Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film lze těžko docenit a hlavně velice obtížně pochopit a prožít pro běžného člověka, který jednak nikdy intenzivně nestudoval psychiatrii a psychologii, a navíc k tomu si opakovaně nepřivedl stavy značně změněného vnímání a hlavně vědomí. Všechno je ovšem možné ... všechno na světě, stejně jako v tomto filmu. Látky jako LSD, LSA, psylocybin, ketamin apod., dokážou člověka rozpoltit na fragmenty, kdy si nedokáže vzpomenout na to, čím, kým byl a co dělal před hodinou, dokážou způsobit změny ve vnímání času, prostoru, personalizaci atd. Tento film to na pozadí temného slasheru skvěle ukazuje, posledních asi 15 minut jsem se usmíval při vzpomínkách, jak jsem "honil sám sebe" ve svý hlavě, abych si vzpomněl, kdo jsem, kde mám klíče od bytu a kam chci jít ... :-)) Šílené? nikoliv ... Riskantní? rozhodně ... Při představě, že existují lidé, kteří se narodí, nebo získají psychotickou schizofrenní poruchu je mi vždy úzko ... protože zůstat "zakletý" v tomto světě je peklo na zemi ... Parádní film, ale přesto je to na druhou stranu z té zásadní stopáže jen zmatený slasher/vyvražďovačka s výborným závěrem ... který naopak jiné diváky zřejmě zklamal ... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Setkání postav = špica. Likvidace postav = špica. Atmosféra by se zprvu dala krájet a odpočet pomocí klíčů mi skutečně nejednou připomněl knihu "Deset malých černoušků", kterou považuji za jednu z nejNEpříjemnějších vůbec. Po šokingu týkajícím se těl (no more spoilers ;-)) nicméně dochází ke zlomu a kvalita jde dolů. (Jakmile začněte tušit, odkud vítr fouká, tak už to není ono, ale to platí vždy a všude.) A myšlenka / pointa jako taková není špatná, jen mi, vzhledem k dalšímu (tentokráte už opravdu finálnímu) šokingu, přijde maličko děravá.;-) ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Identita není nijak novátorská a až do finiše se tváří jako docela konvenční záhadný thriller. Nicméně oplývá skvělou atmosférou a něco v tom filmu vás chytí - zásluha režiséra i herců. V příběhu je navíc několik "nesrovnalostí", které vám napoví, že něco není úplně v pořádku, ještě než si toho všimnete naplno (vrah uteče a vrátí se na stejné místo). "První" konec potěší, ale ten "druhý" si mohl scénárista odpustit, někdy je méně více. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak a dost. Od teď chodím už jen na stupidní teenagerské komedie typu Prcičky, protože tahle moje "strašidelná série" už se mi docela hodně dostává pod kůži. Upřímně jsem chtěl dát hvězdičky pouze čtyři, a to z důvodů, kdy po začátku, který má švih (zvlášť po scéně matky se synem přes sklo auta jsem zíral do plátna, nemoha nemoha... :-) přišly celkem nudné minuty, po kterých se to všechno rozhýbalo trošku více. (Tu věc, která se skrývala pod ručníkem jsem odhadl.) Pointa se mi ze začátku jevila obyčejně, ale byla zpracována tak bravurně, že jsem opravdu nedýchal a scéna poslední ve mě vyvolala mrazení až do morku kosti. Co jiným připadalo směšné, se mě jevilo infarktově. Pořád jsem si říkal: "jak jsem na tohle mohl zapomenout???" Ještě teď vidím ten rozšklebený obličej a slyším zvuky od ran dlaně na dřevěnou hůl...uááá...přidejte k tomu skvěle nervní hudbu Alana Silvestriho a máte absolutní zážitek!!! Teda aspoň já jo... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Identita je správně mysteriózní(a nebo ne?) film, ve kterém až do samého závěru netušíte na čem jste. Nerad bych se zde rozspoileroval a ukradl tak všem, kteří film neviděli a čirou náhodou si čtou tento komentář velmi slušný zážitek. Samozřejmě je ve filmu spousta zvláštních situací a ještě více zvláštního chování postav, ale to se vše tak nějak vysvětlí chvíli před koncem. SPOILER..V lidských představách je totiž akceptovatelné prakticky cokoliv..KONEC SPOILERU. Mně se film prostě líbil. Je takový správně tajemný. Docela mě udivuje, že tu několik lidí film nepochopilo. Rozuzlení a vše ostatní je tu naprosto jasné a k jeho pochopení není potřeba dávat závratný pozor. Že by ovšem bylo nějaké chytré a precizní, to si tvrdit netroufám. Lepší 3*. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Pravděpodobnost, že by všech 10 postav mělo narozeniny ve stejný den, je přibližně 1:115 694 315 636 972 669 502 854. (HappySmile)
  • Ve scéně, kdy Ed (John Cusack) v úvodu filmu veze herečku, je možné vidět na tachometru nulovou rychlost. (Pepy)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama