Reklama

Reklama

VOD (1)

Wanda sa vydáva na nepríjemnú cestu do svojej minulosti, ktorá jej však pomôže vysvetliť prítomnosť a budúcnosť. (Disney+)

Recenze (49)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé to je, minimálně v překračování hranic formátů. Který jiný seriál do sestřihu z minula naseká i šest let starý film, který je v rámci hlavního příběhu stále relevantní? A už došlo i na odpověď těm divákům, kteří nechápali, jak by chudá holka z východní Evropy mohla znát stařičké americké sitkomy, logicky z DVD. Takže neplýtvejte časem a taky si zkuste zapnout I Love Lucy (1951), The Dick Van Dyke Show (1961), The Addams Family (1964), Bewitched (1964), I Dream of Jeannie (1965), Who's the Boss? (1984) nebo Malcolm in the Middle (2000). ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutočne nápaditá, znamenitá a emóciami nabitá epizóda! Wow! Išlo o neuveriteľný zážitok, ktorý nám začal magickou podívanou. Agatha sa snaží prísť na zdroj Wandinej moci a tak sa vydávame do jej minulosti. Agatha si nepohrávala len s emóciami Wandy, ale aj diváka. Prechádzka Wandinou mysľou bola nesmierne silná a znovu prežívať Wandine zlomové momenty bolo niečo neopísateľné. Z každej scény bolo cítiť toľko emócií a pocitov. Wandine detstvo bolo bolestivé a aj udalosti po Sokovii boli dosť smutné. A ten dojímavý a pohnutlivý rozhovor medzi Wandou a Visionom ma úplne dostal. Keď som týchto dvoch počúval, nedalo sa skrátka neuroniť slzy :'(. Naozaj som plakal. A tá záverečná spontánna Wandina reakcia, kedy zo zármutku si vytvorila vlastnú realitu, bola emocionálna a vizuálna dokonalosť. ()

Reklama

Simon.Dobes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvých 10 minút - nuda. Absolútne sa mi to do hlavného MCU sveta nehodilo, prišlo mi, že pozerám na Runaways, poprípadne Agents of S.H.I.E.L.D., tam by to šlo. Potom sme nazreli do minulosti, a to sa mi veľmi páčilo. Aj scéna s rodičmi (i keď absolútne nechápem, prečo jej matka nič neurobila, keď zbadala vonku prestrelku), ale najmä scéna s Visionom v sídle Avengers. Mohol by niekedy vzniknúť krátkometrážny seriál o Avengers, keď práve nezachraňovali svet a vidieť ich trochu z iného uhla pohľadu. ()

instageek_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě pořád dost dobrý, přímo výborný. V MCU filmech mi popravdě celá Wanda a Vision srdce úplně nedrásali, ale tohle je paráda. Člověku to úplně změní pohled na ty postavy, vztah k nim. Klobouk dolů před mastermindy za těmihle novými seriály, je to další stoprocentní trefa pro Marvel. A epizoda osm mě bavila hodně. Myslím, že dosud byla nejdramatičtější ze všech a pohledy zpátky v čase krásně doplňují/obohacují/rozšiřují nám dobře známé universum. Bravo! ()

Skratik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V této epizodě WandaVision je pracuje s charakterem lépe než v půlce MCU filmů. Bravo mrs. Olsen! Skvělé! Některé momenty mi přišly trošku sloppy (třeba když se mamka podívá z okna a je jako "jajx, to je nemilé" s tím, že je venku legit přestřelka), ale to je vykompenzováno skvělou prací s narací, hereckými výkony a podíváním se zpátky do minulosti, které muselo udělat radost každému fandovi Marvelu. 8,5/10 ()

Galerie (1)

Zajímavosti (12)

  • SPZ auta, kterou v epizodě řídí Wanda (Elizabeth Olsen), se dá přečíst jako slovo „Excelsior“, což je odkaz na otce Marvel komiksů Stana Lee. (NiWi)
  • Tzv. Magie chaosu, z níž pochází magické síly Wandy (Elizabeth Olsen), je pojem i v komiksech, kde je primární silou jednoho ze Starších bohů Chthona. Ten byl díky ní schopný vládnout Zemi, než z ní byl vyhnán. Síla se vyznačuje především schopností přetvářet realitu, a díky ní získala Scarlett Witch svojí přezdívku, a je považována za jednu z nejmocnějších sil vůbec. (NiWi)
  • V komiksech byla stejně jako v seriálu Agatha Harkness (Kathryn Hahn) součástí tzv. Salemského procesu, nikoliv však jako jeho oběť, nýbrž jeho organizátor. (NiWi)

Reklama

Reklama