Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Duarte se narodila jako nemanželské dítě v rodině chudých farmářů. V patnácti letech přesvědčila zpěváka a svého milence Agustína Magaldiho, aby ji odvezl do Buenos Aires. Chtěla se stát herečkou. Ze začátku šlo všechno podle plánu, Magaldi se o ni staral, ale brzy se rozešli a ona se v šestnácti musela postavit na vlastní nohy. Stala se modelkou, herečkou a účinkovala v rozhlase. Evita se díky své vnitřní síle a ctižádosti brzy vyšplhala po společenském žebříčku až na výsluní. Vdala se za generála Juana Peróna, kterému s obrovským nasazením pomohla vyhrát prezidentské volby. V době zvolení Peróna prezidentem bylo Evě pouhých dvacet šest let. Jako první dáma se stala ochránkyní utlačovaného lidu a nositelkou změn v celé společnosti. Její tragická a předčasná smrt ponořila Argentinu do smutku. Nesmrtelnou se stala díky obrovské popularitě u svého lidu, který v ní viděl světici. (TV Nova)

(více)

Recenze (187)

bogomira 

všechny recenze uživatele

Mě to spíš než muzikál připomínalo chvílema rockovou operu, ale budiž. Hudba je samozřejmě klenotní, ale moc se nevyvedly texty nebo libreto nebo jak se tomu vlastně říká. Zpívat na ty krásný melodie o sociálním útlaku a podobnejch praktickejch věcech působí na mě trochu směšně. Rádobyumělkyni tady hravě zakreje Banderas, a to jak herecky tak pěvecky a to je příjemný poznání, u mě zabodoval a hodně si zved kredit. Děj mi přijde druhořadej, protože je to jen zhuštěná pohádka a nemá cenu se tím zabejvat ani historicky ani nijak jinak. Dávám přes svoje výtky dobrý hodnocení, protože líp než to zvlád pan Parker to asi udělat nešlo. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Muzikál bez keců nebo pohyblivé obrázky bez tance, ale s hudbou? To je jedno. Mám ráda Evitu, tak jak je. S Antoniem coby vypravěčem a glosátorem (pěje skvěle, to se mu upřít nedá, navíc charismatem hazí už jen pohledem), s Madonnou, která je Evitou i bez hereckého talentu (ale tak to vlastně má být), s masou bezejmených davů a s politicko-satirickými obrázky z bitev malé velké Argentiny. Alan Parker ukazuje víc než jen příběh vzestupu a pádu zajímavé osobnosti, je v tom něco nad, něco rýpavě satirického, pod povrchem probublávajícího. A je to zřejmě tím, že mu se scenářem zdatně vypomáhal Oliver Stone. 80%. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Převést muzikál na plátno je vždycky oříšek, ale Alan parker ho rozlouskl dobře. Navíc se jedná o kompletně převedený jevištní muzikál, což zase až tak typické není. Madonnu nemusím, ale zahrála to fakt dobře, akorát její mladá léta bych přece jen svěřil mladší herečce. Ze čtyřicítky šestnáctku přece jen udělat nelze :-) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Madonna příjemně překvapila a kromě skvělého zpěvu přihodila i pěknou porci slušného herectví. Když si vzpomenu na ty silné protesty ze strany argentinců, když se dozvěděli že jejich zbožňovanou „první“ dámu bude hrát tahle kontroverzní sexuální bohyně, přijde mi to docela zábavné. Argentinci jsou zkrátka tupci, kdyby měla Madonna hrát Lívii, pochybuju, že by se to nějakýmu čechovi nelíbilo! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Důvěru Alana Parkera vloženou v Madonnu bych chtěl mít. Nabídnout herečce jejích nekvalit hlavní roli je stejně troufalé jako procházet se pekingskými ulicemi s tibetskou vlajkou na zádech. Paradoxně to není paní Cicconi, který svým zpěvem "uhrává" co by jinde neuhrála, nýbrž Parkerova režie, která činí Evitu zvláštně pasivním, k tanci nevybízejícím muzikálem. 65% Zajímavé komentáře: EdaS, Sokkk_y ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • Madonna bylo obsazena poté, co napsala režisérovi Alanu Parkerovi obsáhlý dopis o svých přednostech a nenahraditelnosti pro roli Evity. (Angie91)
  • K zemětřesení v městě San Juan, zmíněné ve filmu, došlo 15. ledna roku 1944 a mělo sílu 7,4 stupně Richterovy stupnice. Zemřelo asi deset tisíc lidí a město bylo téměř zbořeno. Mezi budovami, které zůstaly stát, byla nemocnice a klášter Santo Domingo. (VMa)
  • Madonna ve filmu vystřídala 85 kostýmů, 39 klobouků, 45 párů bot a 56 párů náušnic, čímž si vysloužila zápis do "Guinessovy knihy rekordů". (Larrysbride)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Reklama

Reklama