Simpsonovi - Série 14 (2002) (série)
Nancy KruseScénář:
Kevin CurranHrají:
Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, George Plimpton, Pamela Hayden, Tress MacNeille, Russi TaylorVOD (1)
„Šprtka" Líza má šanci stát se hrdinkou rodného Springfieldu kupodivu právě díky své chytrosti: postupuje totiž až do celostátního kola soutěže v hláskování. Jenže tam na vlastní kůži zažije konflikt čistého idealismu s mediální pragmatičností... (Česká televize)
Parodie na Requiem za sen a Rockyho nebyly špatné, ale oproti jiným ve 14. sérii tenhle díl snadno vyšumí. ()
Simpsonovci obsahujú dva typy epizód; tie so skvelými zápletkami a skvelými fórmi a tie s menej zaujímavými zápletkami a skvelými fórmi. No a hláskovanie patrí skôr do tej druhej kategórie. Svoje chvíľky má okrem Lízy aj Homer, v predaji je nový burger špeciálne bez šalátu, tak je jasné, ako to dopadne. No a zaujímalo by ma, ako by dopadol súdny spor spelimpiády s olympiádou, tu by určite zavážil ten správny lobbing. ()
,,HAHAHA!" ,,Nesmějte se! Může ho to poznamenat!" ,,HAHAHA!" ()
• Hodnocení IMDB 7,2 • V USA 16. února 2003 • Marge: Jsem ráda, že se dokážeš nadchnout i pro něco jiného, než pro záchranu velryb. S těmi je konec pochop to! • 82/100 ()
"People, we went through something magical together. It's not important who got rich off of whom... or who was exposed to tainted what..." ()
- Olympiáda v hláskování je parodií na skutečné olympijské hry. Používá také stejné prsteny. (peeteno78)
- V epizodě zazní píseň „I Put A Spell On You“ od Screamin' Jay Hawkinse. (Duoscop)
- V této epizodě se poprvé objevila postava Boobarelly, která je parodií na postavu Elvíry z filmu Elvíra - Vládkyně noci (1988). (peeteno78)