Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto strhující film, na kterej sem původně chtěl koukat jen tak bokem, ale nakonec mě to dokonale vtáhlo a ta část s bouří byla fakt neskutečně napínavě udělaná, krom toho skvělá vizuální stránka a výborný herci v čele s famózním Georgem Clooneym a dokonce i Wahlberg, kterýho jinak moc nemusim je tady super. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z mojich najobľúbenejších katastrofických filmov. Síce tu nenájdete žiadne masové scény, deštrukciu veľkomiest, nesmrteľných hrdinov snažiacich sa zachrániť svet ale iba hŕstku rybárov zápasiacich s najväčším hurikánom 20 storočia. Práve toto odlišuje Perfect storm od ostatných katastrofických filmov, to však neznamená že si špeciálnych efektov neužijete, práve naopak. Špeciálne efekty sú na špičkovej úrovni a len ťažko spozorujete čo je skutočné a čo digitálne. Ak si spočítate jemne nadpriemerné herecké výkony, rovnako dobrú réžiu, vynikajúce efekty a bombastickú Hornerovu hudbu hlavne theme mi stále zneje v hlave a nehollywoodsky koniec dostanete skvelý film ktorý prekračuje štandardnú úroveň niekedy doslova katastrofických filmov o poriadaný kus. Ja som ho videl už asi 20x a neľutujem ani 1 minútu. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Nešťastně průměrný snímek. Teď sepisuju komentář, ale za dva roky už nebudu pořádně vědět o čem to bylo. Snad se mi podaří zapomenout i na ty ucajdané repliky, které bez náznaku lítosti divákem jen tak proletí. Za zapamatování stojí chytře vygradovaná zápletka a snad omezení přílišného patriotismu, což bych v tomhle filmu (navíc Petersen) ani moc nečekal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

George Clooney v jednom rozhovore, v ktorom riešil svoju kariéru a svoje filmy tento film zhodnotil ako dobrý, ale cíti, že mohol byť ešte lepší. Nedá sa iba s ním súhlasiť a doplniť, že mohol byť menej konzervatívny, postavy mohli byť ambivalentnejšie a celé to mohlo pôsobiť trochu živším dojmom. Lenže, znova musím zopakovať, že Petersen je dobrý rutinér a keď má vyvolať správnu atmosféru a napätie, tak to dokáže lavou zadnou. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Bouře všech bouří a jedna obyčejná loď. I tak málo stačí k natočení výborného snímku, kterému nechybí naprosto nic. Vizuální efekty jsou naprosto parádní. Herecké výkony báječné a příběh dojemný. Tento film, na první pohled obyčejný, by si zasloužil větší pozornost a "zbarvení do červena" zde na CSFD. Poklona pane Clooney:) ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Michaela Ironsidea, který ve filmu hraje vlastníka baru, si kdosi z místních během natáčení spletl se skutečným majitelem podniku. (akisha)
  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)
  • Ve filmu se objeví záběry hurikánu Floyd, které štáb pořizoval tři dny. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama