Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

castor 

všechny recenze uživatele

Tam chlap přes palubu, tam nečekaný návštěvník v podobě žraloka na palubě. Těch podivných znamení je už trochu moc. A jakmile začne předpověď počasí věštit něco špatného, je na průšvih posádky rybářské lodi George Clooneyho na širém Atlantiku zaděláno. Jenže tihle ostří hoši nikdy nepřestanou bojovat, tým kolem Wolfganga Petersena na ně zase nikdy nepřestane posílat palbu digitálních živlů. Zvlášť když věčná rivalka přivezla z posledního rybolovu plné podpalubí. A ani zlé tušení přítelkyně jednoho z nich na téhle plavbě nic nezmění. Klimatická anomálie je však rázně proti klidnému návratu na pevninu. Petersena vždycky táhlo moře a voda. Tentokrát naprogramoval své neodvážnější představy a úctyhodný rozpočet vymačkal hlavně do digitálních efektů, které se prostě musí líbit. V roce 2000 i dnes. Herci odvedli to, co se od nich očekávalo (a díky skvělému castingu vedlejších rolí toho nebylo málo), zahřívací kola před velkou bouří mě vůbec nenudila. Ba naopak nechápu některé kritické hlasy. Dle mého kameraman John Seale (Oscar za Anglického pacienta), chlapci od ILM, střihač, zvukař a skladatel James Horner (okázalý hlavní hudební motiv na mě sakra působí) odvedli sakra poctivou práci. A Petersen, který slušně vdechuje život do svých postav, ač nehrají první housle, jakbysmet. There's only love, Christina. Only love. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Bouře všech bouří a jedna obyčejná loď. I tak málo stačí k natočení výborného snímku, kterému nechybí naprosto nic. Vizuální efekty jsou naprosto parádní. Herecké výkony báječné a příběh dojemný. Tento film, na první pohled obyčejný, by si zasloužil větší pozornost a "zbarvení do červena" zde na CSFD. Poklona pane Clooney:) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Solidně utahaný film navzdory námětu a hereckému obsazení. Než se film rozjede, tak to pěkně trvá, střihač tentokrát slušně zahálel. Pak je smete vlna a je konec, ale než se k tomu film dopracuje, zabere to dlouhý čas. Příště prosím trochu tempa do toho umírání. Jinak herecké výkony, kamera a vizuální efekty, jsou poměrně sugestivní. 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto strhující film, na kterej sem původně chtěl koukat jen tak bokem, ale nakonec mě to dokonale vtáhlo a ta část s bouří byla fakt neskutečně napínavě udělaná, krom toho skvělá vizuální stránka a výborný herci v čele s famózním Georgem Clooneym a dokonce i Wahlberg, kterýho jinak moc nemusim je tady super. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne dramatické a napínavé predstavenie. __ Dobrodružno-katastrofický film, ktorý je svojím spôsobom omnoho inteligentnejšie natočený než Emmerichove bezduché a veľmi nelogické ničenia sveta. Úvodné zoznámenie s rybárskym životom vôbec nenudí, ako píšu niektorí užívatelia. Čo sa týka scenára, áno, určite na ňom nebolo cítiť veľké množstvo práce (záchrana ľudí z plachetnice - načo?) (nedozvieme sa taktiež ani z akého dôvodu boli Murph a Sully rozhádaní etc.), ale komu to pri všetkom tom adrenalíne prekáža? Mne určite nie. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Mark Wahlberg během natáčení přebýval nad hospodou Crow´s Nest, kde se natáčely interiéry. (HellFire)
  • Ve filmu se objeví záběry hurikánu Floyd, které štáb pořizoval tři dny. (HellFire)
  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama