Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Lima 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná s překvapivým, nehollywoodským koncem. Ale vzhledem k tomu, že jde o příběh podle skutečné události, nemohli si tvůrci dovolit zakončit to jinak. Jinak vidět to v telce, dal bych za tři, protože sugestivnost rozbouřeného moře, jaké se povedlo hochům z ILM, se dá vychutnat pouze na velkém širokoúhlém plátně. Ale to neříkám nic objevného :o) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Nešťastně průměrný snímek. Teď sepisuju komentář, ale za dva roky už nebudu pořádně vědět o čem to bylo. Snad se mi podaří zapomenout i na ty ucajdané repliky, které bez náznaku lítosti divákem jen tak proletí. Za zapamatování stojí chytře vygradovaná zápletka a snad omezení přílišného patriotismu, což bych v tomhle filmu (navíc Petersen) ani moc nečekal. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Coming Home From The Sea (Instrumental) ,2. The Fog's Just Lifting... (Instrumental) ,3. Let's Go Boys (Instrumental) ,4. To The Flemish Cap (Instrumental) ,5. The Decision To Turn Around (Instrumental) ,6. Small Victories (Instrumental) ,7. Coast Guard Rescue (Instrumental) ,8. Rogue Wave (Instrumental) ,9. There's No Goodbye...Only Love (Instrumental) ,10. Yours Forever (Voice) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem trošku více, takže na 5* se nedostanu. Nedokázal jsem se patřičně sžít s postavami a tudíž mi jejich osud byl tak nějak ukradený. George Clooney v roli kapitána potěší, podobně jako Mark Wahlberg se svým ztvárněním postavy. Některé scény v bouři mají atmosféru, vizuálně se na snímek příjemně kouká a tudíž dávám pěkné 4*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Solidně utahaný film navzdory námětu a hereckému obsazení. Než se film rozjede, tak to pěkně trvá, střihač tentokrát slušně zahálel. Pak je smete vlna a je konec, ale než se k tomu film dopracuje, zabere to dlouhý čas. Příště prosím trochu tempa do toho umírání. Jinak herecké výkony, kamera a vizuální efekty, jsou poměrně sugestivní. 60% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)
  • Michaela Ironsidea, který ve filmu hraje vlastníka baru, si kdosi z místních během natáčení spletl se skutečným majitelem podniku. (akisha)
  • Okrem autentického mestečka Gloucester v štáte Massachusetts prebiehala väčšina natáčania v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama