Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Solidní film který má dvě velké výhody. 1) je dokonalá hudba Hornera, každá scéna ve který je akce je díky hudbě neuvěřitelně napínavá. a číslo 2) je dobrá režie Petersen je skvělý režisér a díky tomu jak film režíruje je film víc než ve skutečnosti je. Plno scén je tu efektních a napínavých a hlavně jsem se nenudil. Efekty jsou velkolepé, jen škoda že i přes snahu mi bylo celkem jedno co se stane s kteroukoliv postavou. Za shlédnutí film rozhodně stojí, lituji toho že jsem film neviděl o dost dříve. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Sice trochu trvá, než se začne něco pořádného dít, ale...ale ty vlny byly obrovské! By mě zajímalo, kolik litrů vody se v průběhu natáčení spotřebovalo. Takže na efekty si tady stěžovat nebudeme, že? Na herce taky, protože je jeden lepší než druhý a hooodně dobře se to poslouchá. Napětí by se dalo taky smočit, takže spokojenost. 75% ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Bouře všech bouří a jedna obyčejná loď. I tak málo stačí k natočení výborného snímku, kterému nechybí naprosto nic. Vizuální efekty jsou naprosto parádní. Herecké výkony báječné a příběh dojemný. Tento film, na první pohled obyčejný, by si zasloužil větší pozornost a "zbarvení do červena" zde na CSFD. Poklona pane Clooney:) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Feťák, kurevník, rozvedený otec, milujúci manžel, beznádejný prípad a statočný kapitán sa vydávajú za životným úlovkom do nebezpečných vôd kde je hafo rýb, ale blbé počasie. Patetické začiatky neznášam. Petersen sa nám snaží predostrieť životné príbehy spomínanej grupy fishermanov, pojítko o zžitie diváka s postavami. Žial je to priveľmi sílené a veškeré vzťahy a konflikty sú silno nepresvedčivé a začiatok podľa mňa priam barbarsky preťahujú. Ale akožto človek trpezlivý režiséra znalý, podstivo čakám na tu svoju porciu adrenalínu a poriadnej akcie. Tu už je Petersen doma a servítuje jednu lahôdku za druhou. Vážne sa je na čo pezerať (digitálne efekty na výbornej úrovni). Len premýšlam, čo by ma na tomto filme zaujalo, ak by nebol tak vizuálne nabúchaný. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná s překvapivým, nehollywoodským koncem. Ale vzhledem k tomu, že jde o příběh podle skutečné události, nemohli si tvůrci dovolit zakončit to jinak. Jinak vidět to v telce, dal bych za tři, protože sugestivnost rozbouřeného moře, jaké se povedlo hochům z ILM, se dá vychutnat pouze na velkém širokoúhlém plátně. Ale to neříkám nic objevného :o) ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Michaela Ironsidea, který ve filmu hraje vlastníka baru, si kdosi z místních během natáčení spletl se skutečným majitelem podniku. (akisha)
  • Ve filmu se objeví záběry hurikánu Floyd, které štáb pořizoval tři dny. (HellFire)
  • Mark Wahlberg během natáčení přebýval nad hospodou Crow´s Nest, kde se natáčely interiéry. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama