foto

Jay Acovone

  • nar. 20.8.1955 (62 let)
    Mahopac, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jay Acovone se narodil jako nejmladší ze tří dětí. Jeho rodiče vlastnili čistírnu. V devatenácti letech se rozhodl stát hercem. Studoval na Akademii dramatických umění v New Yorku a Divadelním institutu Lea Strasberga.

Do povědomí českého diváka se dostal především z řad epizodních rolí amerických seriálů. Například: detektiv Jack Rado (HOLLYWOOD BEAT 1985), dr. Jacobs (MATLOCK 1987), detektiv Acosta (TO JE VRAŽDA, NAPSALA 1990), DiSalvo (NYPD BLUE 1995), det. Curtis ( AKTA X 1996), maj. Kowalski (HVĚZDNÁ BRÁNA 1997), Keats (ČARODĚJKY 2002) a další.

Kromě hraní v televizi a ve filmech se věnuje i divadlu: Larry Mastice (Marlon Brando seděl přímo zde), Johnny Del Gatto (Asfalt), Artie (Podvodníci).

Nyní žije v LA se ženou a třemi mopslíky. Ve volném čase se věnuje boxu, plavání a lyžování, ve kterém získal mnoho ocenění. Je fanouškem silných motorek a závodních aut.

elzmar

Herecká filmografie

Filmy

2017 Gun
2013 A Stranger in Paradise
2009 Stargate SG-1: Children of the Gods - Final Cut (TV film)
2008 InAlienable
2007 Hory mají oči 2
Shadow People
Traci Townsend
2006 Paved with Good Intentions
World Trade Center
2005 Mobsters and Mormons
Sharkskin 6
2004 Zatuchlé vzpomínky
2003 Studio City
S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení
Terminátor 3: Vzpoura strojů
2002 Protiúder
Red Shoe Diaries 15: Forbidden Zone
2001 Krokodýl Dundee v Los Angeles
2000 The Amati Girls
The Dukes of Hazzard: Hazzard in Hollywood (TV film)
To je vražda, napsala: Smrtonosný příběh (TV film)
Trosečník
1999 Molly
1998 The Get
1997 Čas před explozí
Hvězdná brána: Děti bohů (TV film)
Peacemaker
Útok na ponorku
V první linii (TV film)
1996 Den nezávislosti
Foxfire
Chuť strachu
Snitch
Zločin století (TV film)
1995 Columbo: Podivní spojenci (TV film)
Opposite Corners
1994 Mafiánský synek
1993 Conflict of Interest
Magician, The (TV film)
Marked for Murder (TV film)
Zrozen k rychlosti (TV film)
1992 Detektiv Nails (TV film)
Doktor Mordrid
Otčím III (TV film)
Pohyblivý písek: Není úniku (TV film)
Případ vraždy Carolyn Warmusové (TV film)
1991 Nemilosrdná spravedlnost
1987 Chladná ocel
1986 Smekněte, pánové (TV film)
1982 Parole (TV film)
1980 Na lovu
Times Square

TV seriály

2011 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Exkurze (S07E05)
2006 24 hodin (TV seriál)
Day 5: 5:00 p.m.-6:00 p.m. (S05E11)
2005 Myšlenky zločince (TV seriál)
Znovu se nesplést (S01E03)
Odložené případy (TV seriál)
Kensington (S02E20)
Hvězdná brána (TV seriál)
Moebius, část druhá (S08E20)
2003 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
2001 Akta X (TV seriál)
Podstata (S08E20)
Per Manum (S08E13)
1999 Hvězdná brána (TV seriál)
Jiný náhled (S03E06)
1998 Hvězdná brána (TV seriál)
Správce (S02E04)
1997 Hvězdná brána (TV seriál)
Nepřítel uvnitř (S01E02)
Akta X (TV seriál)
Démoni (S04E23)
1995 Přátelé (TV seriál)
Na Svatého Valentýna (S01E14)
1988 War and Remembrance (TV seriál)
1987 Beauty and the Beast (TV seriál)
1985 Hollywood Beat (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
1951 Search for Tomorrow (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace