Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (169)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Jindřich Polák uměl natáčet filmy. Především rodinné komedie, na které se dá dívat i v dnešní době. Tato je toho jasným důkazem. Skloubil v ní úchvatné záběry staré Prahy, především Čertovku a Karlův most, strastiplnou cestu na západ do tehdy pro Čechoslováky neznámého Portugalska, podmořský svět viděný z ponorky, trochu sci-fi přes plastelínové chobotničky. Díky pomoci Západního Německa, se kterým tak často spolupracoval, mohl natáčet i v Portugalsku. Už tím byl film ve svý době tak originální, když za komunistů se mohlo leda tak do Jugoslávie či Bulharska. Ropná katastrofa ve filmu pro děti se také nijak často neobjevuje. Ovšem bez ní by to nešlo a je podaná opravdu lidsky. Nebýt jí, ani bychom nevěděli, že Dáša v tu dobu byla docela rajcovní samice v plavkách. [15674. hodnocení, 154. komentář, 66%] ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Modrého a Zelenou. Ale pozor, nejde jen o barvy. Film vhodný i pro děti i pro dospělé. Nedokážu říci, kolikrát jsem tento film viděl, ale bude to opravdu hodně vzhlédnutí. Co všechno dokážou napáchat dvě zvláštní hmoty neznámého původu? Dvě zvláštní chobotničky, a začnou se dít věci. Poznámka: Jako malého mě děsně bavila ta úvodní animace titulků. 👍 Doporučuji. Hvězdiček 3 ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Spolu s "Lucií" a jejími formeláky pro mě tyhle filmy byly vždycky jako dvojčata. Vždyzky spolu soupeřili o prvenství a Chobotničky měly v konečném důsledku trochu navrch. Hlavně díky hudební stránce ( i když hudbu skládal ten samý člověk), ale přeci jen měly i dobrodružnější a napínavější děj. Oba filmy však patří do mého dětského TOP 5. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Rodina Holanových jede konečně poprvé k moři. Na místě najdou dokonalý ráj, vylidněné pláže a spoustu ryb. Bohužel si nevšimli zákazu vjezdu kvůli havárii ropné plošiny, která znečistila pláže a zabila vše živé. Malý Honzík (Milan Šimáček) a jeho sestra Eva (Žaneta Fuchsová) však mají důvod k radosti i když se musejí vrátit předčasně domů do Prahy. Na pláži najdou neznámou hmotu z které si vymodelují dvě chobotničky, které ovšem žijí a tak si děti domů vezou novou atrakci... Děti baví formeláci, dospělé zase duo Veškrnová-Zedníček. I proto je tato rodinná komedie již dlouho nesmrtelná a z našich obrazovek nikdy nezmizí. 55% ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli jsem zrovna nebyl v nejlepším rozpoložení nebo co, ale výš jít nemůžu. I když nápad oživit plastelínu po úspěchu Lucie byl dobrý, na originál to nemá. Navíc se divák musí prokousat celým úsekem filmu až do chvíle, kdy se objeví chobotničky. Anebo se místo dvoudílného filmu dívat na rozšířený čtyřdílný miniseriál. Ten se mi při posledním dívání líbil víc, ale to už je několik let, co jsem to viděl. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • "Ropnou skvrnu" v moři vytvořil štáb pomocí cocacolového barviva, které je zdravotně nezávadné a drží se na hladině. (ČSFD)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama