Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (169)

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Jak film tak i seriál jsem v dětství hltal. Byl to pro mě zážitek akční sci-fi z prostředí života dětí. I po letech celkem dobře hodnotím jeho ztvárnění, které se snaží držet na filmové úrovni, a také se mu to většinou daří. Děj má v sobě myšlenku mysteriozna a ta se dala jednoduše vpasovat do dětského světa a tím vzniká spousty dobrodružných a legračních situací. Je samozřejmé, že se tento počin dá už dnes těžko srovnávat ze současnými výtvory a nemohu posoudit nakolik film svým dějem dokáže oslovit dnešní děti. Pro mě to ale vždy znamená příjemný oddech při sledování, když na snímek náhodou narazím v tv. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zajímavost: Zedníčka po natočení tohoto filmu vyhodili z Divadla Na zábradlí, protože jeho svatozář se nedala schovat ani pod kloboukem a v letech totality zase tolik rolí pánů bohů nebo svatých nebylo. Naštěstí mu časem sama vybledla a tak ho zase vzali zpátky. Zedníček si proto před natáčení druhého dílu vydupal, že Veškrnová už nebude tak hysterická a on si nebude muset nechat všechno líbit. Film dobrý, jen atmosféra trochu moc stísňující, ty neustálé hádky mezi rodiči mně coby dítěti dost vadily. Taky v tom fackování potomků za každou hloupost mohli kapku brzdit. ()

Reklama

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli jsem zrovna nebyl v nejlepším rozpoložení nebo co, ale výš jít nemůžu. I když nápad oživit plastelínu po úspěchu Lucie byl dobrý, na originál to nemá. Navíc se divák musí prokousat celým úsekem filmu až do chvíle, kdy se objeví chobotničky. Anebo se místo dvoudílného filmu dívat na rozšířený čtyřdílný miniseriál. Ten se mi při posledním dívání líbil víc, ale to už je několik let, co jsem to viděl. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,8/10 | Rotten Tomatoes: - ? | FDb.cz - 72.8% | Milý a příjemný film, který sice kolikrát ztrácí tempo, přesto však potěší a o Vánocích jen zpříjemní náladu. K "chobotnicím" nemáme žádné výtky a hlasy Františka Filipovského a "Bohdalky" jsou opravdu geniální! Holt rodinná klasika, která nám ale nic moc nenabídla, ale jednou za čas, proč ne? 60% ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Prni cast Chobotnicek je jasnou ukazkou drivejsi nadcasove komedialni ceske tvorby. Jindrich Polak stvoril uzasnou plastelinovou dvojku, kterou zna kazdy cesky divak. Nekdo je miluje nekdo zatracuje. Ja si nechavam jisty odstup, ale mam je v zasade rad. Je to proste pohodova, mila, ceska komedie, ktera ze sebe nedela neco cim ani nechce byt. Chce pouze mile, vtipne, chytre a nenasilne pobavit a to predevsim ty mladsi. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • "Ropnou skvrnu" v moři vytvořil štáb pomocí cocacolového barviva, které je zdravotně nezávadné a drží se na hladině. (ČSFD)
  • Byt Holanovcov sa nachádza na adrese U Lužického semináře 93/12, Praha - Malá Strana. (Raccoon.city)
  • Rodina Holanových cestuje autom Renault 20 TS z roku 1978. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama