Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (407)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„May you be in heaven a full half-hour before the devil knows youˈre dead.“ Na tom irském přísloví něco bude, obzvláště když si uvědomíte, že neexistuje něco jako ruka vedena bohem či jeho promlouvání k vám. Za vším stojí jen člověk sám, a bůh a ďábel jsou strany jedné mince, co se často staví na hranu.. Mohlo to být silné, ale ne s Camposem. Voiceover zbytečný, první půli to vůbec nedrží pohromadě a ač k tomu bylo mnoho příležitostí, z ani jedné scény nebyla vydolována ta nejtemnější esence. Pattinson si tady hraje na Marlona Branda včetně barvy hlasu, ale moc mu to nejde.. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Diabol po celú dobu” priam číha všade okolo nás, kedy striehne na každú našu slabú stránku, ktorú isto použije proti nám a je iba na Tebe, či mu nakoniec ku kolenám padneš, snáď prosíkajúc o trvalé zľutovanie ? Taktiež si treba veľký pozor dávať už, keď niekomu cudziemu do auta nasadáš, pretože z nich sa sérioví a zvratení vrahovia vykľuť môžu, čo Ťa ešte predtým nielenže pekne vyfotia, že fotky si potom do albumu vložia, neskôr prezerať si ich budú, až sa svojími »trofejami« kochať budú, ale aj Ťa k tomu brutálne zamordujú, že navždy Ťa umlčia, kedy mlčky ponechaný ostaneš napospas divej zveri alebo iba zahrabaný, ako dajaké, špinavé lístie. Všetci stále naokolo umierajú, že dožiť sa ďalšieho rána, nie je vonkoncom isté, a pritom ani až tak strašne chorí nemusia byť, i napriek tomu je s nimi naveky Amen. Všetky cestičky našich hriešnikov sa neuveriteľne spájajú prostredníctvom dvoch malých mestečiek Knockemstiff (Ohio) a Coal Creek (Západná Virgínia), ktoré síce nie sú na sebe doslova nalepené, ale tiež majú zlomovú postavu Willarda Russella, od ktorej to v podstate celé začalo, a to už o čosi dávnejšie pred rokom 1957, pričom o malú chvíľu neskôr zavítam i o dvanásť rokov (na)späť na Šalamúnove ostrovy v Južnom Pacifiku, do obdobia, keď vtedy vojak Russell na vlastné oči uvidel visieť na kríži zbrojného seržanta Millera Jonesa, čo inak ním tak extrémne pohlo, že potom neďaleko svojho domu umiestnil na jeden padnutý kmeň olúpaný krížik, čo sa stalo jeho poznávacím znamením. Prostredníkom je mesto Meade, keď počas cesty domov naďabuje na servírku Charlottu, čiže dá sa tým pádom očakávať, že ten chlapec v prítomnosti, nie je nikto iný, než ich syn "ARVIN EUGENE RUSSELL" , ktorému osud prihral vskutku nečakané situácie, z ktorých vykľučkovať, nebolo zakaždým jednoduché... / Som veľmi príjemne prekvapený, čo mi respektíve naservírovala gigantická spoločnosť Netflix, kde som väčšinou zastával názor: „Kvantita víťazí nad kvalitou” , čo sa teraz našťastie nepotvrdilo, ba práve naopak, keď sa jedná o mimoriadne ťažký, existenciálne ľadený, absolútne nikoho nešetriaci, depresívne štylizovaný, dobovo napísaný, špeciálne obsadený, zručne (z)režírovaný a nasnímaný, odvážny film, aký snáď už dlho nebol nakrútený ?! Herci sú vynikajúci, najmä Tom "Pavúči muž" Holland, ktorý má síce okolo seba množstvo hereckých kolegov najzvučnejšieho mena, ale nemá žiadny problém ťahať celý snímok iba na svojich pleciach. Miestami je doslova strhujúci ! A "Dudley Dursley" medzitým tak vyrástol, že som ho ani nespoznal ! Autorom knižnej predlohy je Donald Ray Pollock, ktorý je súčasne i "vyprávačom" , čo ešte len umocňuje celkovú atmosféru počinu. Jedným z producentov je trebárs Jake Gyllenhaal. U mňa prevláda akýsi zvláštny pocit videného, čo zanecháva nejakú výraznejšiu stopu na srdci diváka. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Peter Parker a řada nešťastných příhod. Divák uvidí všemožné šílenosti na americkém venkově, většinou dost násilného rázu. The Devill All the Time je taky pěkně antikřesťanský film, protože snad každý věřící je aspoň hloupý naivka, ale mnohem častěji slušnej magor. Je to vymyšlené tak, aby se poměrně dost dějových linek efektivně spojilo, i když k tomu poslouží trochu přhenané množství náhod. Dobře se na to kouká, máme tu motiv pomsty, který málokdy zklame, a taky velmi slušné herce. Tom Holland a Robert Pattison si očividně svoje divňousy užívají, každý tam rozjíždí i svou zábavnou verzi jižanského/středozápadního přízvuku. Fajn věc, ale na můj vkus příliš vykonstruované a hrané na efekt. (6/10) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Další film podle knižní předlohy, který se v některých pasážích snaží být až moc cool a dramatický. Děj se odehrává v 60. letech 20. století v malém městečku, kde je každý posedlý bohem a chozením do kostela. Režisérovi se nějak podařilo do snímku dostat spoustu známých tváří, ačkoliv mi byl sympatický pouze jediný herec, a to říkám s nadsázkou. Jason Clarke je mi totiž krajně nesympatický, ale jeho postava podivného úchyláka, který si libuje ve fotografování aktů s jeho ženou a neznámými muži, které následně zabíjí, mu sedla na sto procent. Při pohledu na něj se mi vždy obracel žaludek. Kdyby se film věnoval více téhle podivuhodné linii, hodnotil bych výše. Protože se tak ale nestalo, zcela určitě na film zítra zapomenu a už si ho nikdy nepustím. Každopádně těchhle těžkých negativních filmů začínám mít po krk. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Antonio Campos ukuchtil westernem nasáklý jižanský "fuck-up" thriller o špatných věcech, které se dějí špatným lidem... a Tomu Hollandovi. McCartyho poetika je mírně narušená cynickým vypravěčem, který trefně komentuje vyústění některých situací a přidává detaily potřebné k pochopení humorné pitoresknosti celkového obrazu. Pattinson si vychutnává roli slizkého sexuchitvého faráře, Jason Clarke jako amatérský porno fotograf překvapil, jen Holland je nezvykle upozaděný i když se na něj válí ty největší sračky a jeho morální dilemata jsou asi nejpřirozenější. Rozhodně jedno z překvapení roku. Spider-Man vs Zimní voják 2:0. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Pokey LaFarge, herec, ktorý hrá speváckeho pomocníka kazateľa Roya Lafertyho, je v skutočnom živote hudobníkom. (Arsenal83)
  • I když se film odehrává v Ohiu, Západní Virginii a na Šalamounových ostrovech, tak se celý film natáčel v americkém státě Alabama, a to ve městech Anniston, Birmingham, Blount County, Pell City, Montevalla, Deatsville, Jacksonville, Dora a Riverside. Natáčení začalo 19. února 2019 a bylo dokončeno 15. dubna 2019. (Trajektt)
  • Robert Pattinson mal hrať inú, dôležitejšiu postavu, no zaujímavejšia sa mu zdala postava Prestona Teagardina. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama