Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Docela solidní návaznost na Emmerichovu Hvězdnou bránu, ikdyž z filmu je jasné na první pohled, že jde o TV film, takže brát to jako plnohodnotný film nejde, už jen pro ty směšné kulisy, nic moc herce, ale na druhou stranu jak už jsem zmínil tento film dobře navazuje na původní film a tvoří nový směr ke vzniku seriálu, kterému jsem se vždy oklikou vyhýbal, ale dnes jsem to prolomil a zkoukl tento pilotní film k tomuto dnes již kultovnímu seriálu a musím uznat, že to je slušné sci-fi, ikdyž nevím, že by ze mě někdy byl skalní fanoušek, ale uvidím jak na si u mě povede seriál samotný. ()

dom156 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zde bychom mohli datovat začátek legendy SG-1. Oproti filmu z roku 1994, už ve starém dobrém složení. Klobouk dolů před filmařema, jelikož co dokázali v té době za triky, extra třída. Doporučuji sen nejdřív podívat fiim Hvězdná brána, jelikož tento snímek částečně navazuje na předchozí film. Jako fandovi Stargate se pilotní film k seriálu moc líbil a kdo má rád seriál tak mu pilotní film doporučuji. ()

Reklama

AxusNalim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedávno jsem se na začátek seriálu znovu podíval, abych viděl, jak byli kdysi všichni členové SG týmu mladí a neklidní z lupičů těl. Před lety bych snad dal 5*, teď o něco míň. Pořád lepší než seriál, který se začal natahovat do nekonečna (a vlastně dodnes (2008) mu ještě není konec, nepočítaje Atlantis). ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto už nie je tak fascinujúce ako prvá Hviezdna brána. Je to pre mňa taká lacná fantasmagória. Už od začiatku som si vravel, čo za trápnosť to je, ako to môže tak naivne a hlúpo začínať a ono sa to tiahlo celý diel. Hudba bola omnoho výraznejšia než celý film. Po púšti prišli hory a pripadal som si, ako keby Egypt striedala Aljaška s akýmsi Stonehengeom. Po tomto pilotnom filme som si povedal, že pokračovanie v nejakom seriáli už vidieť nemusím, teda skôr nechcem, bola by to strata času. ()

Allein4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý začátek Stargatemánie (teda film z roku 1994 byl úplně první, ale ten měl být jen trilogií, což se nakonec nepovedlo). Obsazení je výtečné, všichni tam skvěle sedí. SG1 vydržel neuvěřitelných deset sezón, SGA pak pět, SGU určitě také nějaké připíše a Stargate jen tak neodejde...spousta filmů a jistě i další seriály. Stargate world forever :)) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Na Hvězdné bráně z původního filmu se objevilo celkem 39 symbolů. Na bráně použité v tomto seriálu bylo symbolů o jeden méně. (Terva)
  • Když O'Neill (Richard Dean Anderson) pozve Daniela (Michael Shanks) k sobě domů, můžeme nad krbem spatřit stříbrnou hvězdu – třetí nejvyšší vojenské vyznamenání udělované za mimořádnou odvahu v boji proti nepříteli Spojených států. (HellFire)
  • Na začátku vchází nepřátelé otevřenou hvězdnou bránou. O pár sekund později je brána v záběrech zavřená a následně opět odchází otevřenou bránou. Nemohli tu bránu otevřít bez počítače. (Sca7ha)

Reklama

Reklama