Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (85)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Pohodičková zábavná komedie (možná tak nebyla myšlena, ale připomíná mi to trochu humor z Taxi [ještě aby ne, když scénář psal sám velký Luc]), parkourových scén bych očekával trochu více, ale budiž. Celkově je to taková jednohubka pro pobavení. Vážné scény zde vyznívají na prázdno, proč si tím vůbec dělali škodu? ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Davidu Bellovi, zakladateli Parcouru, se nedivím, že v tomhle filmu nechtěl vystupovat a mít s ním cokoliv společného! Všechny scény, kde se zrovna nedělo něco akčního jsem přetáčel a i tak mi to připadalo jako nuda bez sebemenší špetky invence. Prostě i ty akční scény byly nudné! Videa na youtube jsou zábavnější !!! Hlavně kvůli módnímu videoklipovému střihu, který nedovolí si akci pořádně vychutnat, v celku.. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně mizerný film o celkem zajímavém fenoménu - parkouru (Le Parkour) čili typicky civilizačním městském sportu - lezení přes urbanistické překážky, v tomto případě po výškových budovách. Tenhle sport pochází z Francie, stejně jako zmiňovaný film. Jestli ovšem chlapci vynikající v umění pohybu a přemisťování se světu něco zajímavého dali, pak francouzští strýcové s kamerou si svůj vklad do globalizační pokladnice klidně mohli nechat. Možná tedy jestli vám je méně než patnáct, baví vás dívat se na to, jak nadupaní černoši vyskakují po zádech z balkónu ve třináctém patře či se spouští uvázaní za nohu výtahovou šachtou a všichni svorně velmi pateticky provozují cosi jako ,,charitu" na záchranu malého chlapce, pak budete z tohoto filmu nadšeni... Ve všech ostatních případech vám hrozí emoce na opačné straně emočního spektra... Pro ostatní zájemce o Le Parkour je tu Morelův Okrsek 13, kde městské překážky zdolává guru tohoto sportu David Belle. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Takže... Já vím, že to stejně nikoho nezajímá, ale mně to nedá... K tomuhle filmu je potřeba dovysvětlit pár náležitostí... Neherci jsou vybráni záměrně, jelikož to jsou traceuři, kteří vzdávají hold samotné skupině Yamakasi... Tedy skupině, která společně s Davidem Bellem v podstatě definovala Parkour jako takový... Nejde tedy o herce, ale o traceury... A proč se David Belle tedy nechtěl zúčastnit natáčení, když tedy nejde tak přímo o film..? Yamakasi a David Belle se totiž neztotožňovali v náhledu na parkour... Podle něj totiž parkour nemá v žádném případě být o komerci a rivalitě... Otázkou je, jaký názor na to má dnes, ale tehdy to tak bylo... Tenhle film tedy vznikl víceméně jemu na truc a on ho označil jako prostituci umění... Druhá věc je, že se nemýlil... Pokud hledáte parkourový dokument, pak bych doporučil spíš Jump London... A pokud chcete Yamakasi brát jako čistokrevný film, tak s tím nic neudělám, ale občas není od věci vidět ho v širších souvislostech... ()

Boogeyman odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle fakt ne. Musel jsem se pořád smát a to není dobře. Trapné herectví oněch sedmi neherců, neuvěřitelně stupidní dialogy a naprosto hloupý scénář plný nelogických chyb. Nějaké jejich skákání a lezení mi fakt nic neříká a navíc jsem se musel chytat z hlavu při scénách kdy utíkají před policií a při tom dělají salta a přemety,uplně zbytečně jen pro efekt ve filmu, ve skutečnosti by je to přeci hrozně zpomalovalo a byl by to risk. Trapný,trapný, trapný film. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)
  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)

Reklama

Reklama