Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se příběh vlekl jak tasemnice ze závodní jídelny, film jsem musela stopnout a jít se protáhnout jinak bych to nad svou klávesnicí zalomila. Začala jsem si malovat, jak tomu dám dvě, maximálně tři hvězdy a jak si tady pak psaním komentáře ulevím, že jsem se psychicky připravila na horor a oni mě uspali pohádkou na dobrou noc. Jenže pak ... pak jsem si začala říkat, že mi tady něco hapruje, že to do sebe až nějak nepřirozeně zapadá ... Zaujaly mě už Robertovy dlouhé a pěstěné nehty, uhlazený a tajemný zevnějšek, spousta nesrovnalostí kolem a dokola. U rozuzlení jsem čekala cokoliv! jen ne TO... Mickey svou roli zahrál fantasticky, chvíli jsem jen nevěřícně zírala a v duchu si říkala "notybláho, tak to je mazec !" ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Depresívna atmosféra od začiatočných minút aka Alex Proyas (Vrana, Smrtihlav). Detektív s cigaretou v hube, 50te roky, stále pretrvávajúci rasizmus a dusná pachuť Louisianského juhu. Neviem či viac vychvaľovať skvelého Rourka alebo démonického pojedača vajec DeNira.. nech sa o titul kráľa pobijú radšej v P.. v Paname. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť dobrý film, avšak za dobrý film nemožno pokladať film, pri ktorom je v polovici filmu v podstate jasná záverečná "šokujúca" pointa. DeNiro aj Rourke sú zaujímaví, je tu aj dobré gore a ani tá pointa nebola na sto percent zlá, lenže na plnej čiare to pokafral režisér, keď v polovici filmu jasne naznačil, ako sa skončí, no ďalej hral hru na chytrého. Škoda mohol to byť veľmi zaujímavý film. 5/10, za Rourka a vraždu udusením vlastnými genitáliami 60%. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Zííííív. Ale tak jo, přiznávám se, že co se hereckých výkonů týče jsem naprosto spokojen. Harry "sprcha? To slovo neznám..." Angel je velmi složitá postava a málokterý herec by ji zahrál tak s přehledem jako dechberoucí Mickey Rourke, který mi při scéně -Já vím, kdo jsem!!!! naprosto sebral všechny smyslově vjemy. Ovšem ten scénář, byť šokantní, mě nedostal tak, jak by režisér chtěl. Atmosféra hutná, to ano, ale celkově mi to přišlo jako krvavější verze Colomba s neskutečně odproným záporákem. Ó ano- De Niro vždycky uměl záporné postavy vystřihnout, udělat z nich něco víc a z Cyphrea jde vážně strach. Ať už perfetkně pěstěné nehty (kosmetické salóny ho jistě mají za modlu) a nebo svým drzím vyzařováním, vždycky z něj půjde hrůza. Ale co ty kuřata????? 60% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zlomky filmu noir v ponuré, mysteriózní atmosféře, kde se kapka deště změní v kapku krve dřív, než si kdokoliv stačí spojit "Lou" a "Cyphre". Velice charismatický a taky trochu oprsklý detektiv Angel se vydá po stopě neznámého muže, ale jaksi zakopává o svou vlastní cestu, až se jednou konečně dozví, proč... Rád bych napsal, že tento film není jen o překvapivém konci, ale on zde opravdu "cíl" značně přebíjí "cestu". Střed filmu má svá působivá místa (díky režii), ale jinak je docela nudný a působí obyčejně, neboť i drobné indicie jsou bez znalosti závěru nepostřehnutelné... Mno, aspoň druhá projekce neztratila tolik ze svého kouzla. 8/10 ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Lisa Bonet byla pro roli  Epiphany Proudfoot vybrána v konkurzu. Bonet předtím hrála v rodinném seriálu Cosby Show (od r. 1984) a její obsazení v Angel Heart vyvolalo polemiku, protože erotické scény ve filmu byly s jejím předcházejícím účinkováním v příkrém rozporu. Bonet to diskutovala s Billem Cosbym, který ji podpořil. (Tonula)
  • V lednu 1986 Parker uspořádal konkurz na obsazení menších rolí ve filmu v nočním klubu v New Yorku známém jako Kamikaze. Konkurzu se zúčastnilo více než 1 400 lidí, z toho 600 mu předvedlo v krátké čtené scéně zamýšlené postavy. (Tonula)
  • V roce 1985 nabídl producent Elliott Kastner zpracování scénáře Alanu Parkerovi. Parker souhlasil, přepsal většinu scénáře a poté jej nabídl v září 1985 nezávislému filmovému studiu Carolco Pictures, které souhlasilo s financováním. Předvýrobní práce na Angel Heart se začaly v lednu 1986 v New Yorku, o rok později byl film konečně hotov. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama