Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Počátek

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Beginning (více)
Trailer 1

VOD (1)

Ochránce Kenšin byl kdysi nechvalně známý jako zabiják Battósai. Pak ale potkal křehkou Tomoe Jukiširovou a změnil se mu život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit, že by akční scény tohoto díla mohly být natočeny ještě lépe. Vlastně mi díky tomu ani nevadilo pomalejší tempo úvodní části. Každopádně jsem však měl výraznější problém s hlavním hrdinou. Zaprvé jsem se nejprve domníval, že je to žena, což už sice později nevadilo, ale zakopaný pes byl v jeho zcela absurdním závazku. Zabiják, který bojuje se zástupy nepřátel a přesto nikdy nikoho nezabije, neboť vlastně ani nemůže, no to je teda gól. Tento problém celkové vyznění filmu přinejmenším zlehčuje a nelze si tak z některých scén neutahovat. Finále mne uchvátilo a opět jsem zvažoval pět hvězd, ale zmíněné zápory mě opět donutily urychleně vystřízlivět. Co mi však hlava nebere, že tento film ma na ČSFD hned 2 karty, přičemž je každá hodnocena odlišně a to často i s  výraznými rozdíly od jednoho uživatele :D (Odkaz zde) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Výborné zakončení celé ságy. Úplně jiné, než všechny ostatní filmy - syrové, zakrvácené, kompaktní, komorní, bez postav z předchozích (budoucích) dílů. Charakter Kasumi Arimury se na roli Tomoe skvěle hodí (jsem jediný, kdo si myslí, že tato herečka dokáže skvěle zahrát hlasem?). Vůbec nevadilo, že se jedná o prequel a dopředu jsem věděl, jak příběh skončí. Je to podobné, jako když sledujete malíře, který maluje obraz z historie - dopředu víte, co na plátně bude, přesto vás výjev může uchvátit. Trailer. ()

Reklama

Omnislash 

všechny recenze uživatele

Smarja to byla bida. Po trilogii tezke zklamani. Ta ovacka jsem videl, vim, ze se pojetim i naladou dost lisi od serialu. Ale tohle nafilmovani mi prislo.. o nicem? Neprehledne? Hrozive zdlouhave? Bez ladu a skladu? Pokud vas laka hrany kenshin a zadneho jste nevideli, dejte si radeji trilogii. Doufam, ze Konec bude lepsi. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Tak já budu asi dělat, že tento film byl spíš navíc nebo jakýmsi souhrnem Kenshinovy minulosti tak, jak ji známe, s pár detaily navíc. Bude to pro mě tak lepší. Snadněji se mi na něj zapomene a já si nebudu kazit hezké vzpomínky na předešlé díly. Nevím, jsem z konce (nebo začátku?) fakt zklamaná, snad jsem čekala víc. Aspoň nám tu Tomoinu smrt trochu objasnili nebo Kenshinovo setkání se švagrem před jejich domem... Za mě jim prostě ta tragická romance nebo jak to nazvat prostě nevyšla a tohle jim nezbaštím. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ještě, že je ten Netflix. Krásné zakončení Samurajské epické série, která končí prequelem, tedy jak vše začalo a na tenhle díl jsem se těšil nejvíc, protože se odehrává v době, kdy Kenshin lidi zabíjel, tedy konečně uspokojím své nenasytné chuťové pohárky na Krev - ( v předešlých dílech lidi bohužel nezabíjí a to byl můj největší problém s celou sérii). Když došlo na akci, tak je to hodně velká paráda, krve stříká požehnaně, je to správně syrové a nekompromisní, Kenshin je fakt skvělá rychlá samurajská neporazitelná mašina a sledovat jej v akci je zkrátka radost, bohužel enemáci zde nejsou tak různorodí a nemají ty ryze Anime/Manga prvky jako v předešlých dílech a nutno dodat, že se zde hodně kladl důraz i na příběh, romanci a melo drama- což je u mne výtka, ale ostatní budou asi radši- protože akce a krev přece dnes už nikoho nezajímá, že jo ( Krom mě!) Vizuálně je to opět úžasné a zasněžené finále v lese je opravdu oku lahodící . Znova si tenhle díl nejspíš nepustím, ale za to nekompromisní Rko jsem fakt rád a je to hezká tečka za celou sérií. Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5. 7/10. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama