Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::: Něco podobného jako novější a u mě oblíbený Ďáblův advokát, ale o něco taky horší - možná o dost. Nevím. Celkem mě to bavilo, atmosféru to má opravdu výbornou a některé scény byly přímo šokantní - sex s Lisou Bonet plus hektolitry krve nebo když Mickey objeví mrtvolu a do toho jdou střihy stepujících děcek - to bylo super. Ale na druhé straně má pravdu Canakja. Ten scénář se mi zdá prostě takový nemastný neslaný. Vůbec nevím, jak to hodnotit. 3,5* ::::::::::::::::::::::::::::: ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The flesh is weak, Johnny. Only the soul is immortal. And yours belongs to ME..“ Harry Angel a jeho krvavý roller coaster valící se přímo do horoucích pekel. Strhující "voodoo“ thriller s excelujícím, prozatím neodulým Rourkem. Neberte práci od někoho s jménem Cyphre, obzvláště pokud rád baští vejce.. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Z jedné strany nadprůměrný a hlavně až do posledních pěti minut naprosto nepředvidatelný thriller. Co ale tenhle film dostává u mezi elitu, je pro mě naprosto fantasticky skloubená stylizace, střih a perfektně volená hudba. Alan Parker prostě má cit pro hudbu a pro kameru (nebo pro výběr kameramana) a z některých záběrů podkreslených pomalým jazzem přímo mrazí. Hra stínů, když jde hrdina v noci po schodech nebo když jdou obyčejní lidé po ulici; tajemný woodo rituál, který překypuje barbarskou energií, výtahová sekvence mezi závěrečnými titulkami ale hlavně... Angel v bytě - stepující nohy - Angel hledá - stepující nohy - Angel něco vidí - stepující nohy - otvírá krabici - step - step a ... Prostě neuvěřitelný zážitek. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Už úvodní scéna mě velmi navnadila a já si říkal, že tohle bude filmový zážitek. Angel Heart byl solidní krimi mysteriózní thriller s prvky hororu, výbornou atmosférou, dobrou dávkou napětí, výbornými herci, slušným vizuálem a skvěle padnoucí hudbou. Sem tam sice film sjel do trochu poklidnější/nudnější noty, ale to mi až tolik nevadilo, vzhledem k čekání na tu tolikrát zmiňovanou šokující pointu ( kterou jsem zde v komentářích radši moc nestudoval, abych byl překvapený a náležitě si ji užil). Bohužel mi nějak nesmyslně v hlavě naskočilo tvrzení nečekaná pointa rovná se zároveň dobrá. Překvapený jsem byl, ale dost znechucený. Takové hloupé vyústění, ještě podpořené výsměchem v podobě těch oranžových očí. Nechci moc spoilerovat, ale pokud od tohoto filmu čekáte RACIONÁLNÍ/REALISTICKÝ konec, připravte se raději na to, že ho NEDOSTANETE, pak alespoň nebudete tolik zklamaní jako já. A to jsem se už těšil, že zas budu moct po delší době nějakému thrilleru přiklepnout 5*, ale díky závěru si ode mě Angel Heart vysloužil pouze 4*, a to ještě slabší. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice rozporuplný film. Temná atmosféra plná záhad a skvělé herecké výkony na jedné straně a na té druhé nesmyslné pobíhání od jednoho jména k druhému, díky čemuž jsem se v tom jen těžko orientoval. Navíc pointa, na kterou jsem už alergický, i když je možné, že tento film ji použil jako jeden z prvních, ale bohužel je v poslední době k vidění velice často. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Ačkoli zpočátku podporoval Bill Cosby rozhodnutí Lisy Bonet účinkovat ve filmu Angel Heart, po zhlédnutí filmu její roli Lisu kritizoval za zneužití role černé dívky, která je vytvořená bílou Amerikou pro znázornění voodoo obřadů a sexu. (Tonula)
  • Mickey Rourke prohlásil, že při natáčení společných scén s De Nirem byl úplné vyčerpaný kvůli Nirovu velkému soustředění a hereckému výkonu. (Drtic)
  • Založeno na novele Falling Angel od Williama Hjortsberga. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama