Reklama

Reklama

Voyagers - Vesmírná mise

  • Česko Vesmírná mise (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V roce 2063 Zemi sužují nemoci a sucho. Šanci na záchranu lidstva vidí vědci v kolonizaci jedné vzdálené planety. Ze Země odstartuje raketa se speciální misí. 30 chlapců a dívek, narozených ze zkumavky, bez rodin, je vychováváno v izolaci vesmírné lodi a připravovaných na život ve vesmíru. Pravidelnými dávkami speciální drogy jsou zbavováni veškerých emocí a pocitů. Nikdo z nich netuší, že mají pod dohledem posádky v průběhu letu dospět a zplodit potomky. Nikdo z nich netuší, že cesta bude trvat 86 let a oni tedy domov nikdy nepoznají... Když několik z nich odhalí tajemství mise a účinky drogy, rozhodnou se vzepřít. Izolace uprostřed nekonečného vesmíru probouzí vztek, chtíč, nenasytnost a strach. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, protože jsem byl připravený na nějaký melodramatický středoproud, zatímco Voyagers jsou spíš nečekaně vážná až depresivní scifárna, vybočující ze současné komerční sci-fi produkce. Ne že bych byl k filmu nekritický; třeba mi neuniklo, že schématický děj je poplatný cílové divácké skupině (dospívajícím puberťákům). A ani zápletka není nijak zvlášť originální (napadá mě třeba Goldingův Pán much a Huxleyho Krásný nový svět). A taky si nemyslím, že by po vysazení "modré" z jídelníčku události na lodi nabraly tak divoký spád a posádka "robotizovaných" inteligentů se změnila v prvobytně pospolnou tlupu divochů ovládanou hormony a agresivitou. Ale nechci na sci-fi pro týnejdžry používat nějaké otravné psychologizování, zvlášť když se mi na ni tak příjemně koukalo a bavila mě. A Deppova hezká dcera se zasněným pohledem se do budoucna ocitá na přední pozici v mém filmovém hledáčku. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Na Voyagers jsem byl zvědavý a vlastně se na ně navzdory nic moc recenzím docela těšil, psychologické a společenské třenice na generační lodi plující vesmírem je pro film geniální téma, naposledy ho velice zajímavě zpracovávala třeba minisérie SyFy Ascension - no ale moc mě film nepotěšil.Začátek dobrý, ale čím víc se příběh rozvíjel, tím víc intenzivní blbost scénáře bolela.Young adult variace na Pána Much v uzavřeném prostoru lodi by mohla být teoreticky fajn, ale to by se víceméně všechny postavy nesměly velice rychle a bezdůvodně začít chovat jako pomatení idioti slepě následující zjevného psychopata, jakákoli uvěřitelnost filmu tím šla do háje a ani mě pak už nezajímal jejich osud... jenže ono je úplně jasné "proč" se ty postavy takto chovají. Že to je od režiséra a scénáristy zamýšleno jako přímočará alegorie na Trumpa, jeho voliče, a nenávist vybuzenou smyšlenou hrozbou od "aliens" které ti zlotřilí liberálové pustili do lodi. A o to víc mě pak film sral, je nejen mizerně natočený, ale hlavně je dosti ohavným pamfletem, kde ideologičnosti musí ustoupit jakákoli logika příběhu. Relativně fajn je aspoň akční finále (parafrázující pro změnu film Alien) a fakt že to není moc dlouhé. 5/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejspíš to měla být variace na Pána much, tentokráte z vesmírné lodi. Jenže to moc nevyšlo. V zásadě šlo o to, že budoucí osadníci nových planet berou prášky potlačující všechny přirozené touhy. Pak je jednoho krásného dne vysadí a splaší se jim hormony. Tím pádem je tu loď plná různě nadržených a zmatených teenagerů. Pokud by z toho udělali porno, byla by to možná sranda, ale takhle je to jen blábolení o nesmrtelnosti chrousta v netraktivních bílých chodbách. Navíc je to vše v podání nesympatických herců. Čestou výjimkou je mladá Deppová, která pochytila od obou rodičů to lepší a jen a výhraně za ní tomu pošlu bídných 15% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to, jak na lodi, která 86let "putuje vesmírem" ke vzdálené planetě by mohlo být zajímavé...Pokud ta loď není plná puberťáků, kteří přestanou ve 14ti letech pít vodu, která obsahuje látky, která jim tlumí jejich pubertální pudy :D Divím se, že se jich tam nepozajíbelo víc...Jako vážně jsem cca od půlky filmu čekala větší vraždění a docela mě mrzí, že na to nedošlo..Nicméně - myšlenka - jakože vize celého filmu - super - to se mi líbilo, ale bylo to podané tak "nezajímavě"... Zajímavý projekt, pokud od narození neznáte nic jiného než "uzavřený" svět mimo realitu - takže neznáte slunce naživo, vzduch, řeku apod..tudíž vám to logicky ale právě nemůže chybět...v tom to bylo dobře vymyšlené ;) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Neil Burger /Iluzionista, Vsemocny/ natocil vskutku vyborny film o zle. Paradoxne neprichadza z vesmiru ako nejaka bubu intergalakticke zlo /tusim to bolv Lige Spravedlnosti/, ale to zlo je zakodovane  priamo v ludoch. pretodavam tak vysoke hodnotenie. Rezia Neila Burgera je vskutku vyborna, vyzera to byt zatial jeho najlepsi film. Kulisy namakane, posobivo vyzerali aj vonkajsie exteriery.  Trochu zamrzi absencia logiky - najma u poniektorych postav a bolo by divakom treba dovysvetlovat par scen, u ktorych som tapal. Aj tak vsak dam vysoke hodnotenie  77 % ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Za VFX efekty ve snímku je zodpovědné pražské postprodukční studio UPP. (EndyseQ)
  • Natáčelo se v rumunské Bukurešti. (BMW12)

Související novinky

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

25.06.2020

V Hollywoodu se čerstvě rozdávaly nové projekty a dva z nich teď přistáli v rukou velice šikovných režisérů. David Leitch (John Wick, Deadpool 2) se upsal režii snímku Bullet Train pro Sony Pictures.… (více)

Reklama

Reklama