Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Duarte se narodila jako nemanželské dítě v rodině chudých farmářů. V patnácti letech přesvědčila zpěváka a svého milence Agustína Magaldiho, aby ji odvezl do Buenos Aires. Chtěla se stát herečkou. Ze začátku šlo všechno podle plánu, Magaldi se o ni staral, ale brzy se rozešli a ona se v šestnácti musela postavit na vlastní nohy. Stala se modelkou, herečkou a účinkovala v rozhlase. Evita se díky své vnitřní síle a ctižádosti brzy vyšplhala po společenském žebříčku až na výsluní. Vdala se za generála Juana Peróna, kterému s obrovským nasazením pomohla vyhrát prezidentské volby. V době zvolení Peróna prezidentem bylo Evě pouhých dvacet šest let. Jako první dáma se stala ochránkyní utlačovaného lidu a nositelkou změn v celé společnosti. Její tragická a předčasná smrt ponořila Argentinu do smutku. Nesmrtelnou se stala díky obrovské popularitě u svého lidu, který v ní viděl světici. (TV Nova)

(více)

Recenze (187)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nesourodý děj, nejasné pojetí postav a nemožnou (jaké překvapení) Madonnu v hlavní roli poněkud zachraňují skvělé, byť opravdu podivným způsobem přeložené písně (scéna s You Must Love Me je opravdu působivá) a ironicky charismatický Antonio Banderas, který je docela určitě lepší zpěvák než Madonna herečka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám neodbytný pocit, že ak by táto látka bola spracovaná ako klasická akademická interirérová dialógová záležitosť, tak by som sa unudil k smrti. Lenže muzikálový šat jej dodáva udalostiam patričný náboj a akúsi pridanú hodnotu. Čo tam potom, že historikom bude asi množstvo udalostí chýbať. Cieľom Evity je nielen diváka ako-tak vzdelať, ale najmä dobre zabaviť a prečo by to tak nemohlo byť aj pri politickej látke, nehovoriac o životopisnej, že... ()

Reklama

Snape 

všechny recenze uživatele

Velkolepá hudba a výkony hlavních představitelů zachránily tento dějově trochu roztrhaný muzikál. Madonna se s rolí Evity vyrovnala perfektně, navíc i její róby a účesy jsou dokonalé. Ale abych jen nechválil – celý film působí tak nějak moc hlasitě. Vše je nazpíváno, žádný moment nedovoluje divákovi na chvíli povolit v pozornosti. To je poněkud únavné, na sledování Evity prostě musíte mít náladu. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

O zemi, která mě absolutně nezajímá, ale působivé. Pustila jsem si to jen kvůli Madonně, kterou jako umělkyni velmi uznávám, a stálo to za to. Hezké písničky, jméno Eva Peron mi zní v hlavě i 14 dní po filmu. Peronovou tam zobrazují jak ve chvále, tak v kritice, to se mi líbí, že je ten pohled objektivní. Takže tak ty 3 až 4 hvězdičky, spíš 4 za to, jak se své role ujala Madonna. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si po hodně letech opáčko a pokusila se vydržet tenhle muzikál. Muzikály, tedy dobré, mám hodně ráda. Ale nemůžu si pomoci, A. L. Webberovi už prostě na chuť nepřijdu. Všechny ty jeho kusy jsou takový dutý, snad jen Jesus Christ je zajímavý, tady, i když by i děj mohl být poutavý, tak se tam neděje v podstatě nic jiného, než že Madonna stojí před davem a kyne mu rukama vysoko zvednutýma, Banderas je za rebela, asi největší plus filmu, a Perón J. Pryce je směšná potutelně se usmívající živá kulisa. Pár tklivých, nijak vyjímečných melodií a mezi nimi spousta nudné hudební omáčky, jak typické právě u Webbera. Na výlučně zpívaný muzikál dle mého trapné a přes 2 hodiny téměř k nepřečkání, Les Miserables, to je jiná káva. A tanečně je to taky bída, všimla jsem si ke konci valčíku Madonny s Banderasem, to měl být asi vrchol, ale bylo to trapné. Za mě horší 3*. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (22)

  • K zemětřesení v městě San Juan, zmíněné ve filmu, došlo 15. ledna roku 1944 a mělo sílu 7,4 stupně Richterovy stupnice. Zemřelo asi deset tisíc lidí a město bylo téměř zbořeno. Mezi budovami, které zůstaly stát, byla nemocnice a klášter Santo Domingo. (VMa)
  • První film v historii, který se objevil na DVD. (Elisebah)
  • Madonna pronese jen 140 slov. Zbytek je zpěv. (Elisebah)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Reklama

Reklama