Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Titulní hrdinkou vyprávění je malá šimpanzice, kterou si přivede z exotické služební cesty doktor Tesař. Protože zvířátku se v kleci v pražské zoo nedaří, musí si Terezu vzít domů. Oba Tesařovi synové mají radost, jejich nepřejícný kamarád Pepík se však rozhodne opici ukrást. Ukáže se však, že Tereza vyžaduje péči, kterou jí chlapec nedovede dát... (NFA)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (37)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný film, který se odehrává ve velmi atraktivním prostředí. Natáčení si musely užívat především dětští herci, protože se nestává často, aby se mohly pomazlit s živou opičkou. Mězi dětmi se tu objevuje i malý Suchánek. Ten byl jako prcek roztomilý, ale svou roztomilostí se nemohl vyrovnat té malé opičce. V jedné scéně pekla Jana Hlaváčová buchty a jejich těsto zkoušela tou samou obyčejnou tužkou, se kterou si dělala zápisky z knihy. To se mi ještě nepovedlo. Ještě štěstí, že to nebyla propiska nebo inkoustové pero. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trio Dimitrij Plichta, deti a zvieratá vždy fungovalo, niekedy však bolo určené deťom bez toho, aby výraznejšie účinkovalo aj na ich rodičov. Tereza je tento prípad. Je to lepšie, ako Cézar a detektívi, ale horšie a menej sofistikované, ako Koliesko. Film je tak zaujímavý pri vnímaní v kontexte Plichtovej detskej tvorby a rozvíjaní jej motívov. Treba bezpodmienečne doplniť Romerovou Vražednou opicou. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Leckdo by mohl nad naivitou toho malého kluka, vyjádřenou onou větou, která se stala i názvem filmu, kroutit útrpně hlavou, ale je nutné si uvědomit: a) co by za to mnozí muži dali, kdyby měli doma opici místo toho, co tam maj momentálně (a důůůrazně, svobodně, né ze strachu a bez jakéhokoli nátlaku z jakékoli strany prohlašuji, že mě se tento bod rozhodně netýká!) b) jeho názoru se není co divit, když jediná holčička ve filmu se vyskytující byla tak proradná a zákeřná, že vidět to mačjaveli, věnoval by svého vladaře jako četbu pro zaostalejší děti do jeslí. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Mám rád ty filmy z prostředí našich ZOO. Pravda ale je, že většinou pozbývají kvalitních příběhů. V tomto případě tradiční dětská naivita hraničící až s pitomostí. Apel na rodiče, protože jestli někde u nás byly či jsou podobné ratolesti, je něco v nepořádku právě s rodiči. Chování děcek mi fakt vadilo a film mi pokazilo. Milé vidět pár zvířátek.... Nesmíme zapomenout, že není možné, aby se o tak vzácné zvíře, jako je šimpanz, staraly malé děti. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná podívaná. Jako kluk jsem se při prvním zhlédnutí s hlavním hrdinou jednoznačně ztotožnil. Smečka psů, půltucet koček, hejno slepic, kachen, párek kravek, to jsem v raném dětství zažil, ale opičí kamarád, ten mi chyběl: takže Judy z Daktari a Tereza z tohoto filmu mi přátelství s primáty vynahradily. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Šimpanz Tereza byla pro filmové účely zapůjčena ze ZOO Liberec. (Prochy38)
  • Natáčelo se v zoo Lešná u Zlína, část pak také v Ostravě-Hrabůvce, konkrétně za komplexem Venuše. (M.B)

Reklama

Reklama