Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Počátek

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Beginning (více)
Trailer 1

VOD (1)

Ochránce Kenšin byl kdysi nechvalně známý jako zabiják Battósai. Pak ale potkal křehkou Tomoe Jukiširovou a změnil se mu život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější díl  celé série, jehož děj sice podrobněji rozebírá načrtnutou kapitolu o Kenšinově minulosti, ale vše podstatné bylo v minulých částech dostatečně řečeno či naznačeno. Jako melodrama pak vcelku zdařilé, ale i přes to, že Kenšin je tu pořád zabiják Battosai, tak akce je tu celkem málo a za srdce  i i nic jiného přes její čvachtavost moc nebere. A to ani finální souboj. Formálně ale pořád nádherné, tak za tři. ()

Quido 

všechny recenze uživatele

Proč jsem o tohle nevěděl dřív? Epické, výpravné zakončení hrané verze ságy se skvělou choreografií. Jako mnoho dalších, doporučuji začít příběh zde na konci. A malá osobní prosba na závěr - nikdy, ale opravdu nikdy se nedívejte na japonské filmy s českým dabingem. Pokud na tento film v budoucnu narazíte nedejbože na Nově či Primě, tak přepněte, a pak se na něj podívejte jinde. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vracíme se do minulosti, takže tady krev stříká hned od prvých minut. Aby přišlo to melodramatický vyklinění. A potom závěr. Takže jo, byla jsem zvědavá, jak moc mě chytne příběh zabijáka, který už nechce nikoho zabíjet z doby, kdy ještě zabíjel a "potom se to stalo". Jenom mi chvilku trvalo, než jsem se do toho zažrala. Bylo to moc fajn, ale nebyla jsem tolik zažraná jako u předchozích dílů. První hodinu je film extrémně pomalý (což mi nevadilo), takže to chvíli trvá, než se to pořádně rozjede. A byť by se dalo namítnout, že je to jednoduchý příběh nebo že by šlo zakomponovat jinam pomocí flashbacků, stejně už většina byla částečně ukázána/řecena, tak je film vlastně moc fajn. Je to vlastně origin, což hodně můžu. Takže...spokojenost na všech frontách   :) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Výborné zakončení celé ságy. Úplně jiné, než všechny ostatní filmy - syrové, zakrvácené, kompaktní, komorní, bez postav z předchozích (budoucích) dílů. Charakter Kasumi Arimury se na roli Tomoe skvěle hodí (jsem jediný, kdo si myslí, že tato herečka dokáže skvěle zahrát hlasem?). Vůbec nevadilo, že se jedná o prequel a dopředu jsem věděl, jak příběh skončí. Je to podobné, jako když sledujete malíře, který maluje obraz z historie - dopředu víte, co na plátně bude, přesto vás výjev může uchvátit. Trailer. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit, že by akční scény tohoto díla mohly být natočeny ještě lépe. Vlastně mi díky tomu ani nevadilo pomalejší tempo úvodní části. Každopádně jsem však měl výraznější problém s hlavním hrdinou. Zaprvé jsem se nejprve domníval, že je to žena, což už sice později nevadilo, ale zakopaný pes byl v jeho zcela absurdním závazku. Zabiják, který bojuje se zástupy nepřátel a přesto nikdy nikoho nezabije, neboť vlastně ani nemůže, no to je teda gól. Tento problém celkové vyznění filmu přinejmenším zlehčuje a nelze si tak z některých scén neutahovat. Finále mne uchvátilo a opět jsem zvažoval pět hvězd, ale zmíněné zápory mě opět donutily urychleně vystřízlivět. Co mi však hlava nebere, že tento film ma na ČSFD hned 2 karty, přičemž je každá hodnocena odlišně a to často i s  výraznými rozdíly od jednoho uživatele :D (Odkaz zde) ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama