Reklama

Reklama

Za pět dvanáct

  • Velká Británie Six Minutes to Midnight (více)

Obsahy(1)

Léto 1939. Hitlerova moc roste a napětí mezi Velkou Británií a Německem dosáhlo kritického bodu. Internátní škola pro dcery a kmotřenky nacistické elity na jižním pobřeží Anglie se po záhadném zmizení učitele pana Wheatleyho ocitá pod přísným dohledem. Ředitelka školy, slečna Rochollová (Judi Denchová), najme učitele angličtiny Thomase Millera (Eddie Izzard), aby Wheatleyho nahradil a pomohl dívky připravit na anglo-německé společenství. Thomas pomalu vzbuzuje podezření Ilse Kellerové (Carla Juri), učitelky němčiny, která má svá vlastní tajemství. Thomas se ocitne v křížové palbě, je obviněn z vraždy a vydává se na útěk, aby očistil své jméno a odhalil skutečný plán Ilse s dívkami. Podaří se mu ji zastavit dřív, než bude pozdě? (Cinemax)

(více)

Recenze (15)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Six Minutes To Midnight" podľa mňa moc dobrým filmom nie je. Je to ďalší light film, ktorý dokopy nemá moc veľký príbehový prínos a navyše podaný štýlom, kde to absolútne zabíja tempo filmu. Ide to jedným smerom, potom sa to stane niečím iným, potom to pôsobí, že sa blížime k finišu a reálne nás čaká ešte 30 minút filmu. Ide to veľmi pomaly a nemyslím to v tomto smere v dobrom. Na to, že film trvá len 99 minút, pôsobí ako keby to bolo okolo 139. Nemám pocit, že by herci do svojich rolí dokázali niečo priniesť, ich postavy majú málo zaujímavých momentov a myslím si, že najlepšie scénky filmu sa začnú do toho pretláčať až niekedy úplne na záver keď konečne začneme viac chápať súvislosti. Neviem aká bola vízia pre tento film, no ktosi tu niečo nezvládol. Buď bol problém scenár alebo réžia alebo oboje. Každopádne film nemá charizmu ani nejaký reálny šarm. Sú to len scénky čo idú za sebou a tvoria dokopy príbeh, ktorý ma nejako výrazne nezaujal. Proste priemerný film, akých je na svete veľa. Hodnotenie: C ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vojnová alebo čiastočne predvojnová špionážna dráma, ktorá začína v auguste 1939. Ale zrejme najnudnejšia za posledných 20 rokov. Nemecké zbohatlícke deti študujú v nejakom prímorskom meste v Anglicku a ich učiteľ si všimne, že až príliš hajlujú. Snaží sa upozorniť na toto nebezpečenstvo, lenže každý na neho kašle, keďže vtedy sa zdvihnutá pravica riešila ako normálna súčasť strečingu. Naopak, situácia sa otočí voči nemu a nakoniec je on ten prenasledovaný. Na toto všetko ale čakáme asi hodinu, to tempo je zúfalo pomalé našťastie potom sa to konečne zrýchli, takže dostaneme aspoň priemerné dielko. Ale každopádne už tých počinov z druhej svetovej vojny je tak veľa, že to stráca na kvalite aj nápaditosti. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hodnit jen kameru a hudbu, dám pět. Bohužel samotný příběh trestuhodně opomíjel dramatický momenty, stejně tak sázku na překvapení, takže si tak tak nějak jede do svého cíle aniž by se člověk zajímal o tu cestu. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Prostý, ale krásný příběh z doby předehry II. světové války. Ne, špionážní drama to opravdu není. Je to lidský příběh o situacích, které provázejí skutečného člověka, ve kterých se musí rozhodnout a jednat. O slabostech i o síle, kterou máme v útlém věku i na sklonku života, o důvěře i o zklamání. Esteticky velmi dobře zpracovaný film (hudba, kamera i produkce). ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Taký soft krrimi triler z predvečer vypuknutia druhej svetovej vojny v anglicku. Žmurknutie na Bonda, žmurknutie na čiernych barónov, rýchlo to ubehlo,, pomerne jednoduchý dej, ktorý sa nechce hrať na niečo, čo nie je. Neni to nič svetoborne, skôr taká lacnejšia tv výprava. Príjemná oddychovka za objektívne dve, ale kedže to má pridanú hodnotu, lebo ja osobne som o takej škole nepočul, dávam jednu navyše. 3 z 5 ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama