Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

novoten 

všechny recenze uživatele

Jazzem nabitá absolutní atmosféra Noir Yorku jako dokonalý úvod a rušivá voodoo záplava jako silně negativní protiklad. U mysteriózních thrillerů zkrátka čekám větší vyrovnanost a nestačí mi (jakkoli působivé a dokonale precizní) vygradované dopointování. Perfektně stylizovaná deprese tak se zbytečně přešpiněnou Louisianou těsně prohrává. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě nějak minulo.. Flexibilní tvůrce, který obratně kličkuje mezi nezávislou tvorbou a Hollywoodem, natočil atmosférickou depresi, ke které si pro své hrátky vybral zlobivé dítě Mickeyho Roukea. Ano, Alan Parker s přesností technického kreslíře předkládá velmi tajemný příběh plný zvláštních momentů, jen moji maličkost si prostě nezískal!! Třeba jindy, přístě.. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Temná cesta soukromého očka až do samotných pekel. Velmi atmosférické, temné a depresivní a to já rád. Rourke tu předvádí svůj životní výkon a De Niro, ačkoliv se tu mihne jenom na pár minut, vás svými dlouhými nehty a démonickým zjevem přesvědčí, že nikdo lepší by se na roli Lou Cyphera nehodil. To všechno v audiovizuální lahůdce, která se doslova zadere pod kůži. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Film, který klade tolik otázek. Zkoukl jsem to, ale dlouho o něm ještě budu přemýšlet. A přesně tyhle filmy miluju. Mickey Rourke hraje báječně, Robert De Niro pro změnu ďábelsky. Škoda jen, že si všechno to voodoo víc nevrylo pod kůži. Ale rozhodně velmi příjemné překvápko. Kdyby to bylo natočeno o 30 let dřív, mohl by to být jeden z nejlepších noirů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $17,185,632Tržby Celosvetovo $25,900,000║ Prvá tretina príbehu bola fajn ale postupom času sa to začne meniť na zmätenú na mieste sa točiacu frašku, kde nepomôže ani slušný výkon Mickey Rourka, Robert De Niro tu je len do počtu. Režisér Alan Parker ma doteraz ešte nepresvedčil o nejakých filmárskych kvalitách. /25%/ ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Mickey Rourke prohlásil, že při natáčení společných scén s De Nirem byl úplné vyčerpaný kvůli Nirovu velkému soustředění a hereckému výkonu. (Drtic)
  • Johnny Favourite se narodil ve stejný den jako Alan Parker (14. února). (Kulmon)
  • Založeno na novele Falling Angel od Williama Hjortsberga. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama