Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kapku jiný horor, který na mě i přes svůj název působí jako by postrádal identitu. Od každého něco. Uzavřené místo jednoho hotelu, kde začnou lidé umírat a atmosféra se chvílemi nepodobá ničemu mrazivému ani hororovému. Hned první "šokující scéna" mě moc nedostala, ale potom se začala atmosféra hodně zahušťovat. Podle mě je chyba pointu filmu říct tak brzy, ale nedá se s tím nic dělat. Díky tomuto prozrazení jsem filmem nebyl zas tolik nadšen, protože happy end se opravdu nekoná, což nevadí. Herci ujdou. John Cusack hraje jako normálně a Ray Liotta ještě neztrácí dech. Clea DuVall by se dala počítat do hvězd tohoto filmu, ale moc v něm nepředvede a to nemluvím o ne moc velké roličce Alfreda Moliny. Závěr je temný, možná nečekaný... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála prípadov, kedy sa prílišná originalita nevypláca. Nápad rozdvojenej osobnosti a následné časovo-zostrihané a nadväzujúce následnosti sú spravené štýlovo a hlavne pochopiteľne. Perfektná hra na niečo, s čím to ľudia neprávom (!) porovnávajú – Psycho. A tá atmosféra! No proste veľmi kukateľný mrazivý thriller a rýchlym spádom. 85%. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Něco (či někdo) ve mně mi říká, že šlo o vcelku příjemně natočený thriller s dobrou atmosférou a výborným Cusackem, který ovšem trochu kazí nelogičnosti v ději a až příliš překombinovaný "šokující" závěr. Kdyby bylo rozřešení trochu klasičtější, byl bych radši. Něco jiného ve mně (lidská psychika je tak složitá) mi říká, že tu žádné nelogičnosti nejsou, vše do sebe skvěle zapadá, závěrečná pointa je vedle Šestého smyslu a Obvyklých podezřelých to nejlepší co jsem kdy viděl. Nejen skvělá atmosféra s věčným deštěm, ale především promyšlená pointa může za to, že mi film nejde z hlavy ani po čtyřech hodinách. MUSÍM TO Z TÝ HLAVY DOSTAT!!!! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Skupinka lidí se ne náhodou octne v opuštěném motelu, aby byla následně nepříliš originálně vyvražďována. Jenže pak nastane „keysersoze time“ neboli odhalování pointy. Identita sem, identita tam, logika bůhvíkde. Dvojí hru s časovými i duševními rovinami bych ještě byl ochoten filmu odpustit, pokud by při všem tom zmateném vysvětlování nebylo pozapomenuto na inteligenci divákovu, která mu umožňuje dát si dohromady pět a pět a tudíž odhalit neprozíravost scénáristovu. Identita je hloupé béčko, jehož béčkovitost jenom umocňují herci, které nelze jedním slovem charakterizovat jinak než jako nevýrazné. 40% Zajímavé komentáře: Tosim, Honza dAve, Zombo, Raaavenek ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé, přišel mi děsně cool. Nyní spíš nemůžu nevidět sbírku divně se chovajících postav s příběhem, který je i na typické hollywoodské zjednodušování dost velký nesmysl. Závěrečný zvrat je vlastně docela úlet, ale i různé smrti postav jsou dost absurdní - samé neskutečné náhody, nad kterými se nikdo nepozastavuje. Nefunguje to, ani když už znáte předem pointu (což jsem tentokrát znal). Na druhou stranu je to ale taky solidní zábava s fajn herci. Jen dost béčkového charakteru. (5/10) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Přestože byl ze závěru filmu vystřižen jeden dialog mezi Johnem Cusackem a Rayem Liottou, tvůrci zde ponechali Liottu říkajícího Cucackovi: "Já jsem to neudělal." (HappySmile)
  • Bylo natočeno několik závěrečných scén, aby ta pravá zůstava uchovaná v tajnosti. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama