Reklama

Reklama

Přednosta

  • Česko Station Agent (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Povolání z titulu filmu odkazuje k ranému období americké železnice a kdysi patřilo přednostovi stanice a výpravčímu v jedné osobě, jenž zároveň provozoval v téže budově i obchod či holičství. Třicátník Fin McBride (Peter Dinklage) je samotář a nade vše miluje vlaky. Kdysi dávno se dobrovolně izoloval od okolí, které, zdá se, zajímá pouze jeho trpasličí vzrůst. Ovšem jen do okamžiku, kdy Finovi zcela změní život nečekané dědictví v podobě mechem obrostlé budovy léta nepoužívané železniční zastávky na newjerseyském venkově. Finův svět osamělých procházek a čekání na projíždějící vlaky, tak vzdálený povaze titulního zaměstnání, „naruší“ hned dva noví lidé, upovídaný majitel pojízdné kavárny Joe (Bobby Cannavale) a roztržitá malířka Olivie (Patricia Clarksonová). O tom, že „samota je snesitelnější, když jsou na ni tři“, vypráví se suchým humorem a neokázalou citlivostí jeden z divácky nejúspěšnějších nezávislých snímků roku 2003. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Príjemný film o samote a priateľstve, s výbornými dialógmi a úsmevným situačným humorom. Uspokojivé je aj herecké obsadenie spolu s hudbou a aj keď sa síce nejedná o nejaké veľké filmárske dielo, aspoň dokáže zlepšiť náladu a na chvíľku vyčariť úsmev na tvári (a vystačí si to aj bez väčšieho rozpočtu alebo komplexnejšieho deju). Takéto filmy vedia vždycky potešiť. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozhodně oceňuji výkon Petera Dinklagea, který si v podstatě zahrál sám sebe. Scénář byl na tělo připraven všem zúčastněným a vznikl tak z toho takový příjemný, odlehčený film, který si nebere za cíl nic jiného, než potěšení diváka. Na zlepšení nálady tento nezávislý snímek funguje dokonale, chce to jen vypnout a vychutnávat si vesměs jednoduché, o to více však kouzelné, dialogy. Problémem snad může být vnímán jen příběh, který se vyvíjí jen velice okrajově a končí velice záhy. Záměr tvůrce však víceméně kvituji a jsem rád, že můžu sledovat něco netradičně pojatého...70% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

McCarthyho příběhy, vyprávěné díky kameře, jsou takovými "obyčejnými životními cestami neobyčejných lidí". V tomto případě se jedná o cestu samotářského liliputa Fina, který by sám sebe nejraději viděl v postapokalyptickém světě ala Já, legenda. Když se ale k podivínskému mužíkovi začnou přidružovat ukecaný mexikánec spolu se ženou ve středních letech na pokraji nervového zhroucení, je o zábavu postaráno. Ano, opravdu zábavu, neboť film se nesnaží o nic jiného, než diváka pobavit, okouzlit pravdivým příběhem a možná i nechat něco na duši. Nejvýstižnější synonymum je roztomilý. A přitom byť i jedna jediná vypjatější dramatická scéna by tomu tolik slušela... Ještě, že se pan režisér poučil do dalšího snímku (The Visitor). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma naozaj pekelne zahrialo pri srdci. Dokonalá tragikomédia s hlbokým ľudským cítením pre rozvoj charakterov. Prvky humoru sa objavili len sporadicky, aj to v len milej a úsmevnej forme, jeden z filmov, ktorý najviac vystihuje príslovie: menej je niekedy viac. Oveľa viac. 90%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Takový malý milý nezávislý film. Nemá ani tak příběh, je spíše o pocitech a přátelství tří osamělých lidí, liliputána Fina, životem unavené krásné malířky Olivie a bouřlivého srandisty s dodávkou Joea. Od začátku do konce působí pozitivně a jeho příjemná atmosféra je nakažlivá. Velice příjemná podívaná pro příjemné i nepříjemné chvíle. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (11)

  • Všechny výtvarné práce, které jsou v Oliviině domě byly namalovány a poskytnuty herečkou Jessalyn Gilsig, přítelkyní režiséra McCartyho (Kulmon)
  • Vlakové nádraží, kde se natáčelo se, nachází v Newfoundland v New Jersey v USA. Dále se filmovalo v lokalitách Lake Hopatcong, Dover, Hibernia, Rockaway Township, Rockaway Borough nebo Hoboken v Pennsylvanii. (Terva)
  • Kniha, kterou Joe čte, je Na západní frontě klid od Remarqua. (Kulmon)

Reklama

Reklama