stoviek miliónov dolárov, jej predsa nemôže až tak vehementne chýbať, keď samotný výnos spoločnosti je nepredstaviteľne vyšší ! Samozrejme, že film nie je postavený len na hovädzom dobytku, ale dostavia sa i ďalšie, početné prípady, spočívajúce v teflónových panviciach, rakovinách, kontaminovaných vodovodných kohútikoch, z ktorého má istá dievčina na bicykli už dávno čierne zuby, ako uhlie. A toho je ešte veľa, čo nakoniec spadá do tejto súčinnosti. De-facto, je to beh na dlhú trať, ale zotrvať sa oplatí... _ Zaujímavá téma, no nezaujímavé spracovanie. Najprv vídať kopec rušivého strihu, scén a sekvencií, čo mi liezlo už na city, aby sa to neskôr už ustálilo, i vďaka presvedčivému a sústredenému hereckému výkonu Marka “Hulka” Ruffala, ktorý sa dokáže vymaniť zo zaškatuľkovania marvelackého univerza. Viac-menej, snímok ťahá na svojich pleciach predovšetkým on sám, ostatní, vedľajší herci síce majú svoj priestor, ale nikto mu zvlášť neprihráva na góóól, a tak ten nakoniec strieľa kompletne osamote, keď prešiel cez ihrisko - štýlom Diega Maradonu. Režiséra Todda Haynesa nepovažujem za extra talentovaného, aj keď by som našiel minimálne dva snímky, ktoré majú čo ponúknuť ! „Architekt Titanicu-Thomas Andrews, Andy Dufresne a prezident Whitmore” , tak to je vskutku ansámbel ! Ďalší snímok, ktorý ma moc neoslnil. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je naprosto děsivé a zarážející, že po něčem takovém Du Zmrd ještě existuje. Prokázaným několika tisícům lidí, kteří kvůli jeho zcela vědomé a záměrné travičské enviromentální politice pošly nebo ještě pojdou pomalou a trýznivou smrtí, jakož i živořícím deformovaným teflonovým potrátkům, stačilo zacpat hubu pouhými 670 melouny (při ročním obratu 25 miliard musí kluci ve vedení Du Sit smích). Moc a šusťáky zjevně lehce vykoupí i prokázanou masovou vraždu a mrzačení, aniž by za to kdokoliv z těch progresivních, eticky nezávadných nenažerů musel doživotně dělal negrům pytložvejka v supermaxu. Možná je to také tím, že se kauza udála ještě před asociálními sítěmi a překorektnělým světem. Dneska by byl největší travič světa - Du Pont - do půl roku v Du Pě, protože by jej hysterické biomatky, Gréta Dummkopfová, elfští sluníčkáři a BLM (určitě zkapal i nějaký ten mouřenín) okamžitě umlátili pánvemi od Tefalu. Inu, dozajista záhy uvidíme, co zmůžou lidová virtuální média, až po těch 40 tunách ryb začnou chcípat i Valaši a Endyho Dezu už z toho nedostanou ani dezinformační články na iSUPovi a z ruky žeroucí ministři vnitra a spravedlnosti. Třeba pak za 10 let i u nás někdo splácá nějakou tu Temnou Bečvu a již popraveného Endyho bude za dodatečný trest hrát Magnusek. Každopádně solidní a až děsivý právní napínač, nápadně připomínající Grishamova Obchodníka s deštěm, akorát s hrůzně reálným základem a velmi špatným koncem. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v americkom štáte Ohio, predovšetkým v meste Cincinnati na juhozápade tohto amerického štátu. (MikaelSVK)
  • Herec Mark Ruffalo už druhýkrát na filmovom plátne má čo dočinenia s americkou spoločnosťou DuPont. V roku 2014 si už "spoluprácu" s rodinou Du Pont vyskúšal vo filme Hon na líšku. (MikaelSVK)
  • Skutečného soudního právníka Roba Bilotta a jeho manželku Sarah lze krátce zahlédnout v čase 32:30 na výroční večeři Ohio Chemical Alliance hned poté, co Mark Ruffalo (jako Rob Bilott) a Anne Hathaway (Sarah Bilott) vstoupí do přeplněné místnosti. (Michnak)

Reklama

Reklama