Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V západním pohraničí vyhoří stará hájovna a ve spáleništi jsou nalezeny náušnice a lidské kosti. Mezi ostatky je i neobvyklá zubní protéza, která Zemana dovede až k převaděči (Vladimír Stach), jenž si od zájemců o ilegální přechod hranic nechá zaplatit předem. Jeho žena (Stella Zázvorková) všechny nešťastníky zavedla do bažin, kde se utopili... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víte kolik lidí ještě stále bohatých posedlých touhou dostat se ven tu je? Dali by to za to všechno a nějaký Bestii i svůj život. Ale ona tu je žije mezi nimi předstírá účast s jejich osudem a pak je nemilosrdně vraždí. Případ Pilčík je mezi nadšenci do skutečných kriminálních příběhů hodně známý a souhlasím, že až úplně do detailu jít filmaři nemohli, ale i tak se jim povedlo stvořit perfektní atmosférickou kriminálku s minimem ideologie, protože tohle prostě byla drsná realita. Atmosféra Šumavských bažin je pak skvostná jde z ní mráz po zádech a po pravdě nechtěl bych na Kyliánce čekat na strejčka aby mě pak místo do reichu zavedl do bažin. Honzův opravdu první významný kriminální případ i když on sám je tu opět tak trochu ve stínu lépe zahraných postav. Potěší určitě především menší , ale výživné role pro mistry Filipovského s Kopeckým a taky záporná skvadra je tu dobře zahraná. Hlavně pak ocením, že předloha se již zmíněného skutečného případu celkem věrně drží a finále s pronásledováním v bažinách nemá chybu. Takže určitě bezesporu další z velmi vydařených dílů.95% ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu s Kvadraturou ženy, Poselstvím z neznámé země a Koncem velké šance jeden z nejlepších dílů, možná ten vůbec nejlepší. Drastický příběh s místy hororovou atmosférou, skutečný námět (vrah Pilčík alias Petlan, žádný "Král Šumavy"), výborní herci podávající výborné výkony (I. Kačírková, M. Kopecký, F. Filipovský), Stella Zázvorková v roli ženy lákající nebohé oběti do bažin. Škoda jen, že díly první desítky mají max. 65 minut. Tento díl mohl být delší (až 80 minut). 95 procent ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutečně se v tomto díle zatím objevila jedna z nejlepších a nejponuřejších atmosfér, která společně se samotným dosti krutým příběhem o záludných převaděčích vytvořili opravdu zajímavou podívanou. Miloš Kopecký i František Filipovský tomu díky svým rolím dodali i humorný šmrnc. Takže já osobně byl v tomto případě velmi spokojený a tudíž se poprvé přikláním k nadprůměrnému ohodnocení (zdatná konkurence Studny). ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stella Zázvorková sa utopila na Barrandove, kde ale behal Rudolf Jelínek? Na kulisy to rozhodne nevyzerá, zdá sa, že ho skutočne pustili do voľnej prírody (Modravské pláně?). Ak k slušnej filmárčine a inteligentnému scenáru prirátam vlastný nezabudnuteľný zážitok na hornej Orave, tak potom je maximálny počet hviezd namieste. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Zákony této republiky chrání před bestiemi i ty, kteří nás nenávidí." Tak vraždící převaděči patří k tomu nejlepšímu, co kdy Honza vyšetřoval. Samozřejmě se přitom trošku moralizovalo o těch, co nechtěli být znárodněni a prchali se svými majetky za kopečky, aby se napojili na zahraniční špionážní centrály, ale pro mne je podstatou vyšetřování a mimořádně zábavné postavy zubaře Houdka a překupníka Kloce. S těmito aspekty jsem naprosto spokojen. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Scéna s utopením Stelly Zázvorkovéj (Berta) sa natáčala v umelo vytvorenej hlbokej jame za Barrandovom, kde sa herečka musela do špinavej vody potopiť celá, avšak voda mala vtedy celkom príjemných 26 stupňov. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se v klášteře Skalka u Mníšku pod Brdy a také v obcích Jistebnice a Čísovice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama