Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ďábelská podívaná, které chybí na můj vkus snad jen trochu více divácké atraktivity a dynamiky. Parker převedl ovšem parádní výkon. Perfektně buduje atmosféru, mistrně zvládá nasvícení a po celou dobu udržuje diváka v napětí a člověk neví, co přijde za pět minut. Dost dobrý (možná až příliš zamotaný) scénář nám v závěru vyústí v šokující pointu, která díkybohu opravdu funguje. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Je tomu asi 10 minut, co jsem dokoukal tento skvost a stále nevím, co bych vychválil jako první. Snad Mickeyho Rourkea za jeho skvělý výkon? Roberta De Nira za scénu s vajíčkem (teď to zní možná zvláštně, ale až uvidíte, tak pochopíte, kolik v takovéhle scéně může být atmosféry, když tam dosadíte hereckého génia) nebo jeho závěrečný proslov? Dokonalou hudbu, která podtrhovala atmosféru, jak jen mohla? Nebo vynikající pointu, která mě napadla ze začátku, pak jsem ji zavrhl, abych si na ni 10 minut před koncem vzpomněl? Tohle fakt nejde. Angel Heart je film, který si mě zcela podmanil. Jistě jsem jej neviděl naposledy, to můžu říct s jistotou. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film, po kterým jsem začal věřit v existenci pekla. Podmanivá atmosféra dovedena do absolutna zůstane navždy uložena v mé paměti a já už se nikdy při vyslovení věty "Upsal svou duši ďáblovi." nebudu přiblble a nevěříčně pousmívat. Neznám americký jih, ale tak, jak je ukázán v tomto filmu jsem jen pokyvoval hlavou a říkal, ano, ano, takhle přesně vypadá americký jih. Zvláštní, co všechno dokáže film, že ? A to není všechno. Je krátce po půlnoci, v mém pokoji je tma a najednou do naprostého ticha se z televize ozývá hlas Roberta De Nira......."jmenuji se Louis Cyphre," a husí kůže na sebe nenechává dlouho čekat. Tma - Ticho - Původní znění, to je můj recept na zážitek při kterým uslyšíte bít srdce nejen Harryho Angela, to vám garantuju ! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Alan Parker je prostě machr. Po Půlnočním expressu dokázal natočit další perfektní film s výbornou atmosférou, neřekl bych že to je lepši než express, ale i když je to o něco horší, tak je to pořád jeden z nejlepších filmů a druhej nejlepší od Parkera. Jenom jedna věc mě moc nepotěšila a to, že Robert De Niro dostal minimum prostoru a to zrovna jeho postava vypadala hodně zajímavě, v podstatě se tam objevil asi jenom 4 krat a to je na takovyho herce dost malo, ale dalo se to lehce překousnout, protože Mickey Rourke i když ho nemam moc rád, tak musim uznat že podal opravdu znamenitý výkon a možná že se to dalo zařadit do životního výkonu. Co se týče děje, tak to nebylo úplně to co jsem čekal, ale rozhodně jsem nebyl tklamanej, spíš naopak. celý vyšetřování je hodně zajímavý a docela často i brutální, ale asi nejlepší je opravdu ten konec, který je takovej dost zvláštní, zmatenej a hodně nečekanej a to jsem si myslel, že mě to nevosere ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Z jedné strany nadprůměrný a hlavně až do posledních pěti minut naprosto nepředvidatelný thriller. Co ale tenhle film dostává u mezi elitu, je pro mě naprosto fantasticky skloubená stylizace, střih a perfektně volená hudba. Alan Parker prostě má cit pro hudbu a pro kameru (nebo pro výběr kameramana) a z některých záběrů podkreslených pomalým jazzem přímo mrazí. Hra stínů, když jde hrdina v noci po schodech nebo když jdou obyčejní lidé po ulici; tajemný woodo rituál, který překypuje barbarskou energií, výtahová sekvence mezi závěrečnými titulkami ale hlavně... Angel v bytě - stepující nohy - Angel hledá - stepující nohy - Angel něco vidí - stepující nohy - otvírá krabici - step - step a ... Prostě neuvěřitelný zážitek. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Scéna, kdy Mickey Rourke v chatrči sekáčkem seká led, se musela točit vícekrát, jelikož jak scéna postupuje, kostka ledu občas ubude, občas přibude. V jednom ze záběrů je jasně vidět, jak se kostka rozpadne a v pozdějším se o ni opírá. (pemap)
  • Při natáčení na ostrově Coney Island, kde se Angel (Mickey Rourke) ptá muže Izzyho (George Buck) na místo pobytu Johnnyho Favorita, Izzyho manželka Bo (Judith Drake) stojí po pás hluboko v oceánu. Moře bylo v době natáčení rozbouřené, prudká vlna podrazila nohy původní herečce a zranila ji. Protože odmítla znovu točit uvedenou scénu, musela být nahrazena Judith Drake. (Tonula)
  • Mickey Rourke prohlásil, že při natáčení společných scén s De Nirem byl úplné vyčerpaný kvůli Nirovu velkému soustředění a hereckému výkonu. (Drtic)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama