Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (85)

oli.G 

všechny recenze uživatele

Hej, ten parkour je fajn. Dievčatá na to pozerajú s otvorenými ústami a občas to nejakému chlapcovi čakajúcemu na transplantáciu orgánu zachráni život. Ale priznám sa, že som čakal podstatne viac akcie, skákania a všetkých tých machrovín. A keďže som sa ich nedočkal, tak toto je oficiálne prvý prípad, kedy Bessonovi jeho detsky jednoduchý scenár neodpustím a ide o prvý akčný počin spod jeho produkčných krídel, ktorý ma nudil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nepotřebují výtahy, schody, či pozvání do bytu - vy zase k Sedmi smradům 21.století nepotřebujete mozek aneb jedna z dalších slabších chvilek Luca Bessona v tomto miléniu. Pitomým příběhem oplývající Urban Parkour naroubovaný na přistěhovaleckou agitku, kdy barevní jsou hodní hoši a bílí jsou ti hloupí a zlí, co jim hází klacky pod nohy. Některým bude ke štěstí ono samotné hopsání nepochybně stačit, ale jak by řekl Roger Murtaugh: „I´m too old for this shit!“ ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ Rob Cohen odštartoval adrenalínovú lavínu v Amerike, v Európe sa o to isté snaží Luc Besson. Yamakasi je adrenalínom a humorom nabitá pohodovka, ktorá je hlavne v akčných sekvenciách príliš postrihaná, ale za to zrejme môže rozpočet. Pozeratelnejšie by to bolo, keby sa vo filme neobjavil motív arabských imigrantov... Ale na pobavenie stačí... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Davidu Bellovi, zakladateli Parcouru, se nedivím, že v tomhle filmu nechtěl vystupovat a mít s ním cokoliv společného! Všechny scény, kde se zrovna nedělo něco akčního jsem přetáčel a i tak mi to připadalo jako nuda bez sebemenší špetky invence. Prostě i ty akční scény byly nudné! Videa na youtube jsou zábavnější !!! Hlavně kvůli módnímu videoklipovému střihu, který nedovolí si akci pořádně vychutnat, v celku.. ()

Boogeyman odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle fakt ne. Musel jsem se pořád smát a to není dobře. Trapné herectví oněch sedmi neherců, neuvěřitelně stupidní dialogy a naprosto hloupý scénář plný nelogických chyb. Nějaké jejich skákání a lezení mi fakt nic neříká a navíc jsem se musel chytat z hlavu při scénách kdy utíkají před policií a při tom dělají salta a přemety,uplně zbytečně jen pro efekt ve filmu, ve skutečnosti by je to přeci hrozně zpomalovalo a byl by to risk. Trapný,trapný, trapný film. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)
  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)

Reklama

Reklama