Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Animovaný detektivní seriál z pera Hayao Miyazakiho je jeho poslední, z doby těsně před založením studia Ghibli. Ihned po tomto seriálu už se věnoval práci na filmové verzi Naušiky. V seriálu člověka nenajdete, takřka všichni jsou totiž psi... Nicmén, kupříkladu poměrně logicky, Sherlock Holmes je lišák. Postavy si rychle dovedete zařadit, protože jsou typově zařazeny do různých psích ras. V seriálu vůbec nejde o detektivní zápletky, ale o humor a zábavu. Celým dílem se line pronásledování padoucha Moriartyho, spíše než řešení jednotlivých detektivních příběhů - a takové pronásledování zahrnuje spoustu zběsilých honiček různými dopravními prostředky, často ve výrazně sci-fi steampunkovém duchu (balóny, parní stroje, divoké konstrukce letadel a další, jak vystřižené z Verneovek). (zelvopyr)

(více)

Diskuze

A.Anglicanka

A.Anglicanka (hodnocení, recenze)

Vždycky, když někdo řekne Sherlock Holmes, tak si představím Sherlocka Holmese z tohoto seriálu :D Willyho Fogga mám ráda taky

mota

mota (hodnocení, recenze)

Zábavné historky nejen pro děti, dokonce snad povedenější než cestování Williho Foga. Zážitek mi kazila jen nedostupnost jiného než japonské dabingu, který mám vyhraněn spíš na čisté anime.

ioj

ioj (hodnocení, recenze)

Moc pěkných 26 příběhů, příjemná hudba, pěkně propracované. Příběhy jsou krátké a mají spád. Animace a zpracování hodně připomíná Willyho Foga (TV seriál). Velká škoda, že o tomto seriálu nikdo moc neví.

Reklama

Reklama