Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem zatím neviděl, ale vpravdě musím říci, že mě docela láká, jelikož zde byl ten nápad velice pěkný a snad i to provedení bylo zajímavé. Přišlo mi to však trošku jaksi odbité. kdyby se šlo víc do hloubky a nebyla to ta typická Amerika ve stylu Dallasu, ale něco poetičtějšího, tak by to bylo jistě daleko zajímavější. Harrison Ford to však stejně nejvíc držel nad vodou. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spousta vydařených hlášek, krásně zachycené okouzlení Paříží, stoprocentní, nefalšovaná a svým způsobem staromilsky pojatá romantika. Narozdíl od většinového názoru, se mi remake líbí víc než originál. Julia Ormond je okouzlující dozrávajíc od zasněné holky v elegantní mladou dámu, u níž Paříží probuzené sebevědomí a šarm mění dětinské poblouznění ve skutečnou lásku, Harrison Ford je naprosto dokonalý "jediný žijící dárce srdce", dokonale zaskočený city, které nebyly v plánu. Hlavně díky nim je tahle příjemná, úsměvná a dokonale romantická pohodovka, podívanou, která mě zatím neomrzela. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Něco tomu remaku Wilderovy klasiky chybí, snad více romantická atmosféra, snad větší přesvědčivost. A tak ho nezachrání ani překrásná Ormondová, ani výtečný Kinnear, ani stárnoucí Harrison Ford. Příběh Sabriny, právě dospělé dcery šoféra sloužícího u dvou bilionářů, která se zamiluje do obou z nich a s nimi jedná jako rovná s rovnými, možná to je to, co mi vadilo. Nebo to byly Fordovy nepříjemné brýle? Či snad jsem Kinnearovi neuvěřil heterosexuála, když tak výtečně zahrál "toho teplouše odvedle" v Brooksově filmu Lepší už to nebude? - Asi tomu chyběl za režisérskou židlí Wilder. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-AP8ulApEOk ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, prečo je táto verzia Sabriny považovaná za slabšiu než verzia z roku 1954. Akoby musel byť remake už z princípu hodnotený nižšie. Podľa mňa má Pollackova Sabrina vtipnejší a svižnejší scenár a najmä neoplýva toľkým sentimentom než jej sladšia predchodkyňa.. A navyše.. Greg Kinnear mi pripadá oveľa príťažlivejší než William Holden.. ale to je asi vec vkusu. ;) P.S. vynikajúci slovenský dabing - v porovnaní s českým je oveľa zábavnejší. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nech sa snazi o remake Wilderovho filmu ktokolvek, snazi sa o pruser a ked ide o Wilderov film ako je Sabrina, snazi sa o pruser obrovsky. Pollackova Sabrina je oproti svojmu predchodcovi otravna, nudna, tragicky nevtipna a neromanticka. Dokonale trio Hepburn, Bogart, Holden nahradene kacatkovskou Ormond, pousmievkajucim sa Fordom a slizkym Kinnearom, je proste nenahraditelne a neopakovatelne. Je mozne, ze moje silne negativisticke nalady vyvolal v podstate kratky cas (asi mesiac) od zhliadnutia povodnej Sabriny, avsak nic to nemeni na tom, ze pri "novej"-"modernej" Sabrine som sa nudil a film som do jeho konca pretrpel. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • 13 Rue des Beaux Arts je adresa L'Hotela v Paríži. (misterz)
  • Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick. (Kubrickon)

Reklama

Reklama