Reklama

Reklama

Devátá brána

  • Španělsko La novena puerta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dean Corso je expert na staré bibliofilie, specializuje se na zjišťování pravosti a oceňování hodnoty starých knih pro významné sběratele. Je najat bohatým podivínem Borisem Balkanem, aby si prohlédl a prověřil kopii knihy "Devět bran do Království Stínů" jejímž autorem je sám Satan. Má to být jedna ze tří existujících kopií, z nichž pouze jedna je ta pravá a tu je třeba označit. Balkan posílá Corsa do Evropy, aby tam vyhledal zbylé dva tisky a porovnal je s už dostupným originálem. Ten brzy přijde na to, že kniha, kterou vlastní Balkan je ze sbírky Andrewa Telfera, který se za záhadných okolností oběsil. Na cestě plné tajemných i erotických kontaktů a záhad se Corso střetne s vdovou po Telferovi a také s bezejmennou, krásnou francouzskou dívkou, svým andělem strážným... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Wojciech Kilar: 1. Vocalise: Theme from the Ninth Gate ,2. Opening Titles ,3. Corso ,4. Bernie Is Dead ,5. Liana ,6. Plane to Spain ,7. The Motorbike ,8. Missing Book/Stalking Corso ,9. Blood on His Face ,10. Chateau Saint Martin ,11. Liana's Death ,12. Boo! / The Chase ,13. Balkan's Death ,14. The Ninth Gate ,15. Corso and the Girl ,16. Vocalise: Theme from the Ninth Gate (Reprise) , ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Výjimečný okamžik každého antikváře. Nález vzácných tisků. Dean Corso s neskrývaným zanícením obrací stránky, je jako už tolikrát okouzlen precizností starých mistrů. Co výtisk – to umělecký skvost. Vnímám tu vůni starých knih, tak sugestivně The Ninth Gate působí, a to i díky andělsky vznešené hudbě Wojciecha Kilara, jejíž jemné tóny snoubí dokonalou krásu s chorobným chtíčem hříšného pokušení. Jsem uchvácena živočišným projevem Johnnyho Deppa – v tu chvíli se toužím stát uhrančivě smyslnou Emmanuelle Seigner. A to nejpřitažlivější mě teprve čeká – odhalení temných tajemství Devíti bran Království Stínů. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Šifra mistra Romana je zručně natočená pohádka o tom něčem velikém, po čem lidstvo odvěků touží. A je jedno, jestli se to jmenuje Kámen mudrců, nebo Devátá brána. Asi jsem čekala nějakou smysluplnější pointu, ale bylo to jako rána na solar, celou dobu jsem se skvěle bavila a pak, inu pak přišel závěr. Již Borise v kruhu je dosti náročné zkousnout, ale ve srovnání se zbytkem vyvrcholení to bylo ještě dost pohodové scenáristické řemeslo. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

S prižmúrením oka dávam štyri hviezdy. Objektívne by to bolo zrejme za tri, no námet ma natoľko zaujal, že filmu dokážem odpustiť aj niektoré negatíva. Deviata brána mi svojou atmosférou tajomného zla v pozadí veľmi pripomína tvorbu H. P. Lovecrafta, vďaka čomu som si sledovanie skutočne užíval. Tempo filmu je však príliš rozvláčne, záver dosť neuspokojivý a niektoré dôležité scény (súboj pri rieke a v kostole, prepadnutie do dreva) pôsobia nechcene komicky. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Podle mého se jedná o jednu z nejlepších mystických detektvivek, ne-li vůbce nejlepší . Řekl bych, že je dost nedoceněná. Jednak film stojí na skvělém příběhu. Polanski vypráví pozvolna a srozumitelně. Nepředbíhá, nesnaží se vše vychrlit v pár dialozích a také se vyhýbá zbytečným akcím. Tím je film sympaticky neamerický. Ačkoliv předlohu neznám, adaptace do scénáře se vydařila na výbornou. Hudba je také špičková a skvěle podbarvuje zlověstnou atmosféru. Všechny role jsou osbazeny skvěle, od neznámých herců až po Johnyho Deppa jsou veškeré postavy výborně zahrány. A stejně tak režisér nezapře, že je mistr svého řemesla. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (31)

  • Svazek čtyř knih "Quixote de la Mancha", které Dean Corso (Johnny Depp) koupil za  4 000 amerických dolarů, se ve skutečnosti prodává za 38 000 dolarů. (Haci)
  • Auto, kterým Corso (Johnny Depp) a dívka jezdí po Francii, je Chrysler Viper. Logo Chrysleru má tvar pentagramu, jméno modelu Viper (česky "zmije") zase odkazuje na hada, který se podílel na vyhnání Adama a Evy z ráje. Celé auto je pak natřeno červenou barvou - barvou ďábla. (Morien)
  • Když Boris Balkan (Frank Langella) nastoupil do výtahu s Deanem Corsou (Johnny Depp), aby mu ukázal svoji sbírku knih, namačkal na klávesnici patro číslo „666“. (8mm)

Související novinky

Johnnyho Božská komedie

Johnnyho Božská komedie

04.12.2008

Johnny Depp už jednou pravost starého rukopisu ověřoval – vzpomínáte na Devátou bránu? Zdá se, že bude opět listovat „v knihááách vázaných v kůži“. A co je v nich „napsáááno“? Danteho Božská komedie.… (více)

Reklama

Reklama